Newyorkerbyheart

Madkit fra Urtekram: Marokkansk gryderet…………

 Madkitten marokkansk gryderet fra Urtekram……….

 Fuldkornsrisene skylles og kommes i gryden……..

Resten af indholdet fra pakken et opskriftshæfte, krydderiblanding og tørrede frugter……..

 Gulerødder, squash, løg og tomater – skæres groft……….

 Svinekød i tern brunes………

Grøntsagerne tilsættes……..

 …………og så krydderiblandingen………..

 Det hele vendes godt rundt og så tilsættes vand og de tørrede frugter………..

Aftenens tallerken……..

Den anden dag blev jeg spurgt om jeg havde lyst til at modtage de nye madkit som Urtekram har lanceret – og selvfølgelig ville jeg da det! Jeg elsker at modtage nye ting jeg kan afprøve, så for det meste siger jeg ja – og da jeg stadig føler mig ret træt efter september måneds “strabadser” – og GLÆDER – så passede det helt perfekt med noget nemt mad.

Urtekram har lavet 4 varianter:
Marokkansk gryderet
Fuldkornslasagne
Kylling i karry og kanel
Mild thaiwok

I aften havde jeg bestemt mig for marokkansk gryderet, fordi det er nogle smage som jeg ikke har gjort mig ret meget i og som jeg har været lidt “bange” for at eksperimentere med, hvorfor ved jeg egentlig ikke.
Måske fordi det ofte involverer tørrede abrikoser og rosiner i maden – og det ved jeg at kæresten ikke er synderligt begejstret for – og da min egen begejstring for rosiner i varm mad også kan ligge på et lille sted, ja så er det aldrig blevet til noget.

Jeg vil dog sige, at vi blev glædeligt overrasket, for det smagte faktisk fint. Krydderierne er “varme” og duften af maden er dejlig. Rosinerne gav en perfekt sødme, når jeg af og til fik en i munden, en sødme der passede rigtig godt til krydderierne.
Der står at der også er tørrede abrikoser i, men det er godt nok svært at se, for det ser virkelig ud som om det kun er rosiner.

Pakken indeholdt en pose med fuldkornsris, en pose med krydderiblanding og en pose med de tørrede frugter (som altså udelukkende lignede rosiner), det hele er selvfølgelig økologisk og uden E-numre. Du skal så selv tilsætte kød (svin, lam eller kylling) og grøntsager. Som foreslået, tilsatte jeg tomater, løg, gulerødder og squash.
Vi fik desuden også lidt creme fraiche 9% til, en syrlighed som passede godt til retten………

Hvad er dommen så??
Ja i det store og hele syntes jeg at det smagte dejligt og lige netop sådan en smag, som jeg ikke er så fortrolig med, kunne jeg måske godt finde på at købe i en færdig pakke. Jeg vil mene at mængden af fuldkornsris måske lige er til den lille side, det skal i hvert fald være en familie der ikke spiser så meget ret. Tilgengæld synes jeg at mængden af sovsen passede fint. Jeg ved dog ikke helt om det var 300 g grøntsager som jeg brugte, da jeg ikke vejede dem af.

Ville jeg købe det???
Det er svært at sige. Jeg kan godt lide smagen af det, men det er jo alt sammen noget som sagtens kan laves selv og købes ind til – og jeg tror såmænd ikke at det tidsmæssigt vil være så stor en forskel – men måske hvis jeg virkelig var doven.

Madkitten koster kr. 34,95

Marokkansk gryderet (Urtekram), 2 voksne og 2 børn:
250 g svinekød i tern (jeg købte nogle koteletter, som jeg selv skar ud)
1 løg, i tern
2 gulerødder i skrå skiver
½ squash i kvarte skiver
1 håndfuld snacktomater, halveret
salt, friskkværnet peber
lidt olivenolie til stegning
4 dl vand + 5 dl vand til risene

Desuden:
ris fra madkit-pakken
krydderiblanding fra madkit-pakken
tørrede frugter fra madkit-pakken
Skyl risene under koldt vand og kom dem i en gryde med 5 dl vand og 1 tsk. groft salt. Lad dem koge op og så småsimre i ½ time. Hæld evt. resterende væde fra.
Varm olie op i en gryde og brun svinekødet på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt først løg og gulerødder, lad det stege i et par minutter under omrøring. Tilsæt så resten af grøntsagerne og vend godt rundt, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt krydderiblandingen og vend rigtig godt rund og så skal der hældes 4 dl vand i. Hæld de tørrede frugter i, bring i kog, skru ned, læg låg på og lad det simre i ca. 18-20 minutter, til kødet er mørt. Smag til. Server evt. med yoghurt naturel eller creme fraiche 9%

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Oct 4, 2011
  9:52 pm

  Piskeriset

  Marokkansk mad kan ellers være himmelsk, så jeg håber, du får mod på at lave noget fra det køkken.

  Jeg er ikke selv for god til at huske at lave det, selvom jeg holder meget af det, men i denne måned skal jeg altså lave en ret eller to fra den madkultur – det har jeg besluttet 🙂


 2. Oct 4, 2011
  9:53 pm

  Maria

  Man bliver helt sulten, det ser godt ud – Specielt til denne kølige årstid (-:

  Tag et kig forbi min fotoblog: http://fotomariaemilie.blogspot.com/


 3. Oct 4, 2011
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg kan kun give dig ret – jeg må se om jeg bliver så modig så jeg begynder at eksperimentere med det marokkanske køkken 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 4, 2011
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Ja, det passer virkelig godt til denne årstid, hvor det lader til at efteråret nu kommer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 4, 2011
  11:23 pm

  LaTascha

  Det ser nu meget lækkert ud. Min erfaring er, at det for det meste er det næsten lige så nemt at lave maden selv, som det er at bruge et kit. Til gengæld synes jeg det kan være en god idé hvis man vil lave lidt mere specielle retter, eksempelvis som denne, som man måske ikke laver så tit. Så behøver man ikke løbe ud og købe en masse forskellige krydderier, som derefter skal stå i skabene i flere måneder før de skal bruges igen, eller i værste fald bliver for gamle:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 6. Oct 5, 2011
  11:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg kan kun sige at det smagte dejligt og du har helt ret i, at det er en god måde at få prøvet noget anderledes uden at skulle ud og købe en hel række krydderier 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!