Newyorkerbyheart

Moo Shu Pork – take 2…………………….

23 oktober , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med svinekød, Om mig - Tags: , , ,

I går skulle egentlig havde været en dag i afslapningens tegn, fordi min krop skreg på hvile, men på den anden side var vejret også så smukt så det trak at komme lidt ud af huset. Kæresten havde set at der skulle være Bilmesse i Fredericia og selvom jeg strittede lidt imod, fik han mig alligevel overtalt. Der var godt nok mange mennesker, hold da op, det havde jeg ikke lige forventet – i hvert fald ikke SÅ mange mennesker.

Det var nogle gamle biler der var lidt sjove at kigge på, men det var også lidt hårdt at gå rundt der, så vi var der ikke så længe. Måske 1½ time eller noget i den stil.

 En rigtig “highway patrol” politi bil………

…………og dette måtte jeg bare tage et billed af……….

I går havde jeg planlagt at vi skulle have “Moo Shu Pork” som er en af mine absolut yndlings kinesiske retter – som jeg vist også fortalte sidste gang jeg lavede dem – men som jeg desværre aldrig har set herhjemme. Det eneste store MEN der er når der skal laves Moo Shu Pork er at der også skal laves pandekager. Jeg bruger opskrifter på pekingpandekager, som tager en krig at lave og som gør at mine arme sover og smerter i flere dage bagefter. Det gode er, at der bliver så stor en portion at der er til 2 dage til os + til fryseren. Dejen til dem er hurtig at lave, men de skal alle rulles ud så de er tynde som papir og det er hårdt – og tager enormt lang tid for mig – men lavet det blev de.

 Alle de små dejklumper skal blive til supertynde pandekager…………

Som pensles med sesamolie på den ene side og lægges sammen 2 og 2, inden de steges…………….
Opskrifter kan variere, men som regel består fyldet af svinemørbrad, en form for kål, hvidløg, ingefær og svampe. Desuden kan der så være gulerødder, bønnespirer, forårsløg, vandkastanjer m.m i, det er lidt forskelligt.
Denne gang brugte jeg savoykål, fordi de havde sådan nogle smukke nogen sidst vi handlede. Men der kan også bruges hvidkål, spidskål eller kinakål. Denne gang udelod jeg bønnespirer og brugte så en masse blandede svampe og gulerødder. Jeg brugte finthakket ingefær fra glas, for så var jeg selv fri for at hakke det.
Nogle bruger tørrede svampe, gerne shiitake, som udblødes inden de bruges. Men jeg brugte altså frisk svampe.
Alt i alt var jeg godt tilfreds med denne udgave og savoykålen giver lidt struktur til det hele, sammen med gulerødderne.
Jeg gik ud fra en opskrift fra My Recipes.

 Svinemørbrad lynsteges………

 Derefter æg, gulerødder og forårsløg………..

Så svampe og hvidløg…………

 Kålen tilsættes og så skal det bare falde lidt sammen…………

 ……………….inden kødes tilsætes igen, sammen med lidt væde……

Pandekagerne serveres sammen med hoisin sauce……………

 ……..som smøres på pandekagerne inden fyldet kommes på………..

 Så skal de bare rulles og spises…………

For at have lidt ved siden af lavede jeg lidt “gnave-grønt”. Bare nogle gulerødder i stave og lidt rå blomkål, serveres med en dip af creme fraiche 9%, sød chilisauce, hvidløg, salt og friskkværnet peber.

Gnave-grønt og dip………….

Moo Shu Pork (inspireret af My Recipes), 4 pers.:
1 svinemørbrad, afpudset og skåret i strimler
2 spsk. soya
2 spsk. risvinseddike
1 tsk. mørk sesamolie
2 tsk. majsstivelse
1½ bakke blandede svampe, rengjorte og skåret i skiver
2 gulerødder, skåret i julienne (skåret i tynde strimler)
3 forårsløg, skåret i skrå skiver
3 fed hvidløg, knust og finthakket
2 tsk. finthakket ingefær
et par håndfulde savoykål, i smalle strimler
2 spsk. risvinseddike
3 æg, pisket sammen
Desuden:
4 spsk. risvinseddike
4 spsk. soya
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. sukker
friskkværnet peber

Servering:
pekingpandekager
hoisinsauce (jeg køber den altid hos Shop Asia, fordi der er den bedst)
Dup svinemørbraden tør og bland den med majsstivelse, risvinseddike, soya og mørk sesamolie. Lad det stå i ½ time.
Gør alle de øvrige ingredienser klare også “saucen” som består af de 4 spsk. risvinseddike, 4 spsk. soya, sukker, majsstivelse og friskkværnet peber.
Kom lidt olie i en stor sautérpande eller en wok og lynsteg kødet, når det har fået farve, så tag det af varmen.
Kom 1½ tsk. olie i panden/wokken og tilsæt de sammenpiskede æg, rør i det. Efter ½ minuts tid tilsættes gulerødder og forårsløg – rør i det hele tiden. Efter yderligere ½ minut tilsættes svampe, ingefær og hvidløg – rør hele tiden. Efter yderlige ½ minut tilsættes kålen sammen med 2 spsk. risvinseddike, steg i et minuts tid under omrøring. Kom kødet tilbage i blandingen sammen med den sammenpiskede “sauce”. Lad det stege i et par minutter, til saucen er blevet tyk. Smag til og server straks sammen med varme pekingpandekager og hoisinsauce.

Note:
Jeg anbefaler at købe hoisinsauce i asiatiske butikker eller hos Shop Asia (hvor jeg altid køber det, fordi vi ikke har en asiatisk butik lige i nærheden). Den hos Shop Asia er virkelig god.
Hoisin sauce kan også købes i store supermarkeder, som Kvickly, Bilka osv, men hvis det er mærket Blue Dragon, så vil jeg IKKE anbefale jer at købe den. Jeg synes at den smager forfærdeligt!

Jeg må ærlig tilstå at ikke ret lang tid efter at aftensmad var overstået, var der ikke flere kræfter tilbage i mig. Så klokken 21.30 en lørdag aften, gik jeg i seng. Hvor kedelig kan man blive???
Men jeg kan selvfølgelig ikke holde ud at ligge i sengen så lang tid, så jeg var oppe flere gange i løbet af natten. Jeg var oppe ved midnatstid, ved 02.40-tiden og ved 05.30-tiden – ca. tre kvarter til en time hver gang. Desuden var jeg så oppe på toilet 4 gange, en gang for at lukke katten ud og en gang for at lukke katten ind – alt i alt – en ret normal nat. Men hold da op hvor var jeg træt da jeg stod op, så efter at have lagt lidt tøj sammen, lavet madplan for næste uge, støvsuget og lavet frokost – så er stort set hele dagen blevet brugt på sofaen – hvor jeg også fik mig en lang lur, men kun et par afbrydelser.

I aften tror jeg at vi skal se “The Walking Dead“, som starter på DR HD, den ser meget lovende ud og har fået gode anmeldelser

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Oct 23, 2011
  11:29 pm

  Piskeriset

  Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om Walking Dead. Vi har lige set første sæson på dvd, og jeg var generelt positivt stemt – men jeg har også et eller andet overfor zombier og postapokalyptiske settings 😉

  Dejligt at læse om asiatisk mad – det er alt for sjældent, jeg får det. Hvad er din yndlings-asiatiske ret?


 2. Oct 23, 2011
  11:57 pm

  Camilla B

  Det ser meget lækkert ud. Shop Asia kender jeg godt, den ligger i mit nabolag. Det er et meget rart dansk/thailandsk ægtepar som har den.


 3. Oct 24, 2011
  11:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Kedelig er den i hvert fald ikke, den serie! Men jeg tror vi vil følge med i den og se hvad der sker – den minder mig lidt om "Den første", som jeg fik en ubændig lyst til at læse igen, efter jeg så serien i går 🙂

  Jeg lærte at sætte pris på asiatisk/kinesisk mad i USA, herhjemme synes jeg aldrig at det har været noget specielt, måske fordi jeg er kommet de forkerte steder?
  Anyway, jeg elsker de friske forårsruller, dumplings (både stegte og kogte), de røde bbq ribs, beef 'n broccoli, beef teriyaki (på pinde) og så moo shu pork. Der er sikkert meget mere, men det er hvad jeg kan komme i tanke om 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 24, 2011
  11:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Desværre har jeg aldrig besøgt Shop Asia fysisk, men jeg har fået en af vores venner til at hente noget af og til, hvis han alligevel stod og skulle herover.
  Jeg synes de har et godt udvalg, i hvert fald for mig, som ikke har en asiatisk butik i nærheden 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!