Newyorkerbyheart

Pizza – endnu engang…………

02 oktober , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Pizza - Tags: ,

Pizza klar til at komme i ovnen……..

Der er nu en hel speciel stemning over at bage pizza på denne måde, i sin egen pizzaovn……

………og så skal der laves en calzone (indbagt pizza)……….

Den lukkes godt til og der laves nogle huller……….

………og så ender den med at se sådan ud…………..

Uhmmmmm………….
Endnu en pizza, denne med italiensk skinke, champignon, mozzarella og basilikum………

Prinsessen fulgte nøje med i hvad der kom på pizzaerne og hvornår de var færdige……..

Til den sidste pizza, var der virkelig god blus på ovnen (dog et lidt dårligt billed, beklager)………

I fredags skulle det fantastisk vejr udnyttes til at lave, hvad jeg formoder bliver årets sidste pizzaer, i den skønne pizzaovn. Jeg skal blankt indrømme at jeg ikke fik taget mig sammen til at forberede noget skelsættende fyld, det blev det vi plejer at få, fordi det var hvad der var kræfter til – men det blev nu godt alligevel.

Fra torsdag havde jeg en rest spaghetti med noget tomatsovs, dertil tilsatte jeg lidt svitset oksekød og fyldte det indeni et par små pizzaer, sammen med mozzarella og champignon og det blev til en skøn indbagt pizza.
Ellers blev det pizza med pepperoni, champignon, mozzarella og oliven og en med italiensk skinke, champignon, mozzarella og basilikum. Pizzaerne er ret små, så derfor kunne vi spise så  mange – men den sidste måtte vi give op overfor – så den fik naboerne…….

Pizzadejen var dog igen, en ny variant, denne gang fra svenske Leila Lindholm. God dej, som er nem at arbejde med og som ikke behøver at hæve i lang tid. Det foretrak jeg denne dag, nogle gange skal madlavningen bare “overstås” ved brug af mindst mulig energi……

Jeg tilsatte lidt hvidløgspulver til dejen og lidt fuldkornsdurum, men ellers fulgte jeg opskriften. Jeg lavede den dog i min brødmaskine, men den kan sagtens laves i dejen, bare følg original opskriften.

Leila’s pizzadej (fra Leila Lindholm), ca. 4 almindelige pizzaer:
50 g gær
2 tsk. rørsukker
1 groft salt
½ dl olivenolie
3 dl lunkent vand
2 dl fuldkornsdurummel
ca. 4 dl hvedemel
Kom det hele i bagemaskinens beholder og sæt maskinen i gang på dej-programmet (taget 1½ time på min maskine). Hold lige øje i starten hvor den ælte at væske/mel-forholdet passer til hinanden. Når dejen er færdig, er den klar til at bruge.

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Oct 2, 2011
  9:34 pm

  Kris

  Åh-ha! Din pizzaovn ser ond ud på det sidste billed 😀 Håber du hyggede i NY!

  Mvh,
  Kris 🙂


 2. Oct 2, 2011
  9:40 pm

  Piskeriset

  Argh, din skurk! Efter jeg har prøvet 'udendørspizzaer' (både hos dig og efterfølgende på egen grill), så er ovnpizzaer bare ikke det samme!

  … håber dog at få lavet et par pizzaer i løbet af vinteren, selvom det er en sølle løsning i forhold til udendørspizzaerne 😉


 3. Oct 2, 2011
  10:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kris!

  Det er også en meget "ond" ovn 😉

  NYC var SKØN, men dagene gik desværre alt for hurtigt….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 2, 2011
  10:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, pizzaer i den udendørs er virkelig et hit – men jeg er nu sikker på at dine pizzaer er ganske fortrinlige 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 2, 2011
  10:51 pm

  Xenia

  Uha, det er altså farligt at komme herind efter en pizza-dag! Jeg synes aldrig rigtigt jeg selv har formået at lave en pizza, der kan konkurrere med dem man kan købe desværre – og jeg har hverken råd eller plads til en pizzaovn 😀

  Xenia

  P.s. Jeg blogger nu fra http://www.hjemmehosxenia.dk 🙂


 6. Oct 3, 2011
  8:37 am

  Marian N. Larsen

  Jeg elsker at bage pizza selv! Det er pissenemt… i min dej blander jeg altid halvt fuldkornsdurummel og durummel – det er et hit og giver den perfekte bund efter min smag. Har lige fået en pizzabagesteen, men synes ikke at resultatet med bunden blev bedre! Mon du har et tip til det?


 7. Oct 3, 2011
  11:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Har du købt en pizzasten til ovnen?? Jeg har hørt at de skulle være rigtig gode, jeg har desværre ikke en 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Oct 3, 2011
  11:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marian!

  Jeg har desværre ingen erfaring med pizzasten, idet jeg ikke har en. Men jeg kan forestille mig at det er noget med at den skal være helt utrolig varm, for at bunden bliver sprød nok….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 3, 2011
  12:00 pm

  Camilla

  Mums! Jeg vil også snart have hjemmelavet pizza – suk :o) Jeg har aldrig selv prøvet at lave calzone, det må jeg prøve, men gad vide om det dur uden en pizzaovn? knus


 10. Oct 3, 2011
  12:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Jeg har set flere lave calzone uden pizzaovn, så det kan sagtens lade sig gøre 🙂

  KH
  Birthe


 11. Oct 4, 2011
  7:39 pm

  Alice Schmidt

  Gad også have en pizza ovn. Men lige bruger vi blot en pizzasten til alm. ovn.
  Jeg har nu fulgt din blog et stykke tid og vi følgerne nogle af råd i dine opskrifter. Så vi er blevet rigtig glade for din blog. Derfor vil jeg gerne give en blogaward. Håber du vil tage imod den. Læs mere på min blog.


 12. Oct 4, 2011
  8:20 pm

  Linn

  Det ser virkelig virkelig lækkert ud! Og jeg er helt enig i at Laila har nogle fantastiske opskrifter. Jeg har også hendes bog med pizza, og man bliver helt lykkelig og sulten kun af at kigge i den!


 13. Oct 4, 2011
  8:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linn!

  Tak, det smagte også dejligt – og jeg giver dig helt ret mht. Leila's bøger 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!