Newyorkerbyheart

Tea Scones med og uden chokolade………….

 De tørre ingredienser blandes sammen…………

 Det kolde smør gnides i………..

 De våde ingredienser blandes sammen……….

 Chokolade “morsels”, som jeg havde med hjem fra New York………….

 Dejen deles i 2 og chokolade knapperne tilsættes den ene portion…………..

 Den anden del, skal bare være som den er…………

 Klar til at komme i ovnen………..

 De færdige chokoladescones…………..

…………..og de almindelige…………

 Serveres med Apple Butter………………

Da jeg så disse scones hos Belleau Kitchen, vidste jeg at dem ville jeg lave til den Apple Butter som jeg lavede i går.
Det er godt nok ikke skeer jeg har haft flest af i dag, men da vi bare skal have rester til aftensmad (fra i går), så valgte jeg alligevel at lave nogle scones. Jeg synes at scones ser så umådelig indbydende ud. Især når de er høje og “flaky”, som scones skal være. Jeg syns at det kan være svært nogle gange at få dem helt rigtige, men disse blev altså ret gode!!

Da jeg ikke havde noget piskefløde, brugte jeg græsk yoghurt 10% i stedet for.
Jeg lavede kun halv portion, fordi jeg ellers var bange for at det ville blive lidt for overvældende. Disse tager lidt længere tid at lave, end dem jeg før har lavet, men de er det hele værd. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Tea scones – med og uden chokolade (fra Belleau Kitchen), ca. 10 stk.:
300 g mel
30 g rørsukker
et nip salt
2½ tsk. bagepulver
120 g koldt smør, skåret i tern
1 stort æg
0,6 dl skummetmælk
3/4 dl græsk yoghurt 10%
2 spsk. chokoladeknapper
Kom mel, sukker, salt og bagepulver i en skål og bland det godt sammen med et ballon-piskeris. Gid det kolde smør ud i blandingen, til det bliver grynet og stil det så i køleskab i 10 minutter.
Kom æg, mælk og yoghurt i en skål og pisk det let sammen, stil det i køleskab i 10 minutter.
Forvarm ovnen til 185 grader (ikke varmluft).
Vend de våde ingredienser i de tørre, men kun så der ikke er nogle “tørre” pletter i dejen. Rør ikke mere end højst nødvendigt!! Del dejen i 2 og kom chokoladeknapper i den ene portion. Stil begge skåle i køleskabet igen i 10 minutter – begge deje er lidt klistret, det skal de være.
Drys mel på køkkenbordet og på hænderne. Vend dejen ud på bordet og drys lidt mel ovenpå. Stil nu dejen ud, enten med en speciel udstikker eller bare med et glas. Sæt på bageplade og forsæt med at trykke – og stikke – dejen ud, indtil der ikke er mere dej. Det sidste dej kan evt. formes med hænderne.
Sæt i ovnen i 8 minutter. Skru ned til 170 grader (ikke varmluft) og bag videre i 9 til 11 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af på en bagerist, inden der serveres.

Nu skal resten af dagen bruges til 100% afslapning – eller i hvert fald så meget afslapning som jeg formår at give min krop 😉

Tilføjelse:
Havde helt glemt at det er jo faktisk er “Den store bagedag” i dag, så det kunne jo ikke passe bedre, at jeg fik bagt.

Print Friendly
Tilbage

23 kommentarer


 1. Oct 20, 2011
  4:57 pm

  Lykke

  Nybagte scones er så godt 🙂 Jeg må også prøve at lave den applebutter, lyder lækkert som tilbehør…:-)

  Venlig hilsen Lykke


 2. Oct 20, 2011
  5:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lykke!

  Ja, de er lækre, både med og uden chokolade 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 20, 2011
  5:48 pm

  SushiStegen

  Jeg elsker scones dog er mine altid med lemoncurd og flødeskum, og de skal snart laves herhjemme
  Mums


 4. Oct 20, 2011
  6:51 pm

  Trine

  Jeg plejer at spise scones med lemoncurd. Når man taler om solen, har jeg faktisk lige lavet det i dag, for første gang selv – og utrolig nok blev det virkelig lækkert! Har du prøvet at lave det selv? En helt anden ting. Er din kæreste egentlig lige så glad for at kokkerere som du er? (Eller er han bare heldig, at have fundet en kæreste, der laver lækker mad?) Haha. I starten var det altid min kæreste der lavede mad, men efter jeg er flyttet hjemmefra (han bor stadig hos sine forældre), er jeg blevet en del bedre til at lave mad end før. Det er meget rart. 🙂
  Hilsner fra et driv-regn-vådt amager (øv)


 5. Oct 20, 2011
  7:38 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Hmm, scones er godt. Lune scones e renudnu bedre. Jeg elsker også at bage scones. Jeg skal prøve en dag at blogge om en rigtig engelsk opskrift fra familien. De smager også bare skønt. God afslapningsaften


 6. Oct 20, 2011
  9:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Jeg plejer også at få lemoncurd på, men dog en jeg køber. Jeg har endnu ikke forsøgt mig med at lave det selv, har dog planer om det………på et tidspunkt 🙂

  Min kæreste kan faktisk godt lave mad og da vi begyndte at være sammen, var det faktisk tit ham der lavede med. Men jeg må jo nok blankt indrømme, at jeg har overtaget den del – undtagen når jeg er for syg.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 20, 2011
  9:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Scones er en skøn opfindelse og så er de hurtige at lave 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Oct 20, 2011
  9:38 pm

  LaTascha

  Hvor ser de gode ud. Scones er altid godt. Den opskrift jeg normalt bruger er faktisk med kærnemælk, som jeg plejer at erstatte med creme fraiche og de smager skønt, så jeg kan sagtens forestille mig, at din opskrift også er god:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 9. Oct 20, 2011
  9:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  De smager viiiiildt godt 🙂 Min Papa lavede tid buttermilk biscuits til morgenmad, dem elskede jeg, så kærnemælk er helt sikkert også godt.

  Kh
  Birthe


 10. Oct 21, 2011
  7:24 am

  Bianca

  Mums det ser lækkert ud. Drømmer virkelig om flere timer i døgnet og penge kun til at eksperimentere i køkkenet. 🙂
  Håber du får en dejlig weekend!
  Knus


 11. Oct 21, 2011
  7:40 am

  Birgitte

  De ser gode og lækre ud – synes jeg har svært ved at få scones høje… de bliver sådan nogle små nogle 🙁
  Hvordan pakker du resten af dem ned? Jeg har før puttet dem i en lufttæt pose, men synes alligevel de var lidt tørre dagen efter.
  Kh. Birgitte


 12. Oct 21, 2011
  12:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Lemoncurd er også godt, men jeg kan nu fint spise dem med alt mulig andet 😉

  KH
  Birthe


 13. Oct 21, 2011
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bianca!

  Det tror jeg vi er mange der drømmer om, jeg gør i hvert fald 😉

  Også rigtig god weekend til dig!

  KH
  Birthe


 14. Oct 21, 2011
  12:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgitte!

  Disse hæver virkelig fint, men dem jeg har lavet før, har du også hævet fint. Måske du skal prøve en anden opskrift end den du plejer?

  De er allerbedst den dag de er bagt. Jeg har bare puttet dem i en frysepose, men har ikke spist af dem i dag, så jeg ved ikke hvordan de er. Dem jeg har bagt før, har dog kunnet holde sig 1-2 dage, uden at blive alt for tørre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Oct 21, 2011
  2:12 pm

  Piskeriset

  Uha, nu har jeg da lyst til at bage boller! Skal se, om jeg kan styre lysten, eller om jeg alligevel får sat dej over til en portion, når jeg skal bage i aften 😀

  Hjemmebag er bare det bedste!


 16. Oct 21, 2011
  2:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Disse er heldigvis så lette at lave, så selv jeg kan være med – selvom det at smuldre smør – kan være smertefuldt nok 😉

  Duften af hjemmebag er bare så skøn…..

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Oct 22, 2011
  11:46 am

  Helenehjak

  Hej Birthe,
  Du virker som om du har styr på dine ting og derfor er den rigtige at spørge :o)
  Har ledt alle steder og kan simpelthen ikke finde de der "morsels" eller chokoladeknapper nogen steder. Har du nogen anelse om hvor de kan købes? Eller evt. bestilles over nettet?
  På forhånd TAK!
  Venligst,
  Helene


 18. Oct 22, 2011
  9:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helene!

  Jeg synes nu ikke jeg har specielt styr på min ting, men tak……..
  Bare hak noget mørk chokolade, jeg foretrækker det meget mørkt, men det kan du gøre som du kan lide. Ellers prøv Google.

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Nov 2, 2011
  10:22 pm

  Maiken (Dronningemad)

  Ej hvor ser de gode ud. Sådan på den helt rigtige scones-måde 🙂 Har ikke forsøgt at lave scones før (og hader dårlige kantine-udgaver). Er dog blevet temmelig hooked og endnu mere efter dine lækre billeder 🙂
  Mvh Maiken


 20. Nov 2, 2011
  10:23 pm

  Maiken (Dronningemad)

  Ej hvor ser de bare gode ud – på den helt rigtige scones-måde 🙂 Har endnu ikke forsøgt at bage scones selv (og hader dårlige kantine-udgaver). Men nu er jeg hooked, din opskrift er bogmærket 🙂
  Mvh Maiken


 21. Nov 2, 2011
  11:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maiken!

  Mange tak, jeg håber at du får dem lavet, de er super lækre og meget lette at lave 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Dec 17, 2011
  9:03 am

  Aida

  Jeg har gået og kigget efter en god opskrift på scones – nu forsøger jeg at lave denne 🙂 et hurtigt spørgsmål, kan jeg erstatte græsk yoghurt med creme fraiche?


  • Dec 17, 2011
   5:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Aida!

   Jeg håber, at du vil kunne lide dem 🙂 Du kan sagtens bruge creme fraiche i stedet for.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!