Newyorkerbyheart

Ude & Hjemme har kåret mig som vinder – eller min opskrift………..

14 oktober , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Blogverden - Tags: ,

I går fandt jeg ud af at Ude & Hjemme har kåret en vinder i deres kagekonkurrence, der har lavet en opskrift der mistænkelig meget ligner min opskrift på Manhattan Cheesecake!! Det synes jeg så altså ikke er helt i orden.

Altså jeg forstår måske godt at man ikke kan tjekke hver eneste opskrift, men dem man sidder med tilsidst som kan være potentielle vindere, dem kunne man måske godt lige løbe forbi Google. Jeg er glad når andre bruger mine opskrifter – jeg bruger jo også andres opskrifter – men jeg udgiver dem ikke for at være mine egne.
Men at indsende en opskrift til en konkurrence, der er fuldstændig identisk med min, det synes jeg altså ikke er i orden.

Jeg har taget kontakt til Ude & Hjemme, så nu må vi se hvad der sker…………….

Print Friendly
Tilbage

33 kommentarer


 1. Oct 14, 2011
  12:15 pm

  Randi

  Vanskeligt dette; men forstår godt du er noget fortørnet.


 2. Oct 14, 2011
  12:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Ja, måske er det vanskeligt. Men jeg ville ønske jeg var blevet spurgt, inden vedkommende brugte min opskrift 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 14, 2011
  12:26 pm

  Lise B

  Ej hvor irriterende. Det er da dig der har vundet så, hvis det er en tro kopi af noget du har lagt ud til offentlig skue her. 🙂 Håber du får positiv feedback fra ude og hjemme 🙂
  /Lise


 4. Oct 14, 2011
  12:33 pm

  Lækresager

  Ja, det er dælme tarveligt! Ikke iorden. Personen kunne i det mindste have henvist til hvor hun havde den fra.


 5. Oct 14, 2011
  12:43 pm

  Camilla

  Det kommer gang på gang bag på min, at der er nogle som deltager i konkurrencer med andres opskrifter/kager/billeder osv. Det er bare ikke i orden!


 6. Oct 14, 2011
  12:57 pm

  Lykke

  Hej Birthe, hold op hvor er det strengt..det kan da ikke være et tilfælde. Det kan da heller ikke føles særlig fedt at vinde med snyd..

  Hilsen Lykke

  p.s
  Mht til vejrtrækning har jeg det samme med at trække været overfladisk, det er pgr af stress gennem flere år (har jeg fået at vide) og det er meget svært at lære at kontrollere det bedre, og det giver også svimmelhed, rimeligt ubehageligt..:-/


 7. Oct 14, 2011
  1:00 pm

  Birgitte

  Ej, det er sgu ikke i orden 🙁 men det kan være svært at bevise… spændt på at høre, hvad Ude&Hjemme svarer.
  God weekend 🙂


 8. Oct 14, 2011
  1:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Well, jeg tror at prisen allerede er blevet uddelt, men det er lidt træls. Jeg ville ønske jeg var blevet spurgt, inden nogen brugte opskriften 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 14, 2011
  1:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lækresager!

  Ja, eller spurgt mig, det ville have været rart at vide 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Oct 14, 2011
  1:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Ja, jeg ved heller ikke hvad folk får ud af det. Surheden er ved at dampe lidt af, men jeg synes stadigvæk at de skal have det at vide 🙂

  Kh
  Birthe


 11. Oct 14, 2011
  1:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lykke!

  Ja, det ikke at kunne trække vejret ordentlig – overfladisk vejrtrækning – er bestemt ikke godt for ens krop. Jeg har gjort det i mange år efterhånden og jeg håber, at jeg lærer at blive bedre til at trække vejret ordentligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Oct 14, 2011
  1:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgitte!

  Ja, jeg ville ønske at jeg var blevet spurgt af vedkommende. Jeg er også ret spændt på om Ude & Hjemme svarer tilbage 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 14, 2011
  1:45 pm

  Lækresager

  Ja, det var da klart at foretrække hvis de havde spurgt dig først. Tror desværre ikke at mange tænker så langt ofte. Ærgeligt, for når man har lavet en opskrift selv, vil man jo også gerne have æren, selvom andre lige bruger den!


 14. Oct 14, 2011
  2:07 pm

  Madre

  Det synes jeg helt ærligt er for små sko. Du har vel heller ikke opfundet cheese cake? Hvis du vil have dine opskrifter skal vinde, kan du jo sende dem ind til bladene, når der er konkurrencer. Og så glædes lidt over, at en anden måske fik en god oplevelse og en lille præmie, som du bestemt har fået mange af – kan jeg læse mig til.
  Venlig hilsen
  Madre


 15. Oct 14, 2011
  3:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Lækresager!

  Ja, det ville klart være at foretrække 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Oct 14, 2011
  3:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Madre!

  Tak for kommentaren.

  mvh
  Birthe


 17. Oct 14, 2011
  3:28 pm

  Fru Nielsen

  Enig med Madre – Husk der er ingen lommer i ligklæderne – hvorfor er det så uendeligt vigtigt med navns nævnelse, copyright på billeder, hæder og ære osv.? Du får hvad du gir' – det er MAD det drejer sig om = GLÆDE! Del ud, vær gavmild – forurettethed virker så utiltalende fornæret!
  Venlig hilsen
  Fru Nielsen


 18. Oct 14, 2011
  3:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Fru Nielsen!

  Tak for din kommentar.

  mvh
  Birthe


 19. Oct 14, 2011
  4:18 pm

  Grønspætte

  Hej.

  Ej, hvor er det groft! Godt at du har kontaktet "Ude og Hjemme"

  Jeg prøvede din opskrift på cheesecake og har nu lavet den 2 gange, den er GENIAL, så tak fordi du blogger med alle dine dejlige ideer ;0)

  KH. Lene


 20. Oct 14, 2011
  4:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg har kontaktet Ude & Hjemme, men de har ikke svaret endnu…..

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Oct 14, 2011
  5:35 pm

  Eeyorenyk

  Med mindre du personligt selv har stået og afgjort nøjagtig hvor meget af det ene og hvor meget af det andet der skulle i, og kun har prøvet dig frem ved selv at se på resultatet, fremfor til en opskrift, så kan du vist ikke helt klage.
  Du har jo ikke opfundet cheesecake'en trods alt. Og rigtig mange opskrifter ligner hinanden. Og med mindre at Ude og Hjemme har haft en regel om at folk selv skulle stå og leje i køkkenet og ikke måtte bruge nogen som helst former for opskrift eller grundbasis, så er det jo heller ikke snyd, fra deltagerens side.

  Det ér altså bare en kageopskrift…


 22. Oct 14, 2011
  6:02 pm

  Sverigestossen

  Vi ser det igen og igen her i blogverdenen. Vi vil gerne vise vores ting frem, men samtidig vil vi gerne selv bestemme hvad det skal bruges til. Det er set før, og det vil ske igen.

  Jeg er meget spændt på, hvad Ude og Hjemme siger.


 23. Oct 14, 2011
  7:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eeyorenyk!

  Tak for kommentar.

  mvh
  Newyorkerbyheart


 24. Oct 14, 2011
  7:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sverigestossen!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, tror ikke at jeg har set dig herinde før 🙂

  Ja, det er jo noget alle oplever, hele tiden. Det er bare træls når jeg har brugt tid på at finde frem til den helt perfekte opskrift, ved at prøve mig frem, at en anden så tager kredit for den….

  Jeg er også spændt på om jeg i det hele taget hører fra Ude & Hjemme. Indtil videre har jeg ikke hørt noget.

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Oct 14, 2011
  8:52 pm

  Kager skal der til

  Det må være samme følese som man får når man med undre kan se et bilede af en kage man har lavet, som en anden så tager hele æren for… Og så når ens "vandmærke" endda står hen over billedet !

  Håber du får et ordentligt svar fra ude og hjemme..

  Hyggehygge
  Marianne


 26. Oct 14, 2011
  9:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Altså jeg vil sige at det med vandmærket, så er det i hvert fald nok ikke hjernen man slås alt for meget med 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Oct 14, 2011
  10:00 pm

  Misbah

  Hej Birthe,
  jeg synes det er fint at du har kontaktet ude og Hjemme. Jeg har f.eks ikke opfundet naan brødet, men jeg har lavet naan hele mit liv og selv arbejdet mig frem til forskellige opskrifter og jeg vil blive rigige ked af det hvis folk sendte det ind forskellige steder som deres egene. Så jeg kan godt forstå du bliver iritteret.
  venlig hilsen Misbah


 28. Oct 14, 2011
  10:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  Det er dejligt at vide at der er nogen derude der forstår en. En ting er at andre bloggere bruger ens opskrift og måske lige glemmer at linke tilbage eller nævne hvor de har inspiration fra – men at indsende en opskrift til en konkurrencen, som man udgiver som sin egen (når den ikke er det), det er altså ikke helt fair….

  Mange hilsner
  Birthe


 29. Oct 14, 2011
  11:13 pm

  Camilla B

  Jeg er uddannet indenfor produktudvikling af levnedsmidler. Jeg udviklede nogle opskrifter for en stor importør, da jeg var i praktik. De fortalte mig, at de havde fået dem trykt og uddelt i en supermarkedskæde. De kunne ikke huske hvilken kæde det var og jeg var ikke krediteret hverken med navns nævnelse eller i form af honorar.
  Det var en utrolig ærgerlig følelse.
  Jeg er meget uenig i at mad bare er mad.
  Mange producenter laver opskriftskonkurrencer og sparer på produktudviklingen.

  Jeg har sendt en mail til:
  redaktionen@udeoghjemme.dk


 30. Oct 14, 2011
  11:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Ja, det er en ret træls fornemmelse, men jeg har nu ikke de store forhåbninger om at høre fra Ude & Hjemme. Måske du har mere held 😉

  Kh
  Birthe


 31. Oct 15, 2011
  12:09 am

  LaTascha

  Århh det var da træls. Glæder mig godt nok til at høre om Ude og Hjemme reagerer på det, men det håber jeg da.
  Man kan sige for og imod at "eje" en opskrift, men når ude og hjemme udskriver en konkurrence der går ud på at kåre læsernes bedste kageopskrifter, så er det jo ikke meningen at læserne skal gå på nettet og finde den bedst egnede opskrift som de herefter kopiere.

  Hvis det er lovligt, så vil jeg da smutte ind på Arlas hjemmeside næste gang jeg falder over en eller anden madkonkurrence, og sende opskriften på deres berømte enebærgryde eller hvad det nu er de er mest kendte for. For det kan jeg jo sagtens – naaaaaaaaahhh, det tror jeg så ikke lige jeg får lov til af Arla.

  Kærlig hilsen

  Anne.


 32. Oct 15, 2011
  12:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Ja, det er jo lige præcis det. Det er ikke det at "eje" en opskrift, men jeg går ud fra at det ikke er meningen at man skal sende en der allerede eksisterer. Men ja, lad os da låne fra Arla næste gang 😉

  KH
  Birthe


 33. Oct 16, 2011
  9:01 am

  Jens Johansen

  Kopiering er et kæmpe problem. En ting er opskrifter, der jo altid bygger på et grundlag. Hvem skal krediteres? F.eks.stod jeg med en opskrift fra en blog. Jeg kunne se, hvor opskriften stammede fra, men der var lavet en smart ændring. Jeg kombinerede den med min egen grundopskrift og tilføjede den smarte ændring til den. Hvem skal krediteres? Bloggeren, firmaet hvor bloggerens grundopskrift stammede fra, eller kilden til min egen opskrift?
  Klippe/klistrer man tekst eller billeder er det klart ulovligt.
  Et er opskrifter, men vi er ude for at et produkt, det har taget år at udvikle og teste bliver kopieret (i en dårligere kvalitet) og sendt på markedet. Det er umuligt at gøre noget ved, når kopierne kommer fra Kina.

  Jeg kan kun anbefalede dig, at være stolt over, at der er nogen der synes det du laver er så godt, at de bruger det. Misbrugeren må selv slås med sin dårlige samvittighed, men vi andre er glade for dine opskrifter.

  mvh
  Jens

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!