Newyorkerbyheart

Boller i selleri………..

Boller i selleri er en god gammel dansk ret, som desværre ikke er så populær længere, men som jeg synes smager super skønt. Jeg er vild med knoldselleri og det skal man nok også være for at kunne lide denne ret og alligevel vel jeg sige, at jeg ikke synes at sellerien er dominerende.

.Den færdigrørte fars………….

Knoldselleri skæres ud…………

Kødbollerne………….

Saucen laves og selleri og kødboller tilsættes………..

Aftenens tallerken………..

Jeg har kigget på forskellige opskrifter på nettet og så samlet min egen og både kæresten og jeg er enige om, at det er noget vi sagtens kan spise igen.

 

Boller i selleri, 4 pers.:

500 g hakket kalv og flæsk

1 løg, finthakket

1 fed hvidløg, knust og finthakket

salt, friskkværnet peber

1 æg

½ dl skummetmælk

2-3 spsk. mel

½ tsk. tørret timian

Desuden:

1 knoldselleri, skåret i firkanter på ca. 1 x 1 cm.

25 g oliemargarine eller smør

25 g mel

kogevand fra kødboller og selleri

lidt god bouillon (jeg brugte Herbamare)

3 laurbærblade

salt, friskkværnet peber

saft af ½ citron

et nip sukker

persille til drys

Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i et kvarters tid. Skær knoldsellerien ud. Kom ca. 1 liter vand i en gryde og tilsæt lidt bouillon, bring det i kog. Når det koger, tilsættes salt og laurbærblade. Form farsen til kødboller og kom dem i gryden, når de kommer op til overfladen, er de nok. Forsæt indtil al farsen er brugt. Når alle kødbollerne er kogte, kommes knoldsellerien i og den koger i ca. 5 minutter. Tag den op. Sigt kogevandet ned i en skål.

Smelt oliemargarine eller smør i en gryde og tilsæt melet, pisk det sammen. Tilsæt nu kogevandet lidt efter lidt, til konsistensen er som ønsket. Lad det koge op og koge igennem i 4-5 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og evt. lidt sukker. Kom kødboller og selleri ned i sovsen og lad det varme igennem. Server med et drys persille. Vi fik brune ris til, men du kan også servere kogte kartofler eller noget lækkert rugbrød til.

 

Ih, hvor har jeg været spændt på at kunne vise jeg min nye side og som jeg har skrevet før i dag, så er jeg bare så glad for den. Jeg ved godt at der stadig er nogle småfejl hist og pist – og de skal nok blive lavet når vi opdager dem – men alt i alt, synes jeg at siden fungerer fint. Hvis I støder på nogle problemer, må I sige til, så skal jeg se om de kan blive rettet eller ændret.

I morgen tager jeg en tur til København. Jeg er så nysgerrig efter at se Torvehallerne og om aftenen skal jeg mødes med Louisa og Line til en middag, jeg glæder mig til at se Louisa igen og til at hilse på Line. Line er sådan en dygtig fotograf, som I kan se her, men det er første gang jeg skal møde hende. Jeg er dog sikker på at vi får en hyggelig aften i hinandens selskab.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Nov 9, 2011
  9:38 am

  Pandekagepiraten

  Har du set “Annemad i Newyork”? 😀 Sidder og ser det lige nu som podcast, og kom (selvfølgelig!) til at tænke på at det lige måtte være en udsendelse for dig 🙂


  • Nov 9, 2011
   9:44 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Pandekagepiraten!

   Har ikke fået det set endnu, men har det også som podcast. Tak fordi du nævnte det for mig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Nov 9, 2011
  1:31 pm

  SushiStegen

  Åh, jeg glæder mig til at høre hvad du synes om torvehallerne. Jeg er ret meget begejstret for dem. Rigtig god tur 🙂
  knus SS


  • Nov 10, 2011
   6:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Jeg synes at Torvehallerne er smukke, masser af lys, men jeg savner lidt hygge. Der er dog ingen tvivl om at det er nogle lækre madvarer der kan fås derinde, men også lidt dyre, synes jeg 😉

   KH
   Birthe


 3. Nov 9, 2011
  5:30 pm

  tina hansen

  Hej Birthe !
  Rigtig god tur – og ja Torvehallerne er fine, lyse og moderne. Men savner nu den gamle markedsstemning fra før.
  Og ja det er temmelig dyrt !! F. ex 44 kr for en alm muffin..hos Agnes cupcakes..
  En dag du har tid vil jeg da gerne vise dig rundt i Kbh !
  Kh Tina


  • Nov 10, 2011
   6:19 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Jeg giver dig helt ret mht. Torvehallerne, det er ret så dyrt, synes jeg og lidt mere “markedsstemning” ville være dejligt. Men lyst og flot, det er det 🙂

   Det skulle jeg da have vidst, så kunne vi have mødtes. Men jeg kontakter dig en anden gang, så kan vi mødes……….

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Nov 9, 2011
  8:05 pm

  Frk.B

  Mmm, jeg kan godt li’ boller i selleri! Jeg fik det ofte, da jeg boede hjemme – men er ret sikker på, at min mand ikke vil være begejstret 😉
  Og tillykke med din nye side for pokker! Jeg er jo totalt bagud 😉 Men den er virkelig fin!
  KH


  • Nov 10, 2011
   6:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Frk. B!

   Tak, jeg er så glad for den – og ærligt at han ikke vil spise boller i selleri, for det smager bare SÅ skønt. Vi skal i hvert fald have det igen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Nov 9, 2011
  11:08 pm

  Piskeriset

  Det var hyggeligt at møde dig igen og ture rundt i Torvehallerne – altid rart med godt selskab, når man kigger på madvarer. Håber I havde en skøn aften hos Frankie 😉


  • Nov 10, 2011
   6:17 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej PIskeris!

   I lige måde – og Frankie’s var SKØN – det samme var selskabet 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Nov 10, 2011
  8:30 pm

  Trine Sørensen

  Ja jeg læser stadig din blog 😀 den er herlig. Håber du nyder København. Hvis du vil have cafe-anbefalinger, så skriv det herinde, har masseeeer!

  hilsen trine


  • Nov 10, 2011
   10:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Trine!

   Det er jeg da glad for 🙂 København er hyggelig, desværre har jeg jo ikke helt kræfter til at gå så meget rundt. I dag sad jeg bare på Hovedbanen indtil jeg skulle hjem, fordi jeg havde for ondt, heldigvis var det kun 1½ time 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Nov 10, 2011
  11:21 pm

  Sofie

  Uhmmm det smager skønt og dine billeder ser dejlige indbydende ud – manden kan bestemt ikke lide selleri, så det er en af de ting vores mad ALDRIG indeholder – desværre. – men da det er det eneste han virkelig stejler over, bliver han ikke udsat for det. –
  K.H
  Sofie


  • Nov 10, 2011
   11:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sofie!

   Uhmmm, det er sådan en skøn ret 😀 Men jeg kan godt se, at hvis det er det eneste han ikke vil spise, så er det ok 😉

   KH
   Birthe


 8. Nov 11, 2011
  11:52 am

  Lykke

  Hej Birthe.
  Tillykke med din nye blog, det må ha’ været et stort arbejde.. og boller i selleri er bare en dejlig ret 🙂

  Venlig hilsen

  Lykke


  • Nov 11, 2011
   11:53 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lykke!

   Tak – og ja, jeg tror at de har haft nok at se til 😉

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!