Newyorkerbyheart

Ebi rejer…………..

Tigerrejerne paneres, inden de friteres……….

De færdige ebi rejer, serveret med lidt tartar sauce………..

Kæresten er til afslutning med tennis-bestyrelsen i aften, så jeg har spist hjemmelavet sushi. Det blev ikke noget fancy, bare maki-ruller. Nogle med tigerrejer og nogle med laks. Jeg lavede dem i eftermiddags, pakkede dem i film og lagde dem i køleskabet indtil de skulle spises, hvor jeg så skar dem op. Men mere om dem senere.

Jeg havde besluttet mig for også at lave ebi rejer, som jeg forelskede mig i, da jeg fik dem på Sticks ‘n sushi. Da jeg i eftermiddags stod og pillede skallerne af rejerne, fordi jeg også skulle bruge nogen til at lave sushi med, kom jeg til at pille haleviften af rejerne – DUMT! Nogle gange når jeg står og laver mad, så flyver tankerne bare og så kan der altså godt ske fejl. Til ebi rejerne skulle halerne selvfølgelig have været intakte på rejerne, men sådan skulle det altså ikke være. Men altså, det gør jo ingen forskel på smagen, de smagte SKØNT – og så er de super nemme at lave……..

Jeg fik dem med tartar sauce til at dyppe i.

Ebi rejer, 1-2 pers.:
6 tigerrejer, optøede, skallerne pilles af men lad haleviften sidde på
2 spsk. mel
1 æg, godt pisket sammen
ca. ½ dl panko rasp
lidt hvidløgspulver (IKKE hvidløgssalt)
salt, friskkværnet peber
olie til fritering, jeg brugte vindruekerneolie
Når skallerne er pillet af rejerne, skæres de op i ryggen og den sorte tarm fjernes. Skær et par snit på tværs af maven – ikke hele vejen igennem – så de kan rettes ud. Som I kan se lykkedes det ikke helt for mig, men tålmodighed er heller ikke en dyd jeg ejer 😉
Dup rejerne tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Kom mel på en tallerken. Pisk ægget sammen i en lille skål og bland panko med lidt hvidløgspulver på en anden tallerken.
Varm olien op, til den syder omkring enden af en tændstik. Vend først rejerne i mel, så i æg og tilsidst i panko. Gør dem alle klar.
Kom dem så ned i den varme olie, evt. ad 2 omgange til de bliver gyldne. Er olien varm nok, tager det kun 1-2 minutter. Tag rejerne op og læg på fedtsugende papir. Server straks med dip og citron.

Som jeg skrev før, så lavede jeg også sushi til i aften. Jeg vendte tigerrejerne – efter tarmen var fjernet – med lidt olivenolie, presset hvidløg, citronsaft og knust chipotlepeber. Det fik lige lov til at stå en halv times tid, inden jeg stegte rejerne på en godt varm pande i ca. 1-1½ minut på hver side. De skal kun lige være gennemstegte.

De stegte tigerrejer………..

Klar til at blive rullet. Jeg har smurt lidt mayonnaise med chipotle på risene og så tigerrejer, radiser og mango………

Den færdige rulle……….

Jeg lavede også nogen med røget laks, avocado, agurk og mayonnaise med limesaft og chipotle……..

Min tallerken – og jeg kunne jo selvfølgelig slet ikke spise op – men så er der til frokost i morgen……..

………….og så også lige nogle edamame bønner med røget sea salt og citron………….

Pyhhh, hvor blev jeg mæt 😀 Men det smagte bare så godt og sushi til frokost i morgen, det kan jeg godt leve med.
Som I kan se er min sushi ikke speciel på nogen måde, men jeg kan godt lide at lave den sådan, når jeg laver den selv. De er så nemme at lave og min tålmodighed rækker ikke til at lave andet.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Nov 3, 2011
  10:25 pm

  SushiStegen

  Hvor bliver jeg lækkersulten. De lækre rejer ligner godt nok vores middag. Lækker mad, jeg mangler stadig pankorasp, men jeg bliver mere og mere motiveret for at finde det.
  kh SS


 2. Nov 3, 2011
  10:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Altså de blev jo ikke så pæne, men hold da op, hvor smagte de godt. Du må klart have fat i panko, det kan fås i Inco, så vidt jeg ved 🙂

  Kh
  Birthe


 3. Nov 3, 2011
  11:27 pm

  Kim Schulz

  Mums det ser lækkert ud – Hjemmelavet sushi er bare guf.

  Hvor finder du Edamame bønner henne og er det fra frost (det er nemlig det eneste jeg har kunne finde).

  Forøvrigt er "Ebi Reje" lidt dobbelt-konfekt, for "Ebi" betyder "reje" 🙂

  Alt godt,
  Kim Schulz
  Grillkokkerier.dk


 4. Nov 4, 2011
  12:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kim!

  Ja, de edamamebønner jeg bruger er fra frost 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 4, 2011
  12:28 pm

  Marianne

  MEGET lækkert! Får lyst til at genoplive sushi-dillen hjemme hos mig – så tak for inspirationen. HAr i øvrigt fryseren fuld af lækre tigerrejer, som jeg købte i IRMA på tlbud, men som aldrig kom på grillen.

  Nu kommer de i brug med ldin lækre opskrift.

  Har i øvrigt fuldt din blog over et stk tid, men vist aldrig kommenteret. Godt det er ved at blive vinter, så kommer jeg "ind" fra haven og genoptager det mæørke ½-års sysler, hvoraf madlavning er en af mine store diller.

  Rigtig god weekend til dig fra
  Marianne
  Den Helbredende Have


 6. Nov 4, 2011
  12:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, det er dejligt at vide hvem der læser med herinde 🙂

  Jeg tror at de vil falde i de flestes smag de rejer, de er sprøde og lækre……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 4, 2011
  2:31 pm

  Alice

  Hvor køber du edamamebønner?

  Derudover er det en skøn madblog, du har. Læser den fast og bliver tit inspireret af dine opskrifter 🙂


 8. Nov 4, 2011
  3:15 pm

  Camilla

  Ih, altså Birthe! Nu får jeg jo lyst til sushi! Det sker desværre alt for tit, men jeg har som regel ikke overskud til at lave det, men det bliver jeg jo nødt til nu, hvor jeg har set det her indlæg! :o)

  Ebi-rejerne ser også helt fantastiske ud! Mums :o)


 9. Nov 4, 2011
  3:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Alice!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Fakta har af og til edamamebønnerne og så hamstrer jeg…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Nov 4, 2011
  3:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Disse er ret simple. Jeg holder det altid simpelt når jeg selv laver det – og de ebi rejer var SKØNNE! 🙂

  KH
  Birthe


 11. Nov 4, 2011
  11:29 pm

  Mutti

  Meget lækkert – hvor har du chipotle peber fra?
  Kender kun som chili/ tørret.
  Mange hilsner
  Tina


 12. Nov 4, 2011
  11:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Det kan købes flere steder på nettet, bl. a. hos http://www.chilihouse.dk – som også er en fysisk butik, hvis du bor i Kbh. De har en masse forskellig chili. Jeg er vild med chipotle pga den røgede smag og bruger det i alt hvad jeg komme til. Den knuste chipotle havde jeg dog med hjem fra New York 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Nov 6, 2011
  12:11 pm

  Piskeriset

  Ebi og sushi! ♥
  Det er jo det pureste guf – lige mad efter mit hjerte… eller er det mave, haha 😀


 14. Nov 6, 2011
  1:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg satte i hvert fald stor pris på begge dele, det smagte skønt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Mar 10, 2012
  1:31 pm

  Betina

  Hejsa
  Det ser super lækkert ud, ligesom alt det andet jeg har fundet her på din blog, den er super god 🙂

  Har du prøvet pankorejerne i dne sushiruller, ellers skulle du prøve det, det er SÅ lækkert 🙂


  • Mar 10, 2012
   7:31 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Betina!

   Mange tak, det er dejligt at høre 🙂 Jeg har ikke selv lavet det, men jeg har fået det på restaurant og jeg giver dig ret, det er virkelig godt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!