Newyorkerbyheart

Fishpie med kartoffelmos……….

 I et let smurt fad kommes laks, tigerrejer, dild og fløde……….

Kartoffelmos kommes over, inden det kommes i ovnen………..

 Færdigbagt og klar til servering……….

Aftenens tallerken – ikke særlig præsentabelt, men det smagte godt……….

Jeg kunne godt skrive at der ikke sker så meget i disse dage, men det er ikke helt rigtigt, det er bare ikke fysisk at der sker så meget. Oppe i mit hoved er det en hel anden sag, tro det hvem der kan 😉 – det kværner rundt hele tiden. Der tænkes store tanker.
Det er svært at dele med nogen, for det er ikke noget håndgribeligt, bare planer, ideer osv. Selvom jeg er stækket fysisk så fejler drømme og fantasi ikke noget, hvilket faktisk kan være frustrerende nogle gange, fordi jeg ikke kan udføre dem. Men uden drømme og fantasier, hvor er vi så henne?? Så jeg vil heller ikke undvære dem……….

Menuen i aften er fra Alt for Damerne og sikke en skøn ret. Jeg må indrømme at jeg var lettere skeptisk inden jeg serverede det, men det blev gjort til skamme. Pragtfuld smag, forholdsvis hurtig at lave og meget mættende.
Hvis du vil have en ret der er mindre dominerende i smag, så undlad den røgede laks – eller brug mindre af den.
Jeg skriver den som jeg lavede den……….

Fishpie med kartoffelmos, 2 pers.:
225 g laksefileter uden skind og ben
100 g rå tigerrejer, optøede hvis fra frost
100 g røget laks, skåret i mindre stykker
1 1/4 dl piskefløde (madlavningsfløde kan sikker også bruges)
1 bundt dild, hakket
salt
Lime Pepper (fra Santa Maria)
ca. 500 g kartofler, skrællet og skåret i mindre stykker
25 g smør
salt, friskkværnet peber
Kog kartoflerne til de er helt møre, mos dem og bland med smør, salt og friskkværnet peber.
Pil skallerne af tigerrejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Skær laksen i grove stykker og skær den røgede laks i små tern (fjern evt. det brune på den).
Smør et ovnfast fad let med olie og fordel laks, tigerejer og røget laks i fadet. Hæld fløden over og drys med dild. Krydr med salt og Lime Pepper.
Fordel kartoffelmosen over og glat det ud, rids det evt. med en gaffel i overfladen. Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 30-35 minutter, til mosen er gylden. Server straks.

En salat vil være rigtig godt til, vi fik bare nogle dampede, frosne grønsager – men hey – bedre end ingen grøntsager, ikk’??

Vi går jo og venter spændt i disse dage. Kærestens søster i Kolding er sat til at føde i næste uge, så det er bare så spændende. Det er deres første barn og der er endnu ingen der ved om det bliver en pige eller en dreng. Vi glæder os til at byde et nyt lille medlem velkommen i familien – og en ting er sikkert – den lille nye får de bedste forældre i verden.

I går bestemte vi os for at spise ude Mortens aften, som er jo i næste uge. Jeg skal en tur en København fra onsdag til torsdag, så jeg har ikke hverken tid eller kræfter til at stå i køkkenet, så i år bliver det den nemme løsning. Vi har inviteret kærestens mor med, så er vi også samlet hvis der skulle ske noget i Kolding.
Vi har bestilt bord på Gram Slotskro, hvor de serverer 2 retter – and og ris à l’amande (hvorfor skal man egentlig stave det på fransk når det er dansk – og når ris hedder “riz” på fransk??) for kr. 165,-. Jeg glæder mig meget til at spise der. Jeg har været der engang for mange, mange år siden. Men jeg ved faktisk ikke engang om det ejes af de samme mere, så det skal nok blive en oplevelse………

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Nov 1, 2011
  10:21 pm

  LaTascha

  Hvor ser det godt ud og en lækker måde at få fisk på.

  Lyder rigtig hyggeligt med Mortens aften – her i huset kommer vi jo ikke rigtigt uden om den aften. Visse personer ser det jo som årets vigtigste dag – faktisk noget nær en helligdag, hvor man burde holde fri;-) Nå må hellere bage en and til ham, så jeg kan få fred;-)


 2. Nov 1, 2011
  10:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  *lol* har en kammerat det hedder Morten og han har det på præcis samme måde, er sikker på at dagen er opkaldt efter ham 😀

  Skøn ret med fisk og lidt anderledes end vi plejer at få fisk på…..

  KH
  Birthe


 3. Nov 2, 2011
  12:23 pm

  Camilla

  Uh, jeg elsker fish pie, men synes tit det er lidt besværligt, men denne ser jo enormt simpel og lækker ud. Den tror jeg bestemt, at jeg må prøve :o)

  Mortens aften, vi plejer at holde det med nogle venner, men siden de er flyttet fra byen er det ikke altid, at vi kan gøre det på dagen og de sidste par år har det været helt galt – der er det først blevet i det nye år! Det gør det nok også denne gang, men mon ikke vi alligevel får noget lidt mortens aftens agtigt :o)


 4. Nov 2, 2011
  1:36 pm

  Michelle

  Jeg syns det ser lækkert ud, også anretningen for den sags skyld. Fish pie er noteret som en anderledes måde at servere fisk på, så nu håber jeg at jeg kan finde din opskrift igen 🙂


 5. Nov 2, 2011
  3:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Den er super let og og nem at gå til, kan kun anbefale den 🙂

  KH
  Birthe


 6. Nov 2, 2011
  3:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Michelle!

  Jeg håber at det vil falde i din smag. Vi syntes i hvert fald begge at det var rigtig godt.

  Når jeg ser noget jeg vil lave engang, gemmer jeg linket. Jeg har et dokument på min computer, hvor jeg skriver hvad det er og gemmer linket. Så er det nemt at finde igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 2, 2011
  9:29 pm

  Piskeriset

  Det lyder da også som en meget fornuftig pris på ande-arrangementet. Desværre tror jeg ikke, at jeg får mulighed for at sætte tænderne i en god andesteg den aften, for der skal jeg besøge nogen, der ikke rigtig går op i at lave and… oh well, håber de tager røven på os og serverer det alligevel 🙂

  I øvrigt en spændende fiskeret. Det har jeg ikke prøvet at lave, men det lyder som kræs 🙂


 8. Nov 2, 2011
  11:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Faktisk kunne jeg godt undvære and, hvis det skulle være, men kæresten elsker det 🙂

  Super lækker ret, den kan jeg varmt anbefale……..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 10, 2012
  8:15 pm

  Joy

  Super fishpie! Den er vi rigtig glade for herhjemme 🙂


  • Jan 10, 2012
   9:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Joy!

   Dejligt, den vakte også lykke her i huset 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!