Newyorkerbyheart

Kyllingebryst med hvidløgskartoffelmos, stegt squash og vinsky (Spis Bedre nr. 11/2011)……….

04 november , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter - Tags: , , ,

 Kartofler og hvidløgsfed, koges………..

 Kyllingebrystfileter brunes og steges færdig i ovnen…………

 Squash i stave sauteres i lidt smør…………

 ………og derefter tilsættes cherrytomater…….

 Kartoflerne og hvidløgsfeddene moses groft og creme fraiche, salt og cayennepeber tilsættes………

Aftenens tallerken…….

I dag stod menuen på en lækker kyllingeret med hvidløgskartoffelmos, fra det seneste nummer af Spis Bedre nr. 11/2011. Der skulle egentlig have været brugt kyllingebrystfilter med skin, men da vi alligevel bare piller det af og smider det ud, når vi spiser det, så brugte jeg bare almindelige kyllingefileter uden.
Vi var begge vilde med kartoffelmosen – og jeg kan især godt lide den grove konsistens. Mad der er most helt til ukendelighed, er ikke helt mig – kun når det gælder hummus……….

En præsentabel ret, som helt sikkert egner sig godt som gæstemad. Dog kan jeg bedst lide at servere mad der ikke er portionsanrettet, når vi har gæster, så vores gæster selv kan bestemme hvor meget eller hvor lidt de vil spise. Men til 2, fungerer det fint.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Kyllingebryst med hvidløgskartoffelmos, stegt squash og vinsky (Spis Bedre nr. 11/2011), 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter
et par stilke frisk rosmarin
salt, friskkværnet peber
smør

Hvidløgskartoffelmos:
passende mængde kartofler, skrællet og skåret i mindre stykker
½ hvidløg, delt i fed og skallerne pillet af
1½ (store) spsk. creme fraiche 18%
salt
et nip cayennepeber

Sauce:
1 dl vand
1 dl tør hvidvin
½ kapsel fond du Chef (hønsefond)
2 tsk. majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand
1 spsk. smør, skåret i mindre stykker

Desuden:
½ squash skåret i strimler
½ bakke cherrytomater
smør til stegning
salt
Kom vand ved kartofler og hvidløgsfed og kog til det er mørt.
Krydr kyllingebrystfileterne med salt og friskkværnet peber. Varm smør op på en pande og kom rosmarinkviste på. Brun kyllingebrystfileterne til de er gyldne på begge side. Læg dem i et ovnfast fad og sæt i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 15-20 minutter, alt efter tykkelse på kødet.
Kom vand, vin og fond i en gryde og bring det i kog, kog i et par minutter. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, til det har ønsket tykkelse. Pisk det kolde smør ud i saucen og hold det varmt.
Varm lidt smør op på en pande og steg squashstrimlerne i 2-3 minutter, tilsæt tomaterne og lad dem stege med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Hold det varmt til det hele skal serveres, men tomaterne må endelig IKKE briste, de skal forblive hele.
Mos kartofler og hvidløgsfed groft og rør med creme fraiche, salt og lidt cayennepeber. Fordel mosen på tallerkner. Skær kyllingebrystfileter i skiver og læg ovenpå. Fordel squash og tomater udenom og dryp saucen over. Server resten af saucen til. Server straks.

Som du sikkert har lagt mærke til så stegte jeg 3 kyllingebrystfileter. Jeg håber på at få lavet lidt kyllingesalat til frokost her i weekenden. Skal bare lige ud og have fat i lidt bladselleri og nogle vindruer, så skulle den være hjemme.

Ellers har vi ikke de store planer for weekenden. I morgen skal vi ind og se Tintin – Enhjørningens hemmelighed (på engelsk). Jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente, da jeg ikke er særlig vild med animationsfilm og har aldrig været det. Men kæresten vil gerne se den og en tur i biografen skader jo aldrig.

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Nov 5, 2011
  9:42 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Øøøøps, her skal jeg da vist liiiige følge med, for hvidløg er jo efterhånden blevet en menneskeret herhjemme 😉 eller i hvert fald for mit vedkommende 😉

  Har aldrig prøvet det i kartoffelmos før, men nøjh hvor lyder det da bare lækkert. Det må jeg afprøve 🙂

  Og uper flot anrettet forresten Birthe – mums hvor ser det godt ud.


 2. Nov 5, 2011
  9:43 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Ps. god tur i biffen 🙂 Glæder mig til at høre, havd du synes om filmen, da jeg kender en del der har været inde og se den 🙂

  Goood tuuur 🙂


 3. Nov 5, 2011
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Jeg bruger nærmest hvidløg i alt – altså i det salte køkken – det er jo sundt 😉

  Jeg syntes at kartoffelmosen var virkelig skøn, med en smag af hvidløg, uden at den på nogen måde var dominerende. Jeg har før lavet andre variationer med hvidløg i kartoffelmos, men denne er indtil videre den bedste.

  Jeg er virkelig spændt på filmen, fordi det bare slet ikke er mig, men altså, jeg tager jo heller ikke skade af at se den 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 5, 2011
  11:34 am

  Xenia

  Hæ, jeg har faktisk planlagt at lave den samme ret på onsdag 😉 Dog med nogle andre grøntsager, da jeg ikke er så vild med squash eller varme tomater. Men så er det jo rart at vide, at det er godt 😀

  Jeg har forresten set Tintin, og jeg synes du skal glæde dig. Godt nok er jeg generelt glad for animationsfilm, men denne var faktisk også nok den bedste animationsfilm jeg nogensinde har set – og så skader det jo ikke ligefrem at det er Peter Jackson og Steven Spielberg, der står bag 😀


 5. Nov 5, 2011
  3:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Det var også det jeg tænkte, at når de to har været omkring filmen, så kan det ikke være helt galt 😉

  Jeg håber at du vil synes om det. Vi var begge ret vilde med det – og den kartoffelmos – mums!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!