Newyorkerbyheart

Lasagne-ruller og endnu en omgang af Anne’s skønne hvidløgssnegle………

Lasagne rolls, de to ord kunne jeg ikke stå for, så den opskrift måtte prøves. Det er en opskrift af Giada de Laurentiis og den er SKØN! Det minder jo faktisk lidt om cannelloni og kombinationen af skinke, ricotta, parmesan og spinat er klassisk og vidunderlig………..

Ricotta, fintrevet parmesan, italiensk skinke, æg og spinat blandes sammen………….

……..til det ser sådan her ud………

Lasagneplader koges og dryppes af på et rent viskestykke……………

En bechamel sauce laves og kommes i bunden af et let smurt ovnfast fad………….

Ricotta-blandingen smøres på de afdryppede lasagneplader og rulles sammen på den korte led……………

Inden de lægges ned i fadet, ovenpå bechamel saucen……………..

De lægges side om side, til al ricotta-fyldet er brugt op…………..

En god tomatsauce (marinara sauce) hældes over…………

Til sidste drysses med revet mozzarellaost og lidt fintrevet parmesan……………

Færdigbagt og klar til servering……………

Jeg fulgte opskriften, men brugte selvfølgelig danske mål, så jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………….

Lasagne-ruller (fra Giada de Laurentiis), 4-5 pers.:

ca. 350 g lasagneplader (jeg brugte de fancy fra De Cecco, med bølget kant)

Bechamel sauce:

2 spsk. smør

4 spsk. mel

2½ – 2 3/4 dl mælk

salt, friskkværnet peber

friskrevet muskatnød, efter smag

Fyld:

500 g ricotta

275 g frosset spinat, optøet i microovn, afdryppet, trykket for væde og hak det groft

2 dl parmesan, fintrevet

100 g god, italiensk kogt skinke, skåret i mindre stykker

salt, friskkværnet peber

1 æg

Desuden:

4 dl god tomatsauce (gerne hjemmelavet, men jeg brugte min yndlings fra Bertolli)

2 håndfulde revet mozzarella

et par spsk. fintrevet parmesan

Kog lasagnepladerne i ca. 6 minutter i rigeligt, godt saltet vand – eller til de er bløde og bøjelige. Hæld dem forsigtigt i en sigte og overhæld med koldt vand, til de er helt afkølede. Læg dem på et rent viskestykke og lad dem dryppe af. Lav bechamel sauce ved at smelte smørret, drysse melet i og røre det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk godt hele tiden, så det ikke klumper og ikke brænder på. Hæld så meget mælk i, så det blive en tyk sauce, lad det koge op mellem hver gang du tilsætter mælken. Lad det koge igennem et par minutter når det har den rigtige konsistens, for at få melsmagen ud, men husk at piske i det ofte. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Smør et fad og hæld bechamel saucen ned i. Rør ricottablandingen sammen. Kom 2-3 spsk. på hver lasagneplade, bred det ud og rul dem sammen fra den korte ende. Læg rullen ned oveni bechamel saucen, forsæt på den måde, til al ricotta-blandingen er brugt op. Kom tomatsaucen over rullerne drys med mozzarella og parmesan. Læg stanniol over – sørg for at det er stramt – så det ikke hænger i osten. Sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) i 20 minutter. Pil forsigtigt stanniolen af og giv det yderligere 15 minutter til osten er gylden og helt smeltet. Lad det stå og trække i 5 minutter, inden servering.

Da vi begge to går og skranter lidt herhjemme (ondt i halsen og forkølet), så bestemte jeg mig for at give os et skud hvidløg, i form af Anne’s skønne hvidløgssnegle. Har du endnu ikke fået dem bagt, så er enhver anledning, en god anledning – også selvom det bare er en almindelig tirsdag aften 😀

I dag ændrede jeg dem dog lidt. Jeg tilsatte lidt rugmel til dejen og lidt fintrevet parmesan til hvidløgssmørret, det gjorde dem ikke dårligere. Jeg lavede en lidt større portion end sidst, hvis der skulle bliver nogen tilbage efter vi har fået rester i morgen, så bliver de frosset ned.

Jeg lavede igen dejen på min brødmaskine, på dejprogrammet, den maskine er virkelig kommet til sin ret igen. Den hjælper mig så meget når jeg ikke selv kan ælte dejen, det ville dog være rart, hvis man kunne få en der kunne tage noget mere mel. Min kan kun tage lige omkring 500 g mel, men jeg ved ikke engang om der er nogen der er større.

Blødt smør, hvidløg, persille og fintrevet parmesan, blandes sammen………..

Den hævede dej, slås ned og rulles ud til en rektangel, inden smørret smøres på og den rulles sammen på den lange led…………

Sneglene lægges ret tæt i et fad med bagepapir også skal de lige hæve i ½ times tid………..

Inden de bages og ser sådan her ud………….

Anyway, jeg skriver opskriften på sneglene endnu engang, som jeg lavede dem……….

Grove hvidløgssnegle med parmesan (fra Maden i mit liv), ca. 15 stk.:

25 g gær

1½ dl vand

3/4 dl mælk

1 tsk. rørsukker

1½ tsk. groft salt

1½ spsk. olivenolie

300 g hvedemel

75 g rugmel

Fyld:

30 g smør, blødt

3 fed hvidløg, presset

frisk persille, finthakket (efter smag)

3 spsk. parmesan, fintrevet

Kom alle ingredienserne til dejen i brødmaskinen, sæt den på dejprogrammet (det tager 1½ time hos mig) og lad maskinen ordne det hele. I starten, mens den ælter, skal du lige tjekke at forholdet mellem væske og mel er rigtig. Hvis du ikke bruger brødmaskine, kan du se hos Anne hvordan du gør. Mens dejen hæver blandes blødt smør med parmesan, persille og hvidløg. Rør det godt sammen. Når dejen er færdig hævet, slås ned ned og rulles ud til en rektangel. Smør hvidløgssmørret på og rul den sammen på den lange led. Skær rullen ud i “snegle”, ca. 3 cm. tykke. Sæt dem tæt i et fad med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted i ½ time. Sæt dem i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle en lille smule af – hvis du kan lade dem være – inden de spises.

Jeg lavede en salat til, som bare bestod af blandede salater, peberfrugt, gulerødder, sukkerærter, en pære og lidt blandede nødder.

Aftenens salat………….

Aftenens tallerken………….

Vi går og venter og venter. Kærestens søster venter jo sit og hendes kærestes første barn og hun er gået over tiden. Måske bliver fødslen sat i gang i morgen, men vi ved det ikke helt endnu, men ihhhh hvor er det altså spændende. Der er ingen der ved hvad de bliver, kæresten og jeg har væddet en “middag” på BurgerKing, jeg har sat mine penge på at det bliver en pige.

Julen er så småt ved at komme på plads. Jeg havde faktisk aftalt med Anette at vi skulle holde jul sammen med hende, ligesom vi gjorde i 2009, men de planer blev jo desværre ødelagt af hendes alt for tidlige død. Det er 5. jul vi skal holde her i huset: vi har holdt jul for famillien 3 gange og været i Paris et år – men i år har jeg sagt fra – jeg orker det bare ikke. Det er ikke så meget maden, selvom det også er hårdt, men der følger så meget mere med + at jeg jo selvfølgelig også helst skal være frisk på selve dagen. Så jeg meldte tidlig ud, at i år blev der ikke holdt jul hos os. Der har så været lidt snak frem og tilbage om hvor det så skulle være og det er endt med at kærestens mor og os, tager til Sjælland. Der bor kærestens anden søster, hendes mand og deres 2 smukke piger. Jeg er bare SÅ glad for at det ikke er os der “er den” i år 🙂

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Nov 15, 2011
  11:27 pm

  Camilla B

  Det ser vel nok lækkert ud.
  Og rigtig god bedring til Jer begge 😉


  • Nov 15, 2011
   11:30 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Tak, det smagte også skønt 🙂 Der er vist mange på kærestens arbejde der har der, så der er nok der han har samlet det op – og jeg er jo modtagelig for alle bakterie 🙂

   KH
   Birthe


 2. Nov 16, 2011
  8:57 am

  Frk. Struds

  Hvor ser det lækkert ud!
  Opskriften er hermed kopieret til senere brug 🙂


  • Nov 16, 2011
   2:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Frk. Struds!
   Tak, håber at du vil kunne lide det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Nov 16, 2011
  11:00 am

  Marianne

  Uhmmm… hvor ser det bare lækkert ud. Det må jeg helt sikkert prøve en dag.
  Tillykke med din nye side. Den er flot og meget overskuelig.

  KH. Marianne


  • Nov 16, 2011
   2:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!
   Tak, til begge dele 🙂 Jeg er så glad for min nye side, den er blevet meget lettere at bruge….

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Nov 16, 2011
  9:35 pm

  Piskeriset

  Jeg er da også totalt på lasagnerulle-konceptet, men jeg er også vældig glad for lasagne – mmmm! Håber I snart bliver raske. Har selv lige gået og skrantet lidt, men heldigvis endte det ikke i feber. Skulle dog have benyttet chancen til at lave hvidløgssnegle – de ser gode ud 🙂


  • Nov 16, 2011
   10:23 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Disse kan klart anbefales, de smager så skønt 🙂 Desværre går det nærmere tilbage end fremad, rent sygdomsmæssigt. Noget træls, når nu kærestens søster og er lige ved at føde en lille ny…….

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!