Newyorkerbyheart

Nachos med chipotle-/limekylling………….

Jeg vågnede op i morgens – efter ikke ret meget søvn – og havde det elendigt. Min vejrtrækning var dårlig og jeg havde kæmpet hele natten for at trække vejret, så nu forlangte kæresten at jeg gik til lægen. Jeg HADER at gå til læge og gør det kun når det virkelig er nødvendig – eller når kæresten forlanger at nu SKAL jeg afsted – i dag kunne jeg godt se at han havde ret 😉 Det var lungebetændelse, så jeg er røget på penicillin og skal nu bare afvente at det virker. Sidste gang jeg havde lungebetændelse tog det næsten en uge inden penicillinen hjalp, jeg håber ikke at det går helt så lang tid denne gang……….

Nå, men jeg var oppe rimelig tidligt, fordi jeg skulle køre kæresten ned til busstationen. Det var faktisk meningen at jeg skulle have kørt ham på arbejde, men det kunne jeg ikke, så han tog bussen. Jeg skal så prøve at manne mig op og hente ham i aften, når han er blevet træt af at feste.

Jeg spiste suppe til frokost og vidste ikke rigtig hvad jeg havde lyst til, til aften. Men efter at have kigget i køleskab og skuffer, fandt jeg ud af at nachos var et ret godt bud. Jeg havde et stykke cheddarost liggende, som ville være godt til og et kyllingebryst. Kyllingebrystet blev marineret og lagt i køleskab til det skulle bruges. Jeg lavede selv guacamole, men salsaen fandt jeg i skabet, jeg kan godt lide den chunky fra Santa Maria.

Det blev ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Ikke den sundeste aftensmad, men ren comfort food. Desserten blev et par appelsiner 😀

Jeg brugte tørret chipotle, men pulver kan også fint bruges. Måske ½ tsk. eller mere, alt efter hvor stærkt du ønsker det. At grille kyllingekødet vil være det optimale, jeg stegte det dog på panden og var bare glad for at få mad……….

Marinaden til kyllingen………..

Den stegte kylling, som skæres i mindre stykker………….

Tilbehøret: creme fraiche, guacamole og salsa…………

Klar til servering………….

Aftenens tallerken…………..

Nachos med chipotle-/limekylling, 1 pers.:

1 kyllingebrystfilet

1/4 dl olivenolie

saft af ½ lime

3/4 tsk. tørret chipotle (eller ½ tsk. chipotle pulver)

1 tsk. honning

Desuden:

tortilla chips

revet mozzarella

og evt. hel chedar, revet

sorte oliven skåret i skiver

Bland ingredienserne til marinaden. Skær kyllingebrystet i tykke skiver og kom dem i en frysepose sammen med marinaden. Massér marinaden godt ind i kødet og læg det på køl til det skal bruges. Steg kyllingekødet på en godt varm pande, til det er gennemstegt. Skær det i mindre stykker. Kom 1 håndfuld chips i et letsmurt fad, drys med halvdelen af kyllingen og lidt ost. Læg endnu en håndfuld chips ovenpå sammen med resten af kyllingen ost og oliven. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i ca. 10 minutter, til osten er smelten. Server med salsa, creme fraiche og guacamole.

Print Friendly
Tilbage

17 kommentarer


 1. Nov 26, 2011
  12:22 pm

  Kirsten Lauridsen

  Hej Birthe !
  God bedring 🙂 Håber pencilinen virker hurtigt i denne her omgang på din lungebetændelse


  • Nov 26, 2011
   12:36 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kirsten!

   Mange tak, det håber jeg også 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Nov 26, 2011
  4:11 pm

  Lotte Bostrup

  Rigtig god bedring til dig, håber du snart kommer oven vande igen ;), jeg vil lige kigge om du har en klejne opskrift på tykke fede klejner;)
  Mnage hilsener
  Lotte


  • Nov 26, 2011
   10:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lotte!

   Tak, det håber jeg også 🙂
   Jeg har desværre ikke en til tykke klejner, men hvis du finder en god en, så lad mig det endelig vide………

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Nov 26, 2011
  5:54 pm

  Bianca

  Uh… Kan man godt blive misundelig på andres mad?! ELSKER nachos og dine ser da bare super lækre ud. Helt klart et perfekt måltid når man skal hyggespise lidt, når man ikke er helt frisk.
  Godt du kom afsted til lægen. Håber pencillinen virker hurtigere denne gang.
  Knus


  • Nov 26, 2011
   10:21 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Det var lige hvad jeg havde brug for – at se Vild med dans finale og spise nachos 😀

   KH
   Birthe


 4. Nov 26, 2011
  6:58 pm

  Louise

  God bedring med dig.
  Den dér salsa, er det een, du har opskriften på?


  • Nov 26, 2011
   10:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Tak 🙂
   Som jeg vist også har skrevet i indlægget, så er salsaen ikke hjemmelavet med Chunky salsa fra Santa Maria.

   Hilsen
   Birthe


 5. Nov 26, 2011
  8:26 pm

  Piskeriset

  Mmm guacamole – det er altså skønt tilbehør til maden! Jeg lavede det ikke med tomater i, indtil jeg en dag var på udflugt med en gruppe studiekammerater, mens jeg læste på uni – der var en af dem, der lavede en superskøn guacamole med tomattern i, og så var jeg overbevist. Håber snart at få guacamole igen… det er lidt sommerligt, og det kan der godt være brug for her i den mørke tid 😉


 6. Nov 26, 2011
  11:28 pm

  Sequence

  Uhm, nacho’s er en af mine farvorit retter. – Og børnenes. – Og det er nemt. Win!

  Men det føles bare lidt, som om man serverer snack til aftensmad. Tænker dog, at når det ikke er på menuen hver eneste aften, så går det ok 🙂


  • Nov 26, 2011
   11:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sequence!

   Ja, sådan tænker jeg også – og når nu der var kylling i 😉 Men godt smager det altså og det var lige hvad jeg havde lyst til……..

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Nov 27, 2011
  8:08 am

  Lise-Lotte

  Det ser lækkert ud.
  God bedring til dig, håber du snart kommer ovenpå-jeg døjer selv med kraftig forkølelse og har været uden stemme i fem dage.
  Lise-Lotte


  • Nov 27, 2011
   12:33 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lise-Lotte!

   Tak, det smagte også dejligt 🙂
   God bedring til dig også, det lader til at rigtig mange er syge lige for tiden, rigtig øv, men vejret er jo heller ikke det bedste………

   KH
   Birthe


 8. Nov 27, 2011
  3:29 pm

  Mette

  Hej
  Først rigtig god bedring 🙂
  Og den opskrift ser bare rigtig god ud, den skal helt sikkert prøves.

  Hilsen Mette


  • Nov 27, 2011
   6:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mette!

   Tak, jeg håber, at jeg snart bliver helt rask 🙂
   Det smagte SÅ godt og var lige hvad jeg havde brug for……..

   Mange hilsner
   Birthe


 9. Nov 27, 2011
  5:43 pm

  Louise

  TAk for svar – Den må jeg dog ud at kigge efter, Jeg kigger stadig efter en opskrift 🙂 Men den anden kan da hel klart gå indtil videre.

  Håber du har det lidt bedre 🙂


  • Nov 27, 2011
   6:21 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Louise!

   Jeg synes i hvert fald at den er god, men hjemmelavet er selvfølgelig altid bedst 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!