Newyorkerbyheart

Risotto med kantareller og æble/timianfyldte svinekoteletter…………..

 Læg steges lidt sammen med æble og timian……..

En lomme skæres i de tykke koteletter og fyldet kommes i………..

 Koteletterne brunes, inden de kommes i ovnen……….

 Løg sauteres og derefter tilsættes arborio-risene………..

 Den færdige risotto………

Aftenens tallerken……….

Jeg har glædet mig hele dagen, for i dag stod menuen på risotto og det er virkelig længe siden vi sidst har fået det. Risotto er den af mine yndlingsretter – og bortset fra at der skal røres og røres – så er det jo nemt at lave. I dag blev risottoen lavet med kantareller.
De sidste par gange vi har fået risotto, har det være med perlebyg – hvilket også er virkelig lækkert – men i dag skulle det være med de helt klassiske ris.

Som tilbehør fik vi nogle tykke, lækre svinekoteletter med ben, som jeg fyldte med æbler, løg, bladselleri og timian. SKØN aftensmad 😀

Risotto med kantareller, 3 pers.:
300 g arborio ris (risottoris)
3 skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, knust og finthakket

1 3/4 dl tør hvidvin
6½-7 dl god hønsefond
salt, friskkværnet peber
1 bakke kantareller, børstet rene og skåret i grove stykker
90 g hel parmesan, fintrevet
50 g smør, koldt og skåret i tern
olivenolie til stegning
smør til stegning af kantareller
persille, finthakket
Varm hønsefonden op, så den er varm når den tilsættes. Smelt lidt smør og steg de rengjorte kantareller i nogle minutter, tag dem af varmen.
Varm lidt olivenolie op i en gryde ved middelvarme og sauter løg og hvidløg til de bliver bløde og klare – de må endelig ikke tage farve. Tilsæt risene og rør rundt, til de ligesom bliver klare/gennemsigtige. Hæld vinen ved og lad det fordampe helt – mens der røres i det – inden fond tilsættes en suppeskefuld ad gangen. Under hele tilberedningen er det vigtigt at der røres hele tiden – eller i hvert fald det meste af tiden. Tilsæt først mere fond, når det forrige er arbejdet helt ind i risene, forsæt indtil fonden er brugt og risottoen er al dente – det tager ca. 20-25 minutter. Smag risottoen til.
Tilsæt nu kantarellerne og rør godt rundt, lad dem blive varme. Tilsæt parmesan og smør, rør kort rundt i det, læg låg på og lad det stå og trække i 3-4 minutter. Tag låget af og rør godt rundt, nu skulle risottoen være helt perfekt: al dente og cremet. Server straks og drys med lidt persille.

Æble/timianfyldte svinekoteletter, 2 pers.:
2 tykke svinekoteletter med ben
½ æble, skrællet og skåret i små tern
½ lille løg, skåret i tern
½ stilk bladselleri, i meget små tern
timian fra 1 kvist
salt, friskkværnet peber
smør
olivenolie
Skær en lomme i hver kotelet med en skarp kniv.
Smelt lidt smør og sauter løg og bladselleri, til det bliver blødt og mørt, men det skal ikke tage farve. Tilsæt æble og timian, steg i 1 minuts tid og krydr med salt og friskkværnet peber. Tag af varmen.
Fordel fyldet i koteletterne og luk med tandstikkere.
På samme pande smeltes lidt mere smør og lidt olivenolie tilsættes. Koteletterne krydres og brunes på begge side. Læg i et smurt ovnfast fad og stil i ovnen i. Bag ved 175 grader varmluft i ca. 15-17 minutter, alt efter tykkelse på koteletterne. Tag dem ud af ovnen og lad dem trække i 5 minutter, inden de serveres.

I morgen skal der laves sushi og måske lidt andre sjove ting, hvis kræfterne rækker. Kæresten skal holde afslutning med bestyrelsen i tennisklubben, så jeg er selv hjemme – og det er en god anledning til at få sushi. Her i byen har vi ingen sushisteder (desværre). Jeg skal ud på en køretur på 25 minutter hver vej, hvis jeg vil hente sushi og det orker jeg jeg ikke – og med de høje priser der er på brændstof – er det også en unødig udgift, så derfor laver jeg det selv. Jeg glæder mig allerede……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Nov 2, 2011
  11:38 pm

  Kris

  Uh! Sushi! Må indrømme at sushi ikke var mig før jeg flyttede til Aalborg, men nu er jeg blevet helt vild med stadset! Hvilket udstyr bruger du til at lave det med? 🙂

  Mange hilsner,
  Kris


 2. Nov 3, 2011
  8:06 am

  Julie Søndergaard

  Mhm, det ser vildt lækkert ud!

  Kh Julie


 3. Nov 3, 2011
  8:24 am

  Xenia

  Risotto er nemlig faktisk rigtig lækkert. Jeg prøvede det for første gang for nylig – dog med spelt. Men nu hvor du har smagt med både spelt, byg og ris, kan du måske fortælle mig, hvor stor forskellen er i smagen?


 4. Nov 3, 2011
  12:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kris!

  Min kæreste er desværre ikke særlig vild med sushi, derfor er det alt for sjældent jeg får det – så det er med at udnytte det når han ikke er hjemme 🙂

  Jeg køber alle tingene hos http://www.shop-asia.dk. Jeg kan desværre ikke så nemt komme til en asiatisk butik, men shop asia er en god online butik…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 3, 2011
  12:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Julie!

  Tak – det smagte også dejligt 🙂

  KH
  Birthe


 6. Nov 3, 2011
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Jeg synes i grunden ikke at der er den store forskel i smagen. Byg og spelt er sådan lidt mere "fuldkorns-agtig" i smagen, håber det giver mening, lidt svær at forklare. Men jeg kan godt lide strukturen i både byg og spelt, fordi den ligesom er lidt mere grov og begge dele mætter nok lidt bedre (læs: længere tid).

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 3, 2011
  7:59 pm

  Piskeriset

  Mmmm risotto! Øj, det kunne jeg godt spise lige nu 😀


 8. Nov 3, 2011
  8:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det var også godt, jeg er vild med risotto 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!