Newyorkerbyheart

The Secret Recipe Club: Best cocoa brownies…………

Så er det atter tid til månedens Secret Recipe Club, som er opfundet af Amanda’s Cooking og sikke et fantastisk arbejde hun og de øvrige 3 værtinder lægger i dette projekt, hver måned. Det er ret utroligt og det vil jeg gerne sige tak for og tak fordi jeg må være med i dette fællesskab.

Denne måned fik jeg tildelt Fabulously Fun Food, endnu en skøn blog at stifte bekendtskab med. Bloggen ejes af Melanie, som efter at have boet 2 år i Tyskland, nu er tilbage i USA.

Det jeg holder meget af ved The Secret Recipe Club er at jeg får kendskab til en masse skønne blogs, som afprøver lækre og spændende opskrifter. Den jeg har valgt i denne måned, er nu ikke speciel eksotisk, men en klassiker af de helt store, nemlig BROWNIES.

Faktisk har jeg ikke de bedste erfaringer med at bage brownies selv, jeg må blankt indrømme at jeg sværger til dem der kommer ud af en boks. Nærmere bestemt Betty Crocker’s med Hershey syrup, det er klart min yndlings – og faktisk nævner Melanie også i hendes indlæg, at det kan være svært at få hjemmelavede til at blive ligesom dem der kommer ud af en boks. Men da hun skrev så varmt om disse, ja så måtte de jo prøves – og hun har ret – de er SKØNNE på den der tunge, klæge (på den gode måde) måde, som brownies skal være. Tricket er virkelig ikke at bage brownies for længe, for så bliver de uendelig kedelige…….

Disse laves kun med usødet kakaopulver, men har alligevel en ret intens chokoladesmag og jeg tilsatte så lidt appelsinskal, bare fordi det skulle prøves. Jeg holder meget af chokolade og appelsin sammen så jeg synes de er skønne, men hvis du ikke bryder dig om det, så bare udelad det.

Usødet kakao, smør og rørsukker kommes i en skål, der kan tåle varme……….

Når smørret er smeltet og det bliver en glat masse, tages det af varmen og afkøles. Æg piskes i…………

Når æggene er pisket godt ud, så røres appelsinskal i (hvis du vil have det i)……………

Den færdige kage, som her helt perfekt ud……………

Så er der serveres…………..

……….og sådan ser den ud indeni…………..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Best Cocoa Brownies (fra Fabulous Fun Food):

200 g smør (jeg brugte saltet)

160 g rørsukker

88 g usødet kakaopulver af den bedste kvalitet

½ tsk. vaniljeekstrakt

fintrevet skal af 1 appelsin

2 store æg, kolde

80 g hvedemel

Kom smør, sukker og usødet kakaopulver i en skål, der kan tåle varme. Varm vand op i en gryde, så det netop simrer, sæt skålen op i gryden (den skal IKKE røre vandet) og lad det stå til smørret smelter og blandingen bliver glat. Blandingen skal være så varm så du hurtigt tager fingeren til dig, når du stikker den ned i blandingen. Tag den af varmen og lad den stå og køle af til den kun er lun. Rør vaniljeekstrakt og appelsinskal i en med trægrydeske. Pisk æggene i et ad gangen og pisk kraftigt efter hvert, til dejen er tyk og skinnende. Rør melet i og når det er helt blandet i dejen og det ikke længere kan ses, så pisk kraftigt i ca. 30 sekunder. Beklæd en firkantet form (ca. 23 x 23 cm.) med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen ved 190 grader (ikke varmluft), i den nederste tredjedel af ovnen, i ca. 20 minutter. Tjek efter 18 minutter, med en tandstikker. Tandstikkeren skal være let fugtig med lidt dej på. Måske den skal have et par minutter mere. Lad kagen køle helt af, først lidt i formen og løft den så ud af formen, ved hjælp af bagepapiret. Når den er afkølet, smøres en skarp kniv let med lidt smagsneutral olie, inden kagen skæres i fine firkanter. Jeg fik 16 små firkanter ud af min kage.


Print Friendly
Tilbage

37 kommentarer


 1. Nov 14, 2011
  3:00 pm

  Lykke

  Hej Birthe!

  Har forsøgt at ændre til dit nye link, men kommer retur til din gamle side? Skal man abonnere for at være fast læser hos dig nu? Måske et dumt spørgsmål, men har ikke helt styr på de forskellige ting såsom rss feed m.m. endnu 🙂
  Kagen ser rigtig lækker ud..:-)
  Venlig hilsen

  Lykke


  • Nov 14, 2011
   3:33 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lykke!
   Hm, det lyder mærkeligt, det må jeg lige tjekke op på. Hvis du skriver http://www.newyorkerbyheart.com skulle du gerne komme ind på denne side (den nye side). Du behøver ikke at abonnere for at være fast læser, du kan stadig bare tilmelde dig som fast læser, det gør man helt nederst på siden.

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Nov 14, 2011
  3:48 pm

  Aimee @ ShugarySweets

  Looks like quite a few of us had brownies in mind this month. Great looking recipe!


  • Nov 14, 2011
   4:30 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Aimee,

   yeah, I guess brownies is always a big hit 😀

   All the best,
   Birthe


 3. Nov 14, 2011
  7:49 pm

  Trine Sørensen

  Hejsa. Jeg håber ikke dette her er upassende. Det bare fordi på din gamle blog havde du reklame for Lone Landmands jule-initiativ, så tænkte du måske ville være interesseret i at se dette link, og evt sprede budskabet. Der er så mange der læser din blog, og jeg tror at alle har lidt i gemmeren der kunne glæde nogle underbemidlede familier i julen 🙂 Jeg har selv fundet nogle bøger en teenagepige kan få i gave. Altid dejligt at kunne hjælpe. Linket er http://www.facebook.com/pages/Julehj%C3%A6lp/135564456496998
  Og igen, jeg håber virkelig ikke du finder det upassende eller tager det ilde op jeg skriver det her, det bare fordi du netop har støttet disse initiativer før, og plejer at hjælpe omkring dig (du giver altid rester til dine naboer osv). Hvis det er upassende skal du bare skrive det, eller slette min besked. (Undskyld på forhånd hvis det er)

  Lækker opskrift. Jeg putter dog altid nødder i mine brownies, da jeg synes det er lækkert med den form for crunch det giver i forhold til det meget klæg.

  Må man komme med ideer til indlæg? Jeg gad mega godt at vide hvordan du forholder dig til hele skralde-debatten. Altså at skralde. Og at supermarkedet smider mad ud, bare fordi der er et lille hul i emballagen fx. Det kunne være spændende synes jeg. Igen, hvis du synes det er tosset, så bare tænk “well ok den tossede pige fra amager er vendt tilbage, hva?” 😀

  Tak for den dejlig blog, og undskyld mit indlæg blev så langt. Hold da op, jeg har sagt undskyld mange gange i dette indlæg 😀

  Hilsen fra Trine.


  • Nov 14, 2011
   9:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Trine!
   Først og fremmest, der er ingen grund til at du undskylder.
   Jeg skal gerne omtale facebook-siden, godt initiativ og tak fordi du gjorde opmærksom på det 🙂
   Det er lidt sjovt at du skriver til mig om det at skralde, for jeg havde faktisk tænkt mig at skrive om det i aftenens indlæg……

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Nov 14, 2011
  7:52 pm

 5. Nov 14, 2011
  8:15 pm

  Miz Helen

  What a special treat, this is an awesome recipe. This is a great pick for the SRC! Thanks for sharing and have a wonderful week.
  Miz Helen
  http://mizhelenscountrycottage.blogspot.com/2011/11/brussels-sprouts-salad-with-warm-bacon.html


  • Nov 14, 2011
   9:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Miz Helen,
   thanks! And they were so good. I love your pick for SRC as well 🙂

   All the best,.
   Birthe


 6. Nov 14, 2011
  8:29 pm

  Erin @ Making Memories

  They look absolutely wonderful! I’ll take 3 =o)


  • Nov 14, 2011
   9:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Erin,
   3 pieces are coming right up 🙂

   All the best,
   Birthe


 7. Nov 14, 2011
  9:19 pm

  Piskeriset

  Den ser altså også god ud! Elsker brownies – en af de bedste måder at lave chokoladekage på 🙂


  • Nov 14, 2011
   9:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Ja, brownies er som oftest en vinder 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Nov 14, 2011
  9:43 pm

  Sara

  Hej Birthe 🙂 Er det den samme mængde sukker som skal bruges i kagen som du har angivet eller har du taget noget sukker fra? Og hvor meget sukker skal man egentlige bruge i den oprindelige opskrift??

  venlig hilsen Sara 🙂


  • Nov 14, 2011
   9:51 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sara!

   Kan se at jeg ikke har fået linket til opskriften, men kun til bloggen. Men den oprindelige opskrift siger 1 1/4 cup sukker. Jeg tog noget fra, kan ikke helt huske hvor meget, men vil tro det var omkring 25 g. Jeg skar ikke helt så meget ned på sukkeret som jeg plejer, fordi der ikke blev brugt rigtig chokolade 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Nov 15, 2011
    5:16 pm

    Sara

    men er det ikke lidt for meget smør som skal bruges til kagen. 🙂 synes det lyder lidt for meget.


    • Nov 15, 2011
     5:19 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Sara!

     Jeg synes det blev fint, men du kan jo prøve dig frem.

     Hilsen
     Birthe


 9. Nov 14, 2011
  11:09 pm

  Amy @ A Little Nosh

  Am I the only English-speaker that’s seeing this in another language? I can’t read a word of it. Anyway, if you haven’t already, I’d love it if you’d check out my SRC recipe for Crockpot Apple-Cinnamon Oatmeal.


  • Nov 14, 2011
   11:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Amy,
   it is in another language, it’s in Danish 🙂
   But you should be able to translate it through Google, if you want to.

   All the best,
   Birthe


 10. Nov 14, 2011
  11:25 pm

  ButterYum

  Hi Birthe – I can’t read your post, but I’ve certainly enjoyed your photos! I hope you’ll stop by to visit my SRC post for Honey Vinaigrette Grilled Chicken.

  🙂
  ButterYum
  http://butteryum.blogspot.com/2011/11/honey-vinaigrette-grilled-chicken.html


  • Nov 14, 2011
   11:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi ButterYum,

   well, I’m glad that pictures is an universal language 😉 But otherwise you can use Google translate (Danish to English)…..
   I have already stopped by you blog 🙂

   All the best,
   Birthe


 11. Nov 14, 2011
  11:52 pm

  Melanie

  How gorgeous your brownies turned out! I’m so glad you liked them. I must try them with the orange zest. What a great idea!


  • Nov 14, 2011
   11:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Melanie,

   it’s, by far, the best brownies I’ve made from scratch. I really liked the taste of the orange zest 🙂

   All the best,
   Birthe


 12. Nov 15, 2011
  1:23 am

  Lisa~~

  Your brownies look fabulously fudgy, YUM!

  If you haven’t already, I’d love for you to check out my group ‘A’ SRC recipe this month: Pork Belly Soup with Collard Greens.

  Lisa~~
  Cook Lisa Cook


  • Nov 15, 2011
   12:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Lisa,
   thanks 🙂 I was very happy with the result.

   All the best,
   Birthe


 13. Nov 15, 2011
  2:52 am

  Louisa [Living Lou]

  Brownies are by far my favourite dessert (I have three recipes on my site haha!) I don’t think you can ever have enough brownie recipes though, can’t wait to give these a try – they look so rich!


  • Nov 15, 2011
   12:17 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Louisa,
   thanks for stopping by. I highly recommend these, they’re really good 🙂

   All the best,
   Birthe


 14. Nov 15, 2011
  6:23 am

  Trisha

  Those are some great looking brownies. I’m quite eager to use this recipe the next time I make brownies!


  • Nov 15, 2011
   12:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Trisha,
   Thanks 🙂 I hope you’ll like them as much as I did.

   All the best,
   Birthe


 15. Nov 15, 2011
  11:18 am

  Bianca

  Uh… har jo næsten lige lavet en anden opskrift på brownie fra din blog, så må da helt sikkert prøve denne af også.
  Knus


  • Nov 15, 2011
   12:19 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!
   Jeg var vild med denne, super lækker og holder sig fint 🙂
   KH
   Birthe


 16. Nov 16, 2011
  12:27 am

  Ann

  Mums, den er god den brownie! Lavede dem her til aften, let at lave, smager super godt.


  • Nov 16, 2011
   2:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ann!
   Ja, den er nemlig super nem at lave og smager skønt, dejligt at den faldt i din smag 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 17. Nov 16, 2011
  2:06 am

  Jo

  Delicious looking brownies! I am always on the lookout for a cocoa powder recipe as I don’t always feel like melting chocolate! Great choice for SRC.


  • Nov 16, 2011
   2:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Jo,
   this is so good and very rich in taste, eventhough there’s no chocolate in it 🙂

   All the best,
   Birthe


 18. Nov 16, 2011
  5:25 am

  Fallon

  Wow those look so rich and yummy!!


  • Nov 16, 2011
   2:21 pm

   Newyorkerbyheart

   Hi Fallon,
   thanks – it was so good 🙂

   All the best,
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!