Newyorkerbyheart

Citronmåne (fra Meyers Kager)……….

22 december , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Jul, Kager/Brød/Småkager, Opskrifter

Læg bagepapir i bunden af en springform, smør siderne og drys med rørsukker………..

Marcipan, smør, sukker og vaniljekorn piskes sammen…………

Tilsæt revet citronskal og citronsaft………..

………..tilsæt æg og pisk dem i en ad gangen…………

Kom dejen i springformen og sæt den i ovnen……………

Når kagen er færdig, kommes glasuren på med det samme, så den kan trække ned i kagen…………..

Vent til den er helt afkølet og server…………..

Jeg var ekstremt tidligt oppe i dag – synes jeg selv – for jeg skulle jo køre kæresten og nogle af hans arbejdskollegaer på arbejde i morges. De skal have juleafslutning fra middag og så til engang de ikke gider mere, så det med at de kørte selv, var ligesom udelukket 🙂

Da jeg kom hjem, gik jeg direkte i seng igen, men det blev nu ikke til så meget søvn. I morgen skal vi ud til kærestens søster, kæreste og lille Clara for at ønske god jul og aflevere en julegave, så jeg har bagt en kage til at tage med. Lige siden jeg fik Meyers Kager, har jeg villet bage citronmånen og i dag fik jeg den endelig bagt. LÆKKER kage med en frisk smag og en dejlig konsistens pga. marcipanen. Den kan virkelig anbefales.

Jeg skar lidt i sukkeret, både i kagen og i glasuren. Jeg er jo ikke så vild med glasur, men ved denne kage skal glasuren på mens kagen er varm, så den synker ned i kagen og det gør at den ikke bare lægger sig som et sødt “låg” ovenpå kagen. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Citronmåne (fra Meyers Kager), 8-10 pers…………..

125 g marcipan, groftrevet

200 g smør, blødt

180 g rørsukker

korn af 1 stang vanilje

saft af 1 citron

skal af 2 økologiske citroner

5 æg, mellemstørrelse

125 g hvedemel

80 g kartoffelmel

3 tsk. bagepulver

Glasur:

80 g flormelis

saft af en citron

Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Tag ringen af springformen, læg et stykke bagepapir på bunden, sæt ringen på igen og klip overskydende bagepapir af. Smør siderne på springformen med lidt smør og drys med lidt rørsukker. Fordel rørsukkeret langs hele kanten og hæld overskydende sukker ud. Riv marcipanen groft ned i en skål og tilsæt det bløde smør, vaniljekorn og sukker – brug en el-mikser til at piske det rigtig godt sammen – til det bliver tykt og luftigt. Riv skallerne fra de 2 citroner ned i og pres saften fra den ene. Pisk igen, til det er blandet sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen. Sigt det ned i dejen og vend det helt godt sammen med en dejskraber. Hæld dejen i springformen og bag den i 40-45 minutter. Tjek den efter ca. 30 minutter, hvis den er pænt gylden så læg et stykke stanniol over, så den ikke bliver for brun. Tjek med en tandstikker at kagen er gennembagt, tandstikkeren skal være ren når den trækkes ud af kagen. Imens kagen bager piskes flormelis og citronsaft sammen, smag den til, så den er som du kan lide den. Straks kagen er taget ud af ovnen, hældes glasuren over og fordeles, så den kan trænge ned i kagen. Spis den lun eller afkølet.

Hvordan ser det ud, rundt omkring i det ganske, danske land. Er I ved at være klar til juleaften??

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Dec 22, 2011
  9:20 pm

  Vi spiser ude

  Så er det altså snart på tide at jeg får lært mig selv at bage!! Jeg er tilbage i _mine_ glade 80’ere når jeg hører ordet Citronmåne.


  • Dec 22, 2011
   9:41 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Vi spise ude!

   Den her kan du sagtens bage – og den smager altså bedre end dem fra døgnkiosken 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 22, 2011
  9:57 pm

  Piskeriset

  Spændende! Jeg vil dog godt indrømme, at jeg nok ikke ville kunne nære mig og ville vente med at putte glasur på, så det blev på overfladen 😉

  Jeg skal også på arbejde i morgen (men hjemmefra), inden der er juleferie. Til gengæld mangler jeg meget få forberedelser inden juleaften, så det er heldigvis ret overskueligt 🙂


  • Dec 22, 2011
   10:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det er lige guf for mig, der ikke har det så godt med glasur, men man kan jo gøre som man har lyst til 😉

   Dejligt at du er så langt med forberedelserne til juleaften, skal I være hjemme? Kæresten har fri nu og helt til den 3. januar.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Dec 22, 2011
    10:47 pm

    Piskeriset

    Noget af tiden, hvilket kattene nok vil sætte pris på – de har været endnu mere hygge-nusse-syge de sidste 8-14 dage, så det bliver godt at tulle rundt sammen med dem og hygge i hjemmet 🙂


 3. Dec 23, 2011
  12:17 am

  lone.g

  hej NY by hearth
  Den ser lige så lækker ud som den de har i Emmerys OG den er fantastisk.. den må prøves, måske i morgen..
  knus lone
  ps godt at madbloggertræffet blev aflyst d. 20. aug.. jeg fik den skønneste oplevelser her hjemme med den frækkeste fyr.. men ellers ville jeg gerne have været ude og hygge med dig og de andre. .


  • Dec 23, 2011
   12:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Den smager i hvert fald dejlig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jan 15, 2012
  2:19 pm

  Mercedes

  Hej Birthe!

  Duer en bradepande ca. 20 gange 30 til den opskrift? Den lyder så lækker at jeg er nød til at prøve den 🙂
  Noget helt andet…det var mig der sendte dig en venneanmodnong under mit eget navn, var/ er bare begejstret for din blog og afsted røg den, jeg har slettet den igen.

  De bedste hilsner

  M


  • Jan 15, 2012
   4:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mercedes!

   Ja, det vil jeg tro at den gør 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Feb 9, 2013
  9:32 pm

  Lone

  Øv, nu har jeg prøvet 3 gange, og den vokser fint i ovnen.. Men når den har bagt i ca 25min klasker den sammen i midten og bliver meget “tung” Hvad gør jeg forkert?


  • Feb 9, 2013
   10:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Det har jeg jo af gode grunde svær ved at vide.

   /Newyorkerbyheart


 6. Aug 21, 2013
  11:05 am

  Anja

  Har bagt denne fantastiske kage flere gange, og har ligenu et par citroner, der trænger til at blive brugt.
  Kan den evt. fryses??


  • Aug 21, 2013
   6:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anja!

   Jeg ved ikke om den kan fryses, men det vil jeg da tro 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!