Newyorkerbyheart

Fiskefrikadeller med broccolimos………..

Kartofler og broccoli koges………..

Ingredienserne til fiskefrikadellerne, røres sammen……….

Farsen formes til frikadeller og steges i olie………..

Klar til servering……………

Broccolimosen, klar til servering………..

Aftenens tallerken…………

Jeg indrømmer det blankt, min hjerne kan af en eller anden grund ikke rigtig koncentrere sig om at finde spændende opskrifter. Altså vi får mad, men spændende, vil jeg nok ikke kalde det. Kender I sådan nogle perioder? Sådanne “huller” falder jeg ned i, selvom jeg ELSKER mad. Der er bare så meget andet der fylder i min hjerne lige nu.

I aften fik vi fiskefrikadeller og broccolimos, en ret inspireret af en opskrift jeg så hos Alt for Damerne. Jeg skriver retten som jeg lavede den……….

Fiskefrikadeller med broccolimos, 2 pers.:

250 g fiskefars (jeg købte den færdiglavet, en blanding af laks og torsk)

1 lille rødløg, finthakket

1 fed hvidløg, knust og finthakket

1 bdt. dild, hakket

saft af ½ citron

salt, friskkværnet peber

Broccolimos:

3 kartofler, skåret i små stykker

1 broccoli, skåret i mindre stykker. Skræl stokken og skær også den i mindre stykker

2-3 spsk. koldpresset rapsolie

4 forårsløg, fintsnittet

salt, friskkværnet peber

Desuden:

citron

Varm lidt olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, under omrøring. Tag af varmen og lad det afkøle lidt. Bland fiskefars, dild, citronsaft, løgblandingen, salt og friskkværnet peber. Rør det sammen. Varm olie op på en pande og sæt farsen på panden i skefulde. Steg dem ca. 3 minutter på hver side, til de bliver gyldne og gennemstegte. Server med citronbåde.

Kom kartofler og broccoli i en gryde med vand og kog det til det er helt mørt 10-15 minutter. Hæld vandet fra og mos kartofler og broccoli sammen. Tilsæt rapsolie, forårsløg (gem lidt til pynt), salt og friskkværnet peber – rør det sammen og smag det til. Hæld i en skål og pynt med forårsløg. Server til fiskefrikadellerne.

 

Jeg glæder mig til julen…………..er overstået, for efter julen kommer nytår og jeg glæder mig så meget til 2012. Et nyt år, en ny kapitel. Det er så fedt at tage hul på en hel ny kalender og ikke vide hvad der vil være skrevet i den, når året er omme. I år glæder jeg mig ekstra meget. Jeg ved at 2012 kommer til at byde på store udfordringer, jeg ved at min krop vil blive udfordret til det yderste og at det vil komme til at kræve at jeg bliver bedre til at sætte grænser, men jeg ved også at det bliver vildt spændende og jeg kan næste ikke vente. Lyder det hemmelighedsfuldt? Ok, måske lidt. I må følge med i 2012 og se hvad der sker 😀

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Dec 20, 2011
  10:43 pm

  Bitten

  Jeg kender alt for godt de perioder, er selv i sådan en lige nu. Men man kan trøste sig selv med, at de går over igen, og man atter kommer til at holde af madlavning og opskriftfinding 🙂
  Men jeg synes nu slet ikke, at din mad ser kedelig ud!


  • Dec 20, 2011
   10:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bitten!

   Tak, det er sødt skrevet 🙂 Dejligt at andre også falder i det “hul”……

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 20, 2011
  10:45 pm

  Birte Poulsen.

  Synes da altid at du laver spændende mad 🙂 Selvom du skrive at det ikke er noget særligt, er det altid meget mere spændende end det JEG laver. Næsten altid det samme. Får stor inspiration her fra dig, så er superglad for din side 🙂
  Lyder næsten som om du venter dig ? – Det bliver spændende !
  Held og Lykke
  K H Birte


  • Dec 20, 2011
   10:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Birte!

   Jeg venter mig ikke, det kan jeg sige med 100%’s sikkerhed 🙂 Tak for de søde ord, det er pænt af dig.

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Dec 20, 2011
  11:17 pm

  Piskeriset

  Oh, det ser godt ud – dejligt med det grønne tilbehør og de funky dunser 🙂


  • Dec 20, 2011
   11:20 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Tak – det smagte faktisk også dejligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Dec 21, 2011
  5:59 am

  Lotte

  Hej Birte.

  Jeg lavede en spændende ret til de ældre på plejehjemmet igår. Indonesisk kylling. Det faldt i meget od jord. Ved ikke om du har prøvet at lave det? Man tager banan i skiver og ligger i bunden af et ildfast fad sammen med peberfrugt i skiver/strimler/tern. Ovenpå det ligger man kogte kyllingebryst fileter. Så pisker man flødeskum let og vender det sammen med mangochutney, sambal oelek, karry, salt og peber og propper det oven på kyllingen. Vupti, ind i ovnen på 200 grader i 20-30 min. Nemt og lækkert.


  • Dec 21, 2011
   11:56 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lotte!

   Jeg har godt stødt på opskrift der ligner, jeg ved dog ikke helt hvordan jeg har det med banan i varm mad, men jeg ved at kæresten vil hæve øjenbrynene noget 😉 Måske jeg bliver modig nok til at prøve det på et tidspunkt – men mange tak for opskriften…..

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Dec 21, 2011
  10:01 am

  SushiStegen

  jeg er totalt nysgerrig og venter med spænding.
  kh SS


  • Dec 21, 2011
   11:55 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Lidt spænding er altid godt 😀

   Kh
   Birthe


 6. Dec 21, 2011
  11:21 am

  Trine Sørensen

  Spændende med hemmeligheden. Jeg tænkte først at du måske skulle have et barn. Og så tænkte jeg at du skulle være vært på et kokkeprogram. To ting der er relativt langt fra hinanden. Men spændende begge to.

  God jul.


  • Dec 21, 2011
   11:55 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Trine!

   Gode bud, men ingen af dem er rigtige 🙂

   Glædelig jul!

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Dec 21, 2011
  8:41 pm

  Lise B

  Åh jeg falder også meget i den berømte sandwich/rugmad med hyteost/havregrøds fælde for tiden. Men mon ikke det går, vi får jo en masse lækker mad i julen. 🙂
  Jeg synes nu det du får bikset sammen ser rigtig lækkert ud 🙂
  /Lise


  • Dec 22, 2011
   12:04 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lise!

   Ja, det er nok noget de fleste kender. Jeg synes bare det er lidt “flovt” for sådan et madøre som mig 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Dec 22, 2011
  5:10 am

  Philip

  Ok broccolimos det skal helt klart afprøves. Det er en rigtig lækker grøntsag, men synes konsistensen nogen gange kan være lidt meh.
  Så skal kæresten på overarbejde 🙂


  • Dec 22, 2011
   1:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Philip!

   Jeg håber at I vil kunne lide det, der kan godt leges lidt med smagen. Tilsætte krydderurter/krydderier, det vil pifte den endnu mere op 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 9. Dec 22, 2011
  10:59 am

  Camilla

  Jeg synes nu også, at det ser ganske appetitligt ud 🙂 Men jeg kender kun for godt, det med at være lidt “kedelig” i sin mad, jeg kæmper også med sådan en periode lige i øjeblikket – normalt er det ikke noget problem for mig, men det er skisme lidt trist når man har en blog 😉

  Ih, jeg er allerede ved at bryde mit lille hoved med hvad 2012 bringer af hemmeligheder… men man må vel lære at være lidt tålmodig 🙂


  • Dec 22, 2011
   1:00 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Ja, det er lidt træls, men på den anden side spejler det nok meget godt den virkelighed vi alle er i 🙂
   Nu må være tålmodig, men lige pludselig ved du hvad det er…….

   Glædelig jul til dig og din familie.

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!