Newyorkerbyheart

Havregrynskugler med Kahlúa……

17 december , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Jul, Jul, Konfekt, Opskrifter - Tags:

Chokolade, smør og flydende honning smeltes sammen…………..

I en foodprocessor kommes smeltet chokoladeblanding, flormelis, marcipan, kakaopulver, havregryn og Kahlúa………….

Køres til en samlet masse……….

Massen trilles til kugler og rulles i forskelligt pynt………..

I dag har jeg fået lavet en lille bitte smule konfekt. Vi skal over til vores nabo i morgen, en juletradition vi har haft i de sidste par år, med nogle af vores naboer. Det er rigtig hyggelig tradition. Men altså jeg lavede lidt konfekt, så jeg kan tage lidt med i værtindegave.

Disse havregrynskugler fandt jeg hos Chocolat og tilpassede dem så, til de var efter min smag. Jeg brugte kun halvdelen af den mængde flormelis der stod, men tilgengæld brugte jeg lidt mere marcipan. Jeg udelod at vende dem i smeltet chokolade til sidst, men trillede dem bare i lidt forskelligt krymmel. De er virkelig LÆKRE og kan varmt anbefales 🙂

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………………

Havregrynskugler (fra Chocolat), ca. 34 stk.:

25 g mørk chokolade 50%

25 g mørk chokolade 85%

20 g smør

1½ spsk. flydende honning

3 spsk. usødet kakaopulver

3½ dl havregryn

½ dl flormelis

75 g marcipan, plukket i små stykker

½ dl Kahlúa (eller efter smag)

Desuden:

forskelligt krymmel

Kom chokolade, smør og flydende honning i en gryde, smelt det ved lav varme og rør det sammen til en glat blanding. Kom havregryn, usødet kakao, flormelis, marcipan, Kahlúa (start evt. med halvdelen) og chokoladeblandingen i en foodprocessor – eller i en skål – og kør til det er en samlet masse. Hvis du ikke bruger en foodprocessor, så tror jeg det er nemmest med fingrene. Smag massen til, så den er efter din smag. Kom krymmel på en tallerken – eller flere hvis du bruger flere forskellige slags – og tril så massen til små kugler. Tril dem i krymmel. Kom dem i en beholder med tætsluttende låg og stil dem køligt.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Dec 18, 2011
  5:06 pm

  Piskeriset

  Mmmm! Jeg har altså en stor svaghed for havregrynskugler – en af de bedste typer for konfekt, der findes!


  • Dec 18, 2011
   6:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Disse kan varmt anbefales, de smager fantastisk 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 18, 2011
  7:43 pm

  Tamara

  Hej,
  Kan man bruge noget andet i stedet for Kahlua? Fx. Baileys?


  • Dec 18, 2011
   7:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tamara!

   Ja, jeg har vist svaret på det tidligere under kommentarerne til dette indlæg, men det vil mene at du godt kan 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Dec 18, 2011
  7:57 pm

  Tamara

  TAK for super hurtig svar!
  Jeg går igang nu 🙂
  Ha’ en dejlig jul!
  Mvh,
  Tamara


  • Dec 18, 2011
   7:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Tamara!

   Held og lykke med det – og du må gerne melde tilbage med hvordan de bliver med Bailey, hvis du får tid 🙂

   Dejlig jul til dig også!

   Mange hilsner
   Birthe


   • Dec 18, 2011
    10:05 pm

    Tamara

    Hej Birthe,
    Så har jeg lavet 116 havregrynskugler ud af den dobbelte portion 🙂 Og de smager fantastisk med Baileys, jeg har dog givet langt mere end der står i opskriften, men det er sådan vi kan lide dem 🙂
    Jeg har næsten brandt min ellers meget kraftige foodprocessor fordi dejen var så sej, så næste gang vil jeg nok forsøge at blande havregryn med marcipan før jeg tilsætter de øvrige ingredienser. Men gode er de, så det er ikke sidste gang jeg laver dem. Det var for resten første gang i mit liv jeg har laver havregrynskugler 😉
    Glædelig jul og godt Nytår!
    Hilsen,
    Tamara


    • Dec 18, 2011
     10:10 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Tamara!

     Tusinde tak for din tilbagemelding – og dejligt at høre at de også er gode med Baileys 🙂 Ja, det er en ret sej masse og ikke mindst når det så også er dobbelt portion, måske det vil være en ide at lave en portion ad gangen? Ved ikke om det kan hjælpe.

     Glædelig jul og godt nytår til dig dig også.

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!