Newyorkerbyheart

Juleaften 2011………….

25 december , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Familie, Gaver, Jul - Tags: ,

I går ved 11-tiden satte vi kursen mod Hellerup, for at fejre jul sammen med kærestens ældste søster, hendes mand og deres 2 skønne piger. Lige inden vi tog afsted, fik jeg dog en glædelig nyhed. Jeg fik et opkald fra FDM Travel at de havde trukket en ekstra vinder i deres adventskonkurrencen og vinderen var mig. Jeg vandt 2 flybilletter med Norwegian til valgfri destination i Europa!! Jeg blev bare SÅ glad, sikke et dejligt opkald at få 🙂

Nå, men turen til Sjælland gik nemt og smertefrit. Vi havde også kærestens mor med, så jeg lå omme på bagsædet og fik mig en lur på vejen derover. En lur kan jeg altid bruge.

Efter velkomst-knus’er fik vi kaffe og de safran-snegle som jeg havde medbragt. De var en succes! De blev bare lige lunet lidt og det er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem, de er virkelig lækre.

Efter den traditionelle Disney Juleshow, begyndte forberedelserne til julemiddagen stille og roligt. Jeg kan godt fortælle jer at jeg nød, at det ikke var mig der skulle stå for den i år. Jeg kunne slappe af og hygge mig med de to skønne piger. Mille er jo ved at være så stor efterhånden, snart 10 år, så hun tog det helt cool, men lille Luna på 4 år kunne næsten ikke vente til det blev aften og vi skulle danse om træet, have gaver og ikke mindst spændingen om julemanden ville kigge forbi (hvilket han selvfølgelig gjorde) ;-D

Mad var – som sædvanlig – god. Kærestens svoger stod for maden, fordi kæresten søster var faktisk lidt halv sløj. Vi fik 2 ænder og en stor flæskesteg – og vi var altså kun 5 voksne og 2 børn – så der var MASSER af mad.

Det fine julebord…………..

Lækker and og masser af brunede kartofler………..

Min tallerken…………

Juletræet i al sin glans…………

Lækker konfekt………….

Vi fik først risalamande efter alle gaverne var åbnet, for vi kunne simpelthen ikke klemme noget som helst ned efter and og flæskesteg. Efter risalamanden fik vi kaffe og konfekt og så kunne vi altså heller ikke få mere ned den aften.

I dag fik vi lækker – og stor – morgenmad efter at alle (læs: mig) var stået op. Efter morgenmaden gik de fleste en tur, men Luna og jeg blev hjemme og så Zhu Zhu Pets på dvd, det var så hyggeligt. Vi var hjemme igen ved prinsessen sidst på eftermiddagen og jeg sov faktisk hele vejen hjem på bagsædet. Vi har haft en virkelig hyggelig jul og det var dejligt at være sammen med de 2 skønne piger, som vi jo desværre ser alt for sjældent. De bliver så store de to, tiden går hurtig.

Jeg fik selvfølgelig også nogle gaver, gode gaver 😀 Fra min Mama fik jeg en hel masse forskelligt salt (jeg ELSKER salt) i en fin trææske og med en fin pose til, en (salt)kogebog, en super smuk stars ‘n stribes taske og nogle fede Keen sko….

Gaverne fra min Mama…………

Trææsken med de forskellige salte…………

Æsken mes salt indeholder – fra oven og fra venstre mod højre:

– Black Truffle Salt

– Habernero Pepper Salt

– Applewood Smoked Salt

– Thai Ginger Salt

– Wild Porcini Salt

– Cyprus Black Lava Salt

– Aged Balsamic Salt

– Alaea Hawaiian Salt

– Chipotle Salt

– Murray River Salt

– Spicy Curry Salt

– Extra Bold Smoked Salt

– Matcha (Green Tea) Salt

– Vanilla Bean Salt

– Vintage Merlot Salt

Fra kæresten fik jeg 4 små Le Creuset gryder i forskellige farver og fra Prinsessen fik jeg en sølvkæde. Fra Clara, fik vi det smukke billed i ramme af hende i hendes fars (??) hånd og fra Luna og Mille fik vi biografbilletter………

Og så har jeg fået denne HoMedics SBM 600H GB af kæresten, som vi skal ned og hente i Citti, her mellem jul og nytår…………

Jeg så den sidst vi var i Citti, men vi kunne ikke lige bestemme os for om vi skulle købe den eller ej og vi ville også lige se hvad der ellers var på markedet. Men den fra HoMedics er den bedste vi kunne finde og jeg GLÆDER mig til at få den og til at få den taget i brug. Jeg er sikker på at den vil blive brugt flittigt, især i den kommende tid, hvor jeg skal være meget flittig…………

Jeg håber, at I alle derude havde en god aften i går og er kommet godt over dagen.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Dec 26, 2011
  2:43 am

  Karin M.Jensen

  Ja en skön og dejlig aften..med grin hygge og bare väre sammen og så lige en dvaske dag i dag..lige som det skal väre…lidt rester er spist og vi gläder os, til den 28 hvor vi igen har et gästebud..med det traditionelle julebord halvt dk og svenskt..det som ingen kan li er ikke med, men sånt som blir spist…hensyn til allergier er taget..og ris alamande uden mandel er helt ok..ryger en anelse mer vanilje i..film er set med tårer og gode grin..födderne oppe, der de ikke ska väre, men pyt det er jul…ingen sne..men det er begyndt at bläse lidt…sku ikke bli ramt af verken cato eller Dagmar..men får vel se hvordan det bliver med det..bor jo ikke langt fra kysten..knus her fra…


  • Dec 26, 2011
   12:12 pm

   Newyorkerbyheart

   Kære Karin!

   Dejligt at høre at I havde en god og hyggelig aften, det er jo det, det hele handler om 🙂 Vi har droppet alle julefrokoster i år, jeg har jo et lille projekt, som skal forberedes, så jeg har slet ikke tid (eller energi) til den slags i år. Nu er det på med arbjedshandskerne og i gang 🙂

   Knus
   Birthe


 2. Dec 26, 2011
  6:41 am

  Anni

  Kære Birthe!
  Det glæder mig rigtig meget, at du har haft sådan en dejlig juleaften. I år kunne jeg også slappe af, da vi var hos vores datter. Det er nu rart ikke at skulle stå for alt.
  Jeg ønsker dig en rigtig god og afslappende mellemjul.


  • Dec 26, 2011
   12:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anni!

   Det er dejligt at kunne slappe af og ikke skulle stå for madlavning, rengøring og forberedelse 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Dec 26, 2011
  11:58 am

  Piskeriset

  Jeg er dybt fascineret af det salt – især det lilla! Hvad smager det af? 🙂

  Rigtig hyggelige julebilleder 🙂


  • Dec 26, 2011
   12:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Jeg er også meget fascineret af alt det salt, det bliver sjovt at prøve 🙂 Jeg ved endnu ikke hvad det smager af, for jeg har ikke smagt på det. Men det skulle være “vintage merlot”, altså rødvin…………

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Dec 27, 2011
  9:09 pm

  Nada Louise Cay

  Lyder som en dejlig jul;-)
  Jeg nød også ikke at stå for selve maden, min rolle var at stå for cocktails inden maden, juleøl til maden og konfekt til kaffen. Ganske overkommeligt.
  Til gengæld er nytårsaften endt hos mig, så nu er jeg i fuld gang med at komponere den helt rette menu!

  Sikke fin salt-samling! Det er en mor der kender sin datter, hva`?:-)

  Godt nytår!


  • Dec 27, 2011
   10:41 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Nada!

   Det er den mest afslappende jul jeg har haft i mange år, bortset fra det år vi var i Paris 🙂 Det eneste jeg skulle i år, var at medbringe kage til eftermiddagskaffen.
   Jeg glæder mig så meget til at lege med den salt-samling, det bliver sjovt.

   Godt nytår til dig også!

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Dec 28, 2011
  10:46 pm

  Camilla (Himmelske kager)

  Rigtig glædelig jul, Birthe. Det lyder som om I har haft en dejlig jul. Og jeg er da helt vild med alt saltet! Det var da en genial gave. Klem fra Camilla


  • Dec 28, 2011
   10:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   I lige måde, Camilla. Jeg er også helt vild med saltet, det er så spændende synes jeg 🙂

   KH
   Birthe


 6. Dec 29, 2011
  8:44 pm

  Sofie

  Det der Applewood Smoked Salt, lyder bare skønt … jeg svæger til en Applewood ost … og kan forestille mig, at dette også er himmelsk.


  • Dec 29, 2011
   10:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sofie!

   Det er også en af de varianter jeg virkelig glæder til mig. ELSKER applewood 🙂

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!