Newyorkerbyheart

Kartoffeltærte med bacon, spinat og ost…………

Løg svitses sammen med bacon og hvidløg……………

Tærtedejen trykkes ud i formen og forbages………..

Forkogte kartofler blandes med spinat og bacon-blandingen…………..

Æg piskes sammen med creme fraiche, parmesanost, timian, salt og friskkværnet peber………..

Fordel kartoffelblandingen i den forbagte tærtebund………

Der drysses med lidt revet mozzarellaost……..

Tilsidst hældes æggemassen over………

Den færdigbagte tærte drysses med lidt parmesan, oliven, tomater og persille……….

Aftenens salat………

Aftenens tallerken…………

Julefreden er ved at sænke sig over det lille hjem, især efter at julemanden kom tidligere i dag 😀 At få pakkerne fra min Mama er altid et stort højdepunkt for mig, jeg glæder mig hvert eneste år. I dag har jeg fået pakket de gaver ind der skulle pakkes ind, så huset har nærmest lignet en mini-udgave af julemandens værksted, med gavepapir, bånd, sløjfer osv. over det hele. Jeg kan rigtig godt lide at pakke gaver ind, det er så hyggeligt, synes jeg. Så det er sjældent jeg få gaver pakket ind i butikker.

På fredag skal vi lige ud til kærestens søster et par timer, så familiens nyeste lille medlem – Clara – kan få hendes første julegave. Vi skal desværre ikke være sammen med hende juleaften og det bliver faktisk også lidt mærkeligt ikke at skulle være sammen med kærestens søster. Hende har jeg været sammen med hvert år siden jeg lærte kæresten at kende, dvs siden 1999, undtagen i 2009 da vi var i Paris.

Aftenens menu – og også morgendagens menu – stod på en lækker kartoffeltærte med bacon, spinat og ost, som jeg har fundet på Alt for Damernes side. Super lækker tærte, med masser af smag. Vi fik en salat til, med de grøntsager jeg kunne grave frem i køleskabet.

Jeg udelod muskat og karry i tærten, men tilsatte i stedet for hvidløg. Desuden brugte jeg tørret timian i stedet for frisk. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………….

Kartoffeltærte med bacon, spinat og ost (fra Alt for Damerne), 4 personer:

Tærtedej:

125 g hvedemel

125 g fuldkornshvedemel

125 g koldt smør, skåret i tern

1 æg

½ tsk. groft salt

1 spsk. koldt vand

Fyld:

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, knust og finthakket

600 g kartofler, kogte (afkølede) og skåret i mindre stykker

1 pakke bacon tern

4 kugler frosset spinat, optøet og presset fri for væde

½ tsk. tørret timian

salt, friskkværnet peber

Æggemasse:

4 æg

3 spsk. creme fraiche 18%

3 spsk. friskrevet parmesan

½ dl piskefløde

½ tsk. tørret timian

salt, friskkværnet peber

Desuden:

1 håndfuld revet mozzarella ost

½ dl friskrevet parmesan

lidt persille, finthakket

1 håndfuld sorte oliven, uden sten, skåret i skiver

2 San Marzano tomater, skåret i tern

Bland de 2 slags mel og salt sammen i en skål. Tilsæt smørret i tern og smuldr det sammen med melet, til det bliver en grynet masse. Tilsæt æg og ælt dejen sammen, hvis der er brug for det, så tilsæt også 1 spsk. koldt vand. Saml dejen. Smør en tærteform let og pres dejen ud i den – eller rul den ud, hvis du foretrækker det. Forbag tærtedejen ved 200 grader i 12 minutter. Varm olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde. Tilsæt bacontern, skru op for varmen og svits til bacon og løg bliver gyldent, rør i det af og til. Tilsæt hvidløg, friskkværnet peber og timian, lad det stege med i ½ minuts tid og tag det så af varmen. Skær kartofler i mindre stykker og bland dem med den optøede (og afdryppede) spinat og bacon-blandingen. Pisk æg, fløde, creme fraiche, parmesan, timian, salt og friskkværnet peber sammen. Fordel kartoffelblandingen ovenpå den forbagte tærtebund. Drys med revet mozzarella og hæld derefter æggemassen over. Sæt i ovnen og bag i 25-30 minutter. Tag ud og drys med parmesan, oliven, tomater og persille. Server sammen med en salat og evt. noget brød.

Vores salat bestod af lidt iceberg, peberfrugt, agurk, radiser, soltørrede tranebær og lidt ristede nødder. Vi fik en dressing til af creme fraiche, hvidløg, salt, friskkværnet peber og finthakket persille.

Prinsessen fik også gaver i dag, som I kan se her og hun fik lov til at åben en af pakkerne, fordi hun udviste stor interesse for dem. Af en eller anden grund ELSKER hun det legetøj hun får sendt fra min Mama. Da hun fik den sidste mus – med catnip i – savlede hun ligefrem over det. Det gjorde hun dog ikke i dag, men hun har opført sig som en killing lige siden pakken blev åbnet og styrtet rundt med hendes mus. Ret godt gjort af en “dame” på 11 år!! Nu ligger hun dog og sover, hun er jo altså ikke 5 år længere ;-D

I morgen skal jeg tidligt op, så jeg må hellere se at komme i seng. Jeg har lovet at køre kæresten på arbejde, for de skal have juleafslutning og han ved ikke helt hvilken forfatning hen er i, når han skal hjem 🙂

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Dec 22, 2011
  12:20 am

  Vivi

  Mums hvor ser den tærte og salat bare go ud……den skal jeg have afprøvet 🙂


  • Dec 22, 2011
   12:59 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Vivi!

   Tak, det smagte og dejligt det hele 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 22, 2011
  11:00 pm

  Jannie Storgaard Klausen

  Drengene har fået risengrød i aften og det er bare ikke lige mig. Så jeg lavede tærten…mums den var god. Selv min søn på snart 7 år roste den i høje toner 🙂 Lavede en rødkål/gulerodssalat til med en sennepsdressing.


  • Dec 23, 2011
   12:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jannie!

   Dejligt at tærten faldt i god jord. Vi fik junk food i går aftes, så vi skal have resterne af den i aften. Uhm, den rødkålssalat lyder vel nok lækker 🙂

   KH
   Birthe


 3. Nov 6, 2012
  11:34 am

  Else

  Hej,
  kan den mon fryses? Jeg kunne ellers tænke mig at lave en stor portion og fryse noget af det og have den som madpakke en af dagene.

  Hilsen Else


  • Nov 6, 2012
   11:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Else!

   Det vil jeg tro at du kan, men jeg kan ikke love noget.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!