Newyorkerbyheart

Kødboller i tomatsovs (Magasinet Mad! nr. 12/2011)……….

Ingredienserne til kødbollerne……..

Farsen formes til boller og sættes i køleskab lidt…………

De lækre Mutti tomater…………..

Løg og hvidløg sauteres……….

Friske tomater, tomater fra dåse og oregano tilsættes……….

……….og så skal det bare simre……….

Kødbollerne brunes hurtigt på alle sider…………

De brunede kødboller lægges ned i tomatsovsen……….

Inden servering drysses med parmesanost og basilikum………..

Gårsdagens tallerken – og dagens…………..

I går var en ren afslapnings dag for mit vedkommende, jeg var bare træt og havde ondt i hele min gamle krop, så dagen blev brugt i snegle-tempo.

Det var ikke lysten der drev mig til at lave aftensmad, men det skulle jo laves og det blev det. Vi fik en lækker omgang kødboller i tomatsovs, fra det seneste nummer af Magasinet Mad!, nr. 10/2011. Kødbollerne er med pinjekerner i og det giver noget struktur til kødbollerne. Næste gang tror jeg at jeg vil prøve at riste dem lidt, for at få lidt mere smag ud af dem. I stedet for tørret oregano, brugte jeg lidt frisk. Jeg byttede også lidt af den revne parmesan ud med lidt revet mozzarella og kom lidt løg- og hvidløgspulver i – tilgengæld udelod jeg kanel. Meget kompakte kødboller, uden så meget smag, kæresten mente at dem jeg plejer at lave (disse og disse) er bedre og det er jo en dejlig ros at få 🙂 Men ellers er kødboller og tomatsovs jo altd godt.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………..

Kødboller i tomatsovs (Magasinet Mad! nr. 10/2011), 4 pers.:

500 g hakket oksekød

40 g pinjekerner, hakket

30 g friskrevet parmesanost

20 g revet mozzarella

2 æg

50 g rasp

lidt frisk oregano, hakket

1 tsk. løgpulver

1 tsk. hvidløgspulver

salt, friskkværnet peber

Tomatsovs:

1 løg, hakket

4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver

500 g tomater på stilk, skåret i kvarter

1 dåse hakkede tomater

2 tsk. tørret oregano

ca. ½ dl hvid balsamico

1-2 tsk. sukker

salt, friskkværnet peber

olivenolie til stegning

Desuden:

frisk basilikum, hakket

friskrevet parmesan

Bland ingredienserne til kødbollerne godt sammen. Form farsen til kødboller, ca. på størrelse med en golfbold og læg dem i et fad. Sæt dem i køleskab i ½ times tid. Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg til de bliver bløde og gennemsigtige, men uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg og lad dem stege med i et par minutter under omrøring, de må heller ikke tage farve. Tilsæt friske tomater, hakkede tomater, oregano og lidt salt og friskkværnet peber – vend det hele godt sammen – bring det i kog, skru ned og lad det simre i ca. 15 minutter. Smag til med balsamico, sukker, salt og friskkværnet peber. Varm lidt olivenolie op på en pande og brun hurtigt kødbollerne på alle sider, de skal bare have farve, ikke gennemsteges. Læg de brunede kødboller ned i tomatsovsen og lad det simre i ½ time. Inden servering drysses sovsen med lidt friskrevet parmesan og frisk basilikum. Server med friskkogt spaghetti, kogt i rigeligt, godt saltet vand, til det er al dente og ekstra friskrevet parmesan.

 

Lørdag var vi en tur i Citti i Flensborg, men egentlig fik jeg ikke købt noget særligt. Kender I det at I kommer et sted hen, hvor det nærmest er for overvældende og så ender med ikke at få købt noget?? Well, det sker for mig nogle gange, når jeg kommer til sådan nogle store steder, fyldt med lækker mad. Jeg havde virkelig glædet mig, men vi endte med kun at få købt noget pasta, lækre dåsetomater fra Mutti (elsker det mærke), Dolce Gusto kapsler og nogle andre småting. Desuden købte vi et par lækre bøffer til aftensmaden. Vi fik 2 ribeye, ialt 600 g, til knap 15 Euro – og de var virkelig lækre.

De lækre ribeye steaks vi købte i Citti………

Tallerknen lørdag aften, ovnstegte kartofler, ribeye og hjemmelavet bearnaise………..

Med en salat til…….

Kartoflerne var bare bagekartofler, som jeg skar i skiver, penslede med olie, dryssede med frisk rosmarin og Maldon salt.

Men da vi var i Citti fandt jeg det jeg ønsker mig i julegave i år, nemlig et massage sæde. Den kan sættes i både sofa og stole og masserer så ryg og skuldre mens den varmer, virkelig fantastisk. Jeg prøvede den i 15 minutter og bagefter var jeg bare træt og havde lyst til at rulle mig sammen som en kat og sove. Den fik mig til at slappe af og samtidig lindrede den lidt smerterne i min ømme krop. At jeg så fik ondt bagefter, der hvor den havde masseret, er en anden snak, men dejligt det var det. Er der nogle af jer derude der har erfaringer med sådan et massage sæde??

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Dec 12, 2011
  4:42 pm

  Lene Wiggers

  Hej 🙂
  De bøffer skulle din kæreste da ha grillet på grillen uden for 😉
  Og ha drysset dem med Steakrub fra SantaMaria 🙂
  Hilsen Lene


  • Dec 12, 2011
   6:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lene!

   Det har du ret i, desværre er det mig der griller her i huset og jeg gad ikke 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 12, 2011
  10:41 pm

  SushiStegen

  Kødboller i tomat er bare en lækker aftensmad. Min søster har også et massagesæde. Hun siger at man skal passe på med at sidde der for længe. Jeg ved ikke hvorfor. Men det er skønt at få både varme og massage
  kh SS


  • Dec 13, 2011
   11:54 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Jeg elsker det – hver gang – det er bare så godt 😀

   Ja, jeg tror kun at det er 15 minutter ad gangen, men det er så dejligt. Er din søster glad for den??

   KH
   Birthe


 3. Dec 13, 2011
  12:10 am

  Piskeriset

  Nu får jeg virkelig trang til at tage til Italien… mmm 🙂


  • Dec 13, 2011
   11:52 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det ville være dejligt med en tur til Italien, men dette er næsten ligesom at være der – og noget billigere 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Dec 13, 2011
  11:40 am

  Camilla

  Uh, det er alt for længe siden jeg har fået sådan en omgang kødboller og pasta! Mums det ser lækkert ud 🙂 Ja, det gør bøfferne og den hjemmelavede bearnaise bestemt også. Jeg har lige fået bestilling på hjemmelavet bearnaise til nytårsaften, så må vi håbe det går ligesom godt som sidste gang jeg lavede det. Dur dit hver gang?


  • Dec 13, 2011
   11:50 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Jeg elsker spaghetti og kødboller, det er virkelig comfort food for mig 🙂 Den bearnaise jeg linker til virker hver evige eneste gang og er ikke slået fejl en eneste gang. Den er ikke helt “ægte”, men den virker og skiller ikke og det er det der tæller for mig – nå ja, og så smager den VILDT godt 😀

   KH
   Birthe


 5. Dec 13, 2011
  4:12 pm

  Anne

  Ej, hvor er det bare vildt. Kan du gætte hvor Morten og jeg var henne i lørdags???? Der skulle vi da vist lige ha haft snakket sammen:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


  • Dec 13, 2011
   4:15 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!
   Ej, hvor ærgeligt!! Vi kunne jo have gået helt amok sammen 😀

   KH
   Birthe


 6. Dec 16, 2011
  7:25 pm

  Carsten Bugge

  Super opskrift på tomat sauce, der altid bliver bedre når man tilsættr friske tomater. Men,
  Dåsetomater har et meget højt indhold af bisphenol-A. BPA findes i den plastik membran, der beskytter mod udsivning af tungmetaller fra dåsen, men pga. Syreindholdet i tomaterne, opløses BPA. Bønner på dåse har også et meget højt BPA indhold.
  BPA, der var grunden til at baby flasker fra Nalgene blev taget af markedet i 2008, kan give prenatale neurolidelser mm. Derfor anbefales at man anvender tomater på glas


  • Dec 17, 2011
   4:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Carsten!

   Spaghetti og kødboller er bare altid et hit her i huset 🙂 Jeg synes ikke de tomater vi kan få er i DK på glas er specielt gode, så jeg køber hellere dem på dåse.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jan 2, 2012
    8:47 pm

    Carsten Bugge

    Frit valg, og blot ment som en advarsel, hvis nogle skulle planlaegge at faa boern.
    Vi fravaelger hvert aar parabener i boernenes fastelavnssminken, men paafoerer dem selv dagligt via hudcremer.

    Anyways, til koedbollerne kan jeg anbefale at man blender nogle skiver daggammelt surdejsbroed (uden skorpe) og laegger det i bloed i kernemaelk i 20 minutter, forsigtigt klemmer overskydende vaeske ud af broedkrummen, og tilsaetter det til farsen. Derudover tilsaetter jeg ogsaa en spiseske senep.


    • Jan 2, 2012
     11:07 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Carsten!

     Tak for info 🙂

     Jeg kommer også som oftest brød i mine kødboller, det giver nogle gode kødboller – sennep, vil jeg huske til næste gang.

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!