Newyorkerbyheart

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og fettuccine (fra bogen “Spilopper & Stjerneskud”)……

Skalotteløg og champignon svitses på en pande…………

Hvidvin, fløde og bouillon hældes ved……….

Røget laks lægges ned i…………….

Saucen vendes med den friskkogte pasta og serveres med hakket dild…………..

Tallerknen i går aftes………..

……….og vi fik også salat til……………

Det var ikke meget jeg var værd i går, efter onsdagens eskapader, men mad skulle vi jo have. Valget faldt på en opskrift fra Sif Orellana’s nyeste bog “Spilopper & Stjerneskud” (se min anmeldelse her) med pasta og laks – nem, hurtig og velsmagende mad – lige mad efter mit hjerte…………

Jeg lavede halv portion af hvad der stod i bogen og så fik vi en færdigsnittet salatblanding til, kræfterne rakte simpelthen ikke til selv at stå og hakke og snitte. Lækkert måltid, som jeg varmt kan anbefale. Jeg havde ikke noget fiskefond, så jeg brugte bare vand og Herbamare. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og fettuccine (fra bogen “Spilopper & Stjerneskud” af Sif Orellana), 2 pers.:

2 skalotteløg, finthakket

150 g champignon, skåret i tynde skiver

3/4 dl tør hvidvin

2 dl piskefløde

3/4 dl vand

lidt Herbamare bouillon

150 g røget laks

salt, friskkværnet peber

dild, hakket

225 g frisk fettuccine

smør til stegning.

Sæt godt med vand over til pastaen og når det koger, så tilsæt rigeligt med salt. Varm smør op på en pande ved middelvarme og tilsæt skalotteløg, lad dem sautere lidt. Tilsæt champignon og lad dem stege med til de begynder at tage farve og væden fra den koger ind, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom hvidvin, fløde, vand og Herbamare ved og lad det simre i et par minutter. Læg den røgede laks ovenpå flødesaucen og lad dem dampe i ½ minut, tag den af og hold den varm under stanniol. Kog fettuccine i det saltede vand og hæld vandet fra. Smag saucen til og bland den i pastaen. Skær laksen i mindre stykker og bland den i. Drys med dild og server straks, gerne med en salat til.

 

Mange af jer derude ved hvordan jeg har det med julen, det er mere eller mindre bare noget der skal overstås, så jeg kan komme videre. Som jeg har skrevet herinde tidligere, så pynter jeg heller ikke op i år, det siger mig ikke rigtig noget – og så skal det jo bare pilles ned igen 😉 Meeeen, da der jo kommer besøgende her i huset i december måned, så vil vi jo heller ikke virke helt mærkelige, så lidt pynt har alligevel fundet vej 😀

Den smukke engel som min Mama har lavet og et stykke nyindkøbt (!!) julepynt, hva’ siger I så?? Kom ikke og sig at jeg ikke pynte op ;-D

Selv prinsessen har fået en julesok – og julemanden har endda været forbi – uden hun har opdaget det………

Det nyindkøbte julepynt på det første billed, faldt jeg over den anden dag vi var ude og handle. Jeg så dem også sidste år og synes at de er så fine. Når lyset brændet drejer figurerne rundt og rundt. De kunne fås med alle mulige slags figurer, jeg valgte den med rensdyr, men der var også en med engle som jeg syntes var rigtig fin. Måske jeg bliver nødt til at købe en til…………..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Dec 3, 2011
  3:32 pm

  Piskeriset

  Ok, jeg kom sådan til at grine, da jeg så billedet med prinsessen – det ser simpelthen så hyggeligt ud 😀

  (og så kender jeg godt det med katte, der ikke altid er helt opmærksom på, hvor lækkerierne er ;-))


  • Dec 3, 2011
   4:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Ja, jeg synes også at det ser ret hyggeligt ud. Nogle gange ville jeg ønske at jeg kunne ligge derinde, det ser ud som om hun hygger sig 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 3, 2011
  8:16 pm

  Lea

  Uhh hvor ser det godt ud Birthe!!!
  Man kan bare se, at det er mad der smager godt. Og så er det lige efter mit hjerte!
  Fortsat god december 🙂
  Kærligst Lea


  • Dec 3, 2011
   10:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lea!

   Tak, den kan varmt anbefales, super lækker og ikke mindst hurtig 🙂

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!