Newyorkerbyheart

Massage-heaven…………

29 december , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert, Gaver, Jul, Jul, Nytår, Opskrifter, Syg - Tags: ,

Mit lille massage.hjørne…………

I går var vi i Citti i Flensborg, for at hente min julegave fra kæresten, nemlig et massage-sæde fra HoMedics og den er SÅ skøn! Som I kan se lyser massagehovederne, når der er varme i dem (varmen kan også slås fra) og den kan give  Shiatsu massage, som nærmest føles som om det er virkelige hænder der tager fat. Den kan tage hele ryggen, kun lænd eller kun det øverste ryggen. Massagehovederne til nakken til indstilles i højden, så jeg selv bestemmer hvor den skal massere  – og så kan der altså slås varme til og fra. Den må køre i 15 minutter ad gangen og når de 15 minutter er gået er jeg i total afslappet tilstand. Jeg tillod mig selv at tage 2 x 15 minutter i går, med et par timers mellemrum og det kan jeg godt mærke i dag. Den tager virkelig fat, men den afslappede tilstand befinder sig stadig i min krop, en ret skøn fornemmelse. Jeg springer over i dag, men sætter mig i stolen igen i morgen 🙂

Vi købte den i Media Markt, som ligger inde i Citti og betalte 229,- Euro for den. En noget dyr julegave, dyrere end vi plejer at give, “but I’m worth it” ;-D Ej, kæresten mente at vi ville jo købe den alligevel, så kunne jeg ligeså godt få den i julegave – og han vil nok også bruge den af og til – kan jeg forestille mig…………

I modsætning til sidst vi var i Citti, fik vi rent faktisk købt noget med hjem i går. Vi var også en tur i Scandinavian Park (første gang for mig) og så handlede vi ind på hjemvejen – det var noget af en dag. Heldigvis havde jeg det bedre i maven og fik endelig noget at spise, ikke meget, men lidt har også ret. Jeg føler stadig ingen sult, ikke som jeg plejer at gøre og kæresten har det lige sådan, meget mærkeligt.

Jeg har dog spist risalamande i dag. Den anden dag da jeg lavede noget risengrød – og alligevel ikke rigtig spiste noget af det – blev der jo en del til overs. Der er meget få ting jeg synes hører julen til, men min egen risalamande er en af dem – eller rettere – min mormors risalamande. Hun fik altid smuglet en rest ind til mig, når jeg sad låst inde på mit værelse juleaften. Nogle gange blev det opdaget og så måtte jeg sidde derinde en ekstra dag, men det var ok, hendes risalamande var det hele værd. Den dag i dag synes jeg kun at det er min egen risalamande det dur, sikkert lidt barnligt, men sådan er det altså. Hvis du tænker godt efter, så er der måske også nogle retter du foretrækker når du selv har lavet dem??Juleaften var det kærestens mor der havde lavet risalamanden og vores smagsløg ligger ret langt fra hinanden, så jeg har virkelig glædet mig til at lave min egen risalamande 🙂 I hvert fald, så blev det først rigtig jul for mig i dag, da jeg fik den første spiseskefuld, uhmmmm.

Jeg ved godt at det er noget forsinket, men sådan her laver jeg min risalamande……

Risalamande, 2-3 personer:

4 dl kold risengrød

ca. 1 dl piskefløde, pisket til blød skum

korn af ½ stang vanilje

lidt smuttede mandler, hakket

1-2 spsk. mørk rom (min mormor brugte altid romessens)

Tilsæt vaniljekorn til den kolde risengrød og rør det rigtig godt sammen. Rør flødeskum i lidt efter lidt, til konsistens og smag passer – måske du foretrækker risalamande med mere flødesmag end mig, så tilsætter du bare mere flødeskum – men da jeg ikke er så glad for flødeskum, holder jeg det på et minimum. Vend mandler og rom i og smag den til. Lad den gerne stå i et par timer i køleskab, inden den skal serveres med en god kirsebærsauce.

 

I dag har jeg været ved at forberede mad til nytårsaften. I år skal vi holde det sammen med nogle venner og jeg skal medbringe forret og dessert. Forretten er jeg startet på i dag, det bliver en lakseroulade, men den må I læse mere om senere. Desserten skal være en Bailey cheesecake, som jeg glæder mig til at lave, men det bliver først i morgen. Så alt i alt, har jeg ikke så meget at bidrage med af opskrifter lige pt, men I skal nok få dem ligeså snart det hele er lavet. Hvad skal I spise nytårsaften i år??

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Dec 29, 2011
  9:06 pm

  tina hansen

  Hej Birte !
  Bliver helt misundelig på din massagepude.
  Men hvad er det dog for nogle skrækkelige jul du har holdt ?? Eller skrækkelige mennesker ?? Blev du virkelig låst inde juleaften og hvorfor dog ??
  Jeg er helt målløs, kan bedre forstå du ikke er så vild med julen..
  Nu er det sådan jeg arbejder på et børnebeskyttelsescenter – altså en børneafd på hospitalet hvor vi beskytter udsatte børn, så jeg er ked af jeg ikke kendte dig dengang !! Puha du har da godt nok nogle skeletter i skabet ..
  Jeg vil ønske dig et rigtigt godt nytår !!
  Knuss Tina


  • Dec 29, 2011
   10:12 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Den er også virkelig dejlig, kan jeg godt fortælle dig 🙂

   Well, mine adoptivforældre kunne altid finde noget at “straffe” mig for. Måske jeg havde dækket bordet forkert, glemt at gå ud med affald eller andet, men det endte altid med at jeg sad på mit værelse på min fødselsdag (mens resten af min familie spiste min livret) og juleaften. Jeg har skrevet en del om det herinde tidligere, der er en del ting i “skelet-skabet”.

   Godt nytår til dig også.

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 29, 2011
  9:46 pm

  Annesofie.

  Når du sad på dit værelse juleaften.. hold da op det slog mig lige i hjertet, hvorfor sende sit barn på værelset på glædens dag?

  Jeg er ikke selv fan af risalamandle men min mor laver den så den er spiselig.. hehe 🙂


  • Dec 29, 2011
   10:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Annesofie!

   Mine adoptivforældre kunne altid finde noget jeg havde gjort forkert – se evt. mit svar nedenfor – så min fødselsdag og juleaften tilbragte jeg altid låst inde på mit værelse.

   Altid noget at have en mor der kan lave en spiselig udgave 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Dec 29, 2011
  10:21 pm

  Ditte

  Hej,

  Super fin hjemmeside du har dig her, jeg har efterhånden hentet en del inspiration til køkkenet 🙂

  Jeg faldt over et billede på din hjemmeside, fra 2007. Et billede af en super fin høj sort lanterne der står uden for jeres dør?! (går jeg ud fra 🙂 ) Ved du hvor den lanterne er købt og om den stadig eksisterer?

  Godt nytår 🙂 Ditte


  • Dec 29, 2011
   10:24 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej (igen) Ditte!

   Mange tak for rosen 🙂

   Jeg har svaret dig inde på den anden kommentar imellemtiden 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Dec 29, 2011
  10:37 pm

  Lisa

  Hej Birthe.

  I år skal vi holde nytårsaften hjemme hos os. Vi bliver 5 par i alt. Vi skal derfor “kun” stå for hovedretten som kommer til at bestå af:
  Oksemørbrad el. filet (er ikke købt endnu) med marinade af smør, hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence.
  Dertil skal vi have kartoffelroulade med spinat, flødeost, hvidløg, bacon og rød peber. Har aldrig prøvet at lave dem før, men de ser lækre og dekorative ud. Har du prøvet at lave dem?
  Sidst men ikke mindst skal vi have en salat fra din blog med spinat, mango og rødløg b.la. Jeg putter mozzarella og ristede saltede mandler i også. Da jeg skulle finde en salat til vores menu brugte jeg et par timer i går på at læse dine salatopskrifter igennem. Ingen grundt til at lede andre steder når du har samlet så mange opskrifter og oplevelser omkring det :0) – ELSKER forresten dit nye opskriftindeks!!
  Godt nytår til dig og dine kære.


  • Dec 29, 2011
   10:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lisa!

   Uhm, det lyder vel nok godt 🙂 Jeg har lavet en kartoffelroulade på et tidspunkt, men det lyder ikke som den du skal lave. Jeg vil gerne have opskriften på den, hvis du vil af med den, den lyder virkelig lækker 😀 Dejligt at du kunne bruge en af mine salater, det lyder lækkert med mozzarella og saltede mandler i, mums.

   Jeg er selv blevet ret glad for opskriftindekset, det er meget mere overskueligt.

   Mange hilsner og godt nytår
   Birthe


 5. Dec 30, 2011
  12:39 am

  Camilla

  Altså min svigermor var sød at lave risalamande til juleaften, men det var først 1. juledag da jeg fik min mors, at jeg syntes det smagte helt som det skulle, så nej – det er ikke kun dig! Det er egentlig utroligt, at noget så enkelt, kan være så forskelligt 🙂
  Åh, Birthe – som altid når jeg læser om din barndom får jeg en klump i halsen 🙁 så du får lige en stor virtuel krammer 🙂


  • Dec 30, 2011
   12:43 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Ja, det er ret sjovt, men nogle ting skal bare laves på en bestemt måde 🙂
   – og tak, Camilla. Jeg har brug for alle de virtuelle krammere der sendes imod mig i denne tid……..

   KH
   Birthe


 6. Dec 30, 2011
  2:08 am

  Tine

  Sikke nogle skrækkelige mennesker dine adoptivforældre må være! Jeg begriber ikke, hvorfor de vælger at adoptere (og får lov!), når de åbenbart hellere ville være foruden…Du har vel formodentlig ikke kontakt med de forfærdelige folk i dag?
  Jeg er selv adopteret fra Korea og har først for nyligt opdaget, du også er adopteret, men kan høre vores opvækst har været helt modsatte, så det gør mig så ked af det, at du er blevet behandlet så skidt.

  Godt nytår og op med humøret 🙂
  Kh T


  • Dec 30, 2011
   12:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tine!

   Nej har ikke haft forbindelse til dem i mange år, fordi det var ikke bare det der var galt, har også været igennem en retssag. Heldigvis er det langt de færreste der oplever at komme til en dårlig familie, de fleste adopterer jo fordi de brændende ønsker sig børn og ikke for at skade dem. Det glædet mig, at du har været hos en god familie. Alle børn fortjener en familie der elsker dem betingelsesløst og hvor deres verden er fyldt med kærlighed 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Dec 30, 2011
  10:06 am

  Piskeriset

  Jeg har ikke set risalamande med rom i før – men det vil jeg da prøve, næste gang chancen byder sig 🙂

  Og så får du da også lige et kram herfra – håber du får et godt nytår 🙂 *kram*


  • Dec 30, 2011
   12:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Tak for krammet, det er værdsat 🙂

   Spændt på om du vil kunne lide det med rom i, jeg synes at det giver en god smag og tager noget af flødesmagen, som jeg jo ikke er så vild med.

   Godt nytår til dig!

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Dec 30, 2011
  6:29 pm

  Dorte Stærmose

  Uhh, Bailey’s Cheesecake – I need the recipe. Jeg laver af og til din Manhattan Style Cheesecake, men Bailey’s Cheesecake lyder virkelig lækkert!
  Kh. Dorte


  • Dec 30, 2011
   7:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Dorte!

   Den skal nok komme, men det bliver hverken i dag eller i morgen. Godt nytår 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!