Newyorkerbyheart

Pizza med svampe og gedeost (fra BoligLiv nr. 12/2011)………..

08 december , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Familie, Jul, Opskrifter, Pizza

Pizzadejen rulles tyndt ud og forbages……….

Skalotteløg, svampe og hvidløg svitses på en pande…………

Når bunden er forbagt, drysses der revet mozzarella på………….

…………og så svampe-/løgblandingen og gedeost………….

Den færdige pizza krydres med friskkværnet peber, frisk oregano og dryppes med lidt olivenolie…………..

Dagens aftensmad stod på nem, hurtig og velsmagende mad fundet i BoligLiv nr. 12/2011. Jeg brugte en færdigkøbt fuldkornspizzadej, men lav den endelig selv, hvis du har tid og overskud. Jeg skar lidt ned på gedeosten for ikke at den skulle tage overhånd på pizzaen, tilsatte lidt hvidløg og resultatet blev virkelig godt. Det vil nok være godt at få en salat til, men det orkede jeg simpelthen ikke i dag. Vi fik lidt af den hummus der blev tilovers i går, sammen med noget brød – og så har jeg også rester til frokosten i morgen – skønt 🙂

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Pizza med svampe og gedeost, (fra BoligLiv nr. 12/2011), 2-3 pers.:

1 rulle fuldkornspizzadej, færdigkøbt

1 bakke blandede svampe, rengjorte og skåret groft

2 skalotteløg, finthakket

1 fed hvidløg, knust og finthakket

100 g revet mozzarellaost

60 g gedeost skåret i skiver og plukket i mindre stykker

olivenolie til stegning

lidt frisk oregano

salt, friskkværnet peber

Tag den færdigkøbte pizzadej ud af pakken og rul den helt tyndt ud. Selvom den er rullet ud, skal den rulles mere ud. Læg dejen på en bageplade og forbagt den ved 220 grader i 5 minutter. Varm lidt olie op på en pande og sauter skalotteløg lidt, til de begynder at blive bløde, men de må ikke tage farve. Tilsæt svampene og svits dem i 2-3 minutter, rør i dem af og til. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og steg i yderligere ½ minuts tid. Fordel revet mozzarella på den forbagte bund, så svampe-/løgblandingen og tilsidst gedeosten. Sæt den i ovnen igen og bag den i yderligere 8-10 minutter. Tag den ud, dryp med lidt olivenolie, pynt med frisk oregano og krydr med friskkværnet peber. Server straks.

 

Jeg må ærlig tilstå at jeg var ret brugt i dag, men jeg valgte alligevel at få det blodprøve-halløj på Kolding Sygehus overstået. Jeg kunne nemlig låne kærestens mor’s bli i dag – og faktisk også i morgen – men da det jo skal blæse ret meget, så valgte jeg at gøre det i dag. Jeg tog også lige et smut om forbi kærestens søster og lille søde Clara, hun er så sød og helt uimodståelig – men vist lidt sur over at jeg vækkede hende 😉

Det er dog ikke det sande billed af hende, hun var faktisk i udemærket humør – og jeg fik hende til at sove igen – så da jeg kørte sov hun trygt og godt, så hendes mor også kunne få lidt tiltrængt søvn. Tak, D – fordi du gad at spise Ben & Jerry’s sammen med mig 😀

I morgen skal jeg lave absolut ingenting – eller I ved – så meget ingenting som jeg nu kan 😉 Men jeg er ret træt og brugt. For efter besøget hos Clara og hendes mor tog jeg nemlig i Storcentret for at at få julegaveindkøb overstået – og som frygtet – var der mange mennesker. Min hjerne fungerer heller ikke helt optimalt, så jeg glemte selvfølgelig ting som jeg måtte tilbage og hente osv. Men jeg fik købt julegaver, så nu er det færdigt og nu kan den jul bare komme.

Jeg kørte så selvfølgelig også hjem lige i “rush hour” og sad i kø for at komme på motorvejen, oveni det var blæsten begyndt og det regnede helt vildt, så hjemturen tog meget længere end jeg havde beregnet. Jeg skulle egentlig cykle/gå hjem fra kærestens mor, det var hendes bil jeg kørte i, men kæresten kom og hentede mig og så må vi hente bilen en anden dag. Kræfterne var simpelthen sluppet op.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Dec 8, 2011
  11:50 pm

  Piskeriset

  Uh, jeg har også fået pizza her til aften – men det var dog ikke hjemmelavet. Til gengæld er der endelig kommet et pizzaria her i byen, som er værd at spise hos. De laver – og hold nu fast – italienske pizzaer 😀 😀

  Jeg synes, det er et fantastisk billede af hende – sur eller ej – jeg tror, jeg ville lave samme ansigtsudtryk, hvis jeg blev vækket 😀 😀


  • Dec 9, 2011
   12:52 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Uhmm, det lyder vel nok lækkert, det er altså rart at kan få italienske pizzaer i stedet for alle mulige efterligninger 😉

   Jeg vækkede hende lige så blidt – og så er jeg jo hendes yndlings faster, så jeg synes jo at hun skulle ha’ smilet, men vi morede os godt nok over de udtryk hun kunne lave 😀

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!