Newyorkerbyheart

Quiche med laks, bacon og ost (BoligLiv nr. 11/2011)…………

En tærteform beklædes med butterdej og laks fordeles i bunden………….

Bacon fordeles ovenpå og derefter hakkede krydderurter………..

En blanding af æg og creme fraiche hældes over…………..

Tilsidst drysses med ost og så skal den i ovnen………..

Den færdigbagte tærte…………

En hel enkel salat med lidt tranebær og nødder – vendt i vinaigrette………….

Aftenens tallerken…………

Det er ikke de store kulinariske udskejelser der kommer på bordet i det lille hjem i disse dage, men kræfterne er små, så jeg er egentlig bare glad for at der i det hele taget kommer mad på bordet 😉 I dag blev det til en quiche med laks, bacon og ost fra BoligLiv nr. 11/2011 og den kan anbefales. Lækker og nem tærte, men masser af smag. Jeg overvejede at stege baconet først, men dovenskaben vandt og jeg lod være. I opskriften steges bacon heller ikke, men det er sådan en lidt sjov konsistens det får af ikke at blive steg, så måske jeg vil tage mig sammen og stege det næste gang. Jeg skiftede persille ud med frisk oregano og basilikum, fordi det var hvad jeg havde. Som tilbehør fik vi bare en helt enkel salat med lidt soltørrede tranebær og nogle nødder – og vendt med lidt vinaigrette.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Quiche med laks, bacon og ost (BoligLiv nr. 11/2011), 4 pers.:

1 rulle butterdej

125 g laks uden skind og ben

100 g bacon, skåret i mindre stykker

1 håndfuld oregano og basilikum, hakket

2 æg

2 dl creme fraiche 18%

salt, friskkværnet peber

75 g revet mozzarella

Smør en tærteform let og beklæd den med butterdej. Skær laksen i mindre stykker og fordel det i tærtebunden. Fordel bacon ovenpå og drys med krydderurterne. Pisk æg, creme fraiche, salt og friskkværnet peber sammen og hæld det over. Drys med den revne ost og sæt i en 180 grader varm ovn (varmluft) i ca. ½ time, til den er gylden. Server med en salat.

 

Der står ikke noget særligt på programmet i weekenden, andet end afslapning. Jeg må indrømme at der ikke er så mange kræfter på kontoen og jeg ved at jeg får brug for alle dem jeg kan skrabe sammen, så jeg prøver at spare lidt op, selvom det ikke er det letteste i verden for der er jo altid lidt der skal laves. Jeg er dog virkelig glad for at det ikke er os der skal holde julen i år. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på hvor dejligt det er. For selvom opgaverne er blevet delt ud hvert år, så er det alligevel noget der tærer hårdt på kræfterne. Det er jo ikke bare det at lave maden, det er også planlægning, rengøring før og efter og at skulle være “på” i mange timer ad gangen. Når jeg så oveni købet også slås med “fortidens spøgelser” i julemåneden, ja så er der ikke mange ressourcer tilbage.

Den anden dag var der en af mine veninder der på sin Facebook profil slog følgende op:

“Tag ikke andres opfattelse af tingene personligt. Når nogen siger noget eller mener noget, så er det et udtryk for deres billede af verden. Det er ikke din verden. Og hvis nogen siger eller gør noget direkte henvendt “personligt” til dig, har det oftest ikke noget med dig at gøre. Det, de siger eller gør, sker efter regler og opfattelser i deres sind. Ikke dit. Tag ikke andres dramaer på dig. Forhold dig alene til fakta. Bliv i dig selv. Din rejse er kun din rejse. Og kun du ved, hvilken vej, du skal følge.”

Jeg har tænkt meget over det siden jeg så det. For jeg tror at jeg kan blive enig med rigtig mange om at det jo er så sandt, så sandt – men det kan godt være rigtig svært at efterleve. Jeg tror at mange af os uværgeligt lader os påvirke af hvad andre tænker og mener om os, men hold da op, hvor ville jeg gerne kunne være i stand til at lade det fare……..

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Skindød” af Thomas Enger, som er første bog i en planlagt serie på 6 med journalisten Henning Juul. Thomas Enger er en norsk forfatter, som faktisk skriver meget godt, synes jeg. Sproget flyder og handlingen fangede mig, men jeg synes at det er lidt træls at jeg ikke helt ved hvad der er sket med Henning Juuls søn. Henning Juul er kommet tilbage på job efter hans søns død og i mellemtiden er han også blevet skilt. Der hentydes til hvad der er sket, men man får det ikke helt præcist at vide og det synes jeg er lidt irriterende, men det kommer måske. Den sag han bliver sat på, handler om en ung pige der er blevet gravet ned i et hul, så kun overkroppen stikker op og så stenet til døde. Da han begynder at afdække sagen, kommer han også selv i skudlinjen – bogstavelig talt – og han finder ud af at det er en (klassisk) sag om grådighed og jalousi. Jeg glæder mig til at læse den næste i serien, som er udkommet. Jeg er nu gået i gang med at læse Sort Hvid af Liza Marklund.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Dec 9, 2011
  10:57 pm

  Piskeriset

  Spændende kombination med laks og bacon – det tror jeg ikke, jeg har smagt, men nu får jeg da lyst til at prøve!

  Hvis det kan berolige dig, så er det ret begrænset, hvad jeg har lavet af mad i denne uge (intet indtil videre!), men jeg overvejer da at vove mig ud i køkkenet i morgen – hvis jeg kan finde det 😀 😀

  Hav en dejlig weekend!


  • Dec 9, 2011
   11:02 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Jeg kan rigtig godt lide kombinationen med laks og bacon, 2 smage som supplerer hinanden godt. Nu er jeg helt beroliget, hvis du (heller) ikke har lavet noget særligt, så er jeg ikke alene 😀

   God weekend!

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 10, 2011
  12:06 am

  Rikke

  Hej Birthe.
  Ville bare lige sige, at hold op hvor er det bare så sandt som det er skrevet – facebook-status’en! Den passede lige perfekt ind i mit liv pt. – tak 🙂
  Kh.
  Rikke – ingenkaeremor.blogspot.com


  • Dec 10, 2011
   6:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Rikke!

   Ja, jeg tror at der vi er mange, der føler at det er sandt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Dec 11, 2011
  9:31 am

  Bianca

  Skøn ret! Glæder mig til jeg igen får lidt andet end julekager på hjernen 😉
  Må som de fleste give din veninde ret i hendes facebook-status. Men det kan til tider være svært at huske på.
  Lyder ellers som en god bog du der har fået læst dig. Skynder mig at skrive den op, for den kunne jeg da godt tænke mig at snuse lidt i. ELSKER en god krimi 😀
  Knus


  • Dec 11, 2011
   1:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Jeg har det helt omvendt, jeg kan ikke rigtig tune ind på julen i år, men det har jeg nu som oftest svært ved.

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!