Newyorkerbyheart

Restaurantbesøg: CANblau i Århus………..

01 december , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Fibromyalgi, Restaurant/café-besøg, Udflugter (Trips) - Tags:

I går var jeg atter på turné, 2 gange i 1 uge er faktisk for meget for mig, men når godt og hyggeligt selskab trækker så hjælper der jo lidt på det hele 😉

I går var jeg først på Fredericia Sygehus – på Lungeambulatoriet – til tjek. Det var ikke helt godt, så der skulle både røntgen, slimprøve (som skal indsendes) og blodprøver til. Der er bare det men ved Fredericia Sygehus at laboratoriet hvor blodprøverne tages, ikke har lige så længe åbent som de andre afdelinger. Så efter jeg lige nåede at blive røntgenfotograferet, så havde laboratoriet lukket og slukket – ÆV! Det betyder så at jeg skal på Kolding Sygehus i næste uge, for at få taget blodprøver, men jeg slipper da heldigvis for at tage helt til Fredericia…….

Efter sygehuset satte jeg kursen mod Vejle for at hente Anne. Jeg havde aftalt med BlogHQ at komme på besøg, så vi lige kunne snakke om nogle småting og så jeg kunne hilse på dem der arbejder så hårdt for at min blog hele tiden kører så optimalt som muligt og det var faktisk meget rart. Jeg ved jo at nogle af dem arbejdede nærmest i døgndrift for at flytte min blog, så det var rart at få sat nogle ansigter på 🙂

Anne har jo boet i Århus, så hun var min guide, jeg har nemlig ingen stedsans – som i absolut INGEN. Men Anne vidste lige hvor vi skulle hen og hvor vi kunne parkere, så tak Anne, ellers havde jeg nok ligget og kørt rundt endnu 😉 Jeg havde fået opsnuset at Line, som jeg jo mødte sidst jeg var i København også skulle være i byen i går, så vi havde lavet en aftale om at mødes på CANblau. CANblau er en ret lækker tapas-restaurant, som jeg fik anbefalet inde på min Facebook-side og jeg må sige, at jeg er vældig godt tilfreds med det valg.

Det var virkelig svært at vælge, man har jo nærmest lyst til at prøve det hele, men vi fik da valgt tilsids. Vi delte de fleste retter, vores valg var:

Olivenolie og salt til vores brød – og oliven………….

Marinerede rejer med aïoli……..

Salat med gedeostecreme, oliventapanade og mango………..

Mini CANblau burger med morkelmayonnaise og shiso…….

Mini brioche burger med grillet albondigas og asier (den smagte jeg ikke)………….

Pankorejer med sprød salat……….

Karl Johan-suppe med parmesan og brøndkarse (fyldet kom ind i den dybe tallerken og suppen i en lille kande)……….

…………og så med suppen hældt over…………..

Falaffler med salsa bomba (dem smagte jeg ikke)…………

Patatas bravas (stegte kartofler)…………

Spanske oste med frutos secos (dem smagte jeg ikke)……

Det var virkelig lækker mad synes jeg, mine favoritter var nok den SKØNNE karl johan-suppe, mini burgeren, panko rejerne og så de LÆKRE stegte kartofler – men det hele smagte nu godt. Brødet vi fik til at starte med var også virkelig lækkert og vi fik da også fyldt kurven op igen. Vi delte regningen ligeligt imellem os, for vi havde jo mere eller mindre fået det samme alle sammen – og vi fik alle kun vand at drikke til – så det var ret enkelt at regne ud. Jeg kom af med kr. 224,- og det synes jeg faktisk er billigt – og vi blev godt mætte – eller jeg blev i hvert fald 🙂

Serveringen kunne måske godt være lidt mere opmærksom. Vi manglede bestik til at tage retterne med et par gange – en skeer til at spise suppen med – men da vi først havde efterlyst det så kom det hurtigt. Alt i alt et sted, som jeg klart kan anbefale og hvis jeg igen kommer på de kanter, så vil jeg gerne derind igen.

Klokken blev 23.40 inden jeg var hjemme – godt træt. Det sidste stykke vej fra Vejle, hvor jeg satte Anne af og hjem, var virkelig lang og jeg var faktisk lidt nervøs for at falde hen. Ikke for at falde i søvn, men for at være for ukoncentreret. Jeg har det sådan at når jeg bliver træt, så bliver jeg meget fjern og ukoncentreret – min Mama siger at jeg forsvinder til “la-la land” og det er nok et meget godt udtryk 😀

I dag har jeg prøvet at slappe af så meget som muligt. Desværre vågnede jeg tidligt, hvad der slet ikke ligner mig, men jeg havde ondt og så kørte min hjerne med 200 km/timen – og så er det altså svært at sove. I morgen kommer kærestens søster, hendes kæreste og deres lille nyfødte datter – som skal hedde Clara – og spiser sammen med os. Det bliver ikke det helt vilde, men det skal jo alligevel forberedes, planlægges og laves. Weekenden står dog totalt i afslapningens tegn, jeg skal have ladet op igen og også helst have tanket ekstra energi på, for jeg ved at jeg får brug for alle de kræfter jeg kan mønstre – og gerne lidt til…………….

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Dec 1, 2011
  11:56 pm

  Christa

  Perfekt! Min kæreste bor i Århus og har virkelig søgt efter et hyggeligt sted vi kan spise i anledning af vores beslutning om at flytte sammen til sommer:-)
  Knus


  • Dec 2, 2011
   11:44 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Christa!

   Tillykke med den store beslutning 🙂

   Det er ikke et intimt sted, det er et ret stort sted, men atmosfæren er hyggelig og maden var virkelig god 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 2, 2011
  6:45 am

  Jesper Hansen

  Lyder godt. Har aldrig selv været der, men din anmeldelse gør det ikke mindre attrativt 😉
  Ved min Blog makker kommer der og han har også kun roser.

  mvh
  Jesper


  • Dec 2, 2011
   11:43 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Jesper!

   Det kan klart anbefales. Det er et ret stort sted, men alligevel meget hyggelig, synes jeg – og maden var god 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Dec 2, 2011
  2:24 pm

  Christa

  Elsker bare småretter:-)
  Så det er bare helt perfekt!


  • Dec 2, 2011
   2:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Christa!

   Det er også virkelig hyggeligt og så kan man smage mange forskellige ting 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Dec 2, 2011
  2:38 pm

  SushiStegen

  Åh hvor ser det lækkert ud. Der er så mange steder på min Århusliste efterhånden, men jeg er en sucker for miniburgere af enhver slags. Suppen ser også lækker ud. Det lyder som dagen endte godt. Rigtig god bedring og søvn til dig,
  store varme knus
  SS


  • Dec 2, 2011
   2:42 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Det kan i hvert fald anbefales, jeg vil rigtig gerne dertil igen. Maden var virkelig lækker 🙂

   KH
   Birthe


 5. Dec 2, 2011
  9:42 pm

  Piskeriset

  Sikke I har smovset – det ser spændende ud. Faldt også for suppen, for den ser godt nok dejlig cremet ud!


  • Dec 2, 2011
   10:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Den suppe var bare så lækker, cremet og med masser af smag 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Dec 2, 2011
  9:59 pm

  louise Madvig

  Hvor ser det bare lækkert ud 🙂
  Jeg tænker at en madkender som dig måske, har en ide om hvor man kan finde madkurser henne? Gerne i jylland?


  • Dec 2, 2011
   10:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Det var også virkelig lækkert 🙂

   Jeg ved det faktisk ikke, har du prøvet at google?

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!