Newyorkerbyheart

Sammenkogt ret med oksekød……..

13 december , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Hovedretter med oksekød, Jul, Konfekt, Opskrifter - Tags:

Kødet svitses med løg, lidt champignon, bladselleri og hvidløg……….

Krydderbuket lægges ned i (i et the filter). Vand hældes ved sammen med lidt koncentreret fond………..

Champignon svitses sammen med cocktailpølser……….

Når det er næsten færdigt, tilsættes gulerødder………..

Fisk krydderbuketten op og jævn sovsen……….

Aftenens tallerken………

Aftenenens ret blev til lidt ud af nød. Jeg har nemlig haft en voldsom hovedpine de sidste par dage, så vi har ikke fået handlet. Derfor måtte jeg ud og stå på hovedet i fryseren for at se hvad jeg kunne finde. Jeg fandt noget oksekød, fik kæresten til købe lidt ind på vejen hjem fra arbejde og fandt rester i køleskabet – og så fik vi alligevel aftensmad 🙂 Det blev faktisk ret godt, som sammenkogte retter jo tit gør og så er der heldigvis jo også til i morgen……….

Sammenkogt ret med oksekød, 4 pers.:

250 g oksekød i tern

250 g champignon, skåret i kvarter

50 g markchampignon, skåret i små tern

1 løg, skåret i tern

2 fed hvidløg, knust og finthakket

2 stilke bladselleri, skåret i små tern

4 gulerødder, skåret i skrå skiver

salt, friskkværnet peber

ca. 5 dl vand

lidt flydende, koncentreret oksefond

3 stilke frisk timian

3 stilke rosmarin

2 laurbærblade

1 bakke cocktailpølser

½ dl creme fraiche 38%

ca. 1 spsk. majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand

sovsekulør

rapsolie til stegning

Dup kødet tørt. Kom timian, rosmarin og laurbærblade i et the filter og bind lidt madsnor op. Varm lidt olie op i en gryde og svits kødet til det bliver brunt. TIlsæt løg, fintskårne markchampignon og bladselleri og lad det svitse med, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid. Hæld vand ved sammen med flydende fond og læg the filtret ned i. Lad det koge op, skru ned, læg låg på og lad det simre i 1½ time. Svits de 250 g champignon på en pande, i lidt smør og når de er gyldne, så tilsæt cocktailpølser. Lad dem stege i et minuts tid og tag det af varmen. Når der er ca. 10 minutter tilbage af tiden, så tilsæt gulerødderne og lad dem simre med. Når tiden er gået, så fisk the filtret op og tilsæt creme fraiche, som røres godt ud. Rør majsstivelsen ud i koldt vand og jævn retten til den konsistens du ønsker. Tilsæt cocktailpølse-blandingen og smag til. Server med pasta, ris eller kartoffelmos.

 

Jeg har faktisk også fået taget mig sammen til at lave lidt konfekt i dag. Det bliver ikke det helt store i år, men vi skal da have lidt at gå og hygge os med i juledagene og noget af det skal også bruges som værtindegave. I dag blev det til den skønne Louisa’s lækre nougatkonfekt, som jeg også lavede sidste år.

Nougatkonfekten, som skal være helt kold, inden den skæres ud i små firkanter……….

I de næste dage skal jeg så have lavet lidt havregrynskugler og en anden slags konfekt, som jeg har kig på. Men det bliver på ingen måde en masseproduktion, det bliver kun nogle få – men forhåbentlig gode – “godbidder”.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Dec 13, 2011
  11:20 pm

  Lina Vestermark

  Jeg har ikke modtaget nyhedsbreve længe…. snøft, snøft:-( -Var bange for, du var holdt op. Har du holdt pause??? Eller har jeg bare været mega uheldig og blevet slettet som nyhedsbrevs modtager??? Nu har jeg meldt mig på igen. Jeg har savnet dine inspirerende opskrifter så meget, så meget….:-)


  • Dec 13, 2011
   11:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Line!

   Æv, det er jeg ked af! Jeg har ikke holdt pause, men har derimod skiftet domæne og derfor er alle dem der før var tilmeldt at få en mail ikke blevet flyttet med. Det beklager jeg mange gange, men jeg håber, at du nu vil få mails igen hvis du har meldt dig til. Håber du får lyst til at gå tilbage og se hvad jeg har bedrevet 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!