Newyorkerbyheart

Sellerisuppe og svampeomelet (Spis Bedre nr. 12/2011)…………..

Knoldselleri og løg svitses i lidt olivenolie…………

Vand, mælk og fond hældes ved…………

Bacon steges sammen med champignon……….

Æggemasse hældes ved og der skrues ned for varmen……….

Når den har sat sig, lægges lidt gedeost på…………

Spinat skæres i strimler og blandes med lidt tomat, olivenolie og balsamico…………..

Den færdige omelet…………

Jeg svitsede lidt champignon med hvidløg og vendte lidt persille i, som vi fik i suppen…………

og så omeletten…………

I dag har været en travl dag. Jeg har fået forberedt mad til i morgen, hvor Lone kommer. Det hele er blevet lavet i etaper, med indlagte hvil, så det er faktisk gået ret godt. Jeg har også fået støvet lidt af og vasket gulv, så nu er jeg klar til nogle hyggelige timer i morgen, jeg glæder mig så meget til at se hende………

Da jeg har været i gang det meste af dagen, skulle aftensmaden være nem, så valget faldt på sellerisuppe og svampeomelet fra det seneste nummer af Spis Bedre. Jeg kunne godt lide smagen i suppen, men synes at konsistensen er sådan lidt mærkelig – det er nok fløden jeg mangler – til at runde den lidt af med. Jeg svitsede selleri og løg lidt, inden jeg hældte væske ved. Da jeg havde nogle markchampignon til overs, svitsede jeg dem sammen med lidt hvidløg, vendte lidt persille i og så fik vi det i suppen.

Omeletten er rigtig skøn. Jeg brugte bacon fra et helt stykke, som jeg skar sværen af og skår i strimler og så tillod jeg mig at putte lidt gedeost på omeletten. Kan du ikke lidt gedeost, så udelader du det bare. Desuden skiftede jeg rucola ud med spinat, da kæresten jo mildt sagt ikke bryder sig om rucola. Jeg vendte lidt tomater i spinaten for at få lidt farve på. Alt i alt en hurtig og mættende middag.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Sellerisuppe, 4 pers. (Spis Bedre nr. 12/2011):

400 g knoldselleri, skrællet og skåret i tern

1 stort løg, skåret grove stykker

8 dl vand

4 dl sødmælk

2 Fond du Chef kylling

salt, friskkværnet peber

olivenolie til stegning

Desuden:

lidt smør til stegning

150 g champignon, skåret i kvarter

1 fed hvidløg, knust og finthakket

lidt persille, finthakket

Varm lidt olivenolie op i en gryde og kom selleri og løg ned i, lad det svitse i et par minutter. Kom vand, mælk og bouillon ved, skru ned og lad det simre i 20-25 minutter, til sellerien er mør. Blend suppen til den er glat og smag den til med salt og friskkværnet peber. Smelt smør på en pande og svits champignon til de tager farve, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og vend det godt rundt, lad det stege med i et ½ minuts tid. Tag det af panden og vend persille i. Server til suppen.

Svampeomelet, 4 pers: (Spis Bedre, nr. 12/2011):

150 g bacon, sværen skåret af og skåret i små strimler

100 g markchampignon, skåret i skiver

6 æg

1 dl sødmælk

salt, friskkværnet peber

5 skiver gedeost (kan udelades)

Desuden:

½ bakke frisk spinat, godt skyllet, slynget tør og skåret i strimler

3 San Marzano, skåret i tern

lidt olivenolie

lidt balsamico

Kom bacon på en kold pande, skru op og lad fedtet smelte fra. Hæld evt. noget af det fra, hvis der er meget fedt der smelter af. Når bacon begynder at tage farve, så tilsæt champignon og lad dem stege med, til væden fra den fordamper. Krydr med lidt friskkværnet peber. Pisk æg sammen med salt, friskkværnet peber og mælk. Hæld det over bacon-blandingen og skru ned for varmen til lav varme, lad nu omeletten stå og stivne lige så stille. Efter ca. 5 min. så løft lidt op i den, så noget af væden løber ned på panden. Når omeletten har sat sig, så læg gedeosten på, hvis du bruger det. Lad det stå til omeletten er nok, men gerne stadig lidt fugtig i overfladen, ca. 15-20 minutter. Vend spinat og tomat sammen. Dryp med lidt olivenolie og balsamico, bland det godt. Kom blandingen ovenpå omeletten og server straks.

 

Har I også fået sne i dag?? Da jeg vågnede lå der et fint lag over det hele og i senere på dagen, da skal jeg da lige love for at det sneede. Det var ikke noget der sådan blev liggende, men store, flotte flager der faldt ned fra himlen 🙂

Det er lidt svært at se, men det sner faktisk ret meget…………

Jeg får mange mails hver dag, men i dag var der en hel speciel en imellem. Det var en mail fra en læser som fortæller at jeg gav hende modet til starte med at blogge, mod fordi hun som jeg er ramt af en kronisk sygdom, det er da FANTASTISK!!! Tænk at lille jeg, kan gøre sådan noget, det gør mig bare så glad og rørt. At blogge er jo blevet noget helt naturligt for mig, jeg tænker ikke over det mere, jeg gør det bare. Men det at have en blog, har givet mig indhold og mening i min hverdag – og det er altså vigtigt – når man som jeg går hjemme hver dag. Selvom nogle kan pege fingre af en af og til, så er det vigtigt at gøre det der føles rigtig for en selv og vide, at det er ok at være kronisk syg OG gøre noget der gør en glad og giver livet mening. Den mail gav mig tårer i øjnene – TAK 🙂

Lige en opdatering på en af de ting jeg afprøver for Coolstuff:

Som I måske husker så afprøvede jeg den her Herb Savor til at opbevare krydderurter i og jeg må sige at det virker. Jeg havde den stående i køleskabet i 2 uger med de krydderier jeg puttede i den da jeg fik den og de holdt sig friske. Jeg skiftede dog vandet ved dem hver anden dag. Jeg må sige at den virker efter hensigten og nu har den sin faste plads i køleskabet med krydderurter i………..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Dec 7, 2011
  4:00 pm

  Lykke

  Sellerisuppe lyder lækkert 🙂 (havde selv leget med tanken på et tidspunkt, fik det så aldrig ført ud i livet) God ide, jeg elsker alt med selleri så vil da prøve din udgave med hvidløgs champignon tror jeg 🙂

  Hilsen
  Lykke


  • Dec 7, 2011
   4:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lykke!

   Jeg er også vild med selleri, det er sådan en skøn smag 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 7, 2011
  10:10 pm

  Piskeriset

  Hvad er der med jer jyder og sne? Her på Djævleøen har vi kun fået regn! Skandale! :-O

  Nå, jeg bestiller et lille pudderlag til den 24. og håber, at ordren går igennem hos Julemanden 😉


  • Dec 7, 2011
   10:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Måske er det fordi vi har en speciel aftale med ham der oppe 😀 Bestil du bare “pudder” den 24. jeg skal nemlig holde jul på “din” ø……

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!