Newyorkerbyheart

Sømandens spinatudskejelse (fra bogen “Spilopper & Stjerneskud” af Sif Orellana)……..

05 december , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Helbred, Hovedretter med hakket kød, Opskrifter - Tags:

Løg sauteres, hakket oksekød tilsættes og derefter hvidløg, oregano og chili…………

Derefter tilsættes champignon………..

….og hakket spinat…………

Tilsidst tilsættes creme fraiche…………

Hæld det i et ovnfast fad og bag i ovnen……..

Efter et kvarters tid, drysses der ost på og fadet sættes tilbage i ovnen…………

Den færdige ret………….

Gårsdagens tallerken……….

Prinsessen holdte os vågen natten til søndag eller vækkede os i hvert fald tit. Af en eller grund var hun meget urolig og hang i lamellerne hele tiden, pokkers kat!! Det betød at jeg var mere end almindelig træt i går og jeg havde “truet” med at jeg skulle have en lang – og velfortjent – morfar på sofaen, men det blev bare aldrig rigtig til noget. Som I kan se i mit tidligere indlæg, så gik der julebag i dagen og lidt impulsivt blev kærestens mor også inviteret ned til aftensmad. Jeg må indrømme, at da jeg sad ved aftensmaden da var jeg træt og jeg kunne godt mærke at jeg ikke havde det helt så godt. Min hals gjorde ondt hver gang jeg sank og senere på aftenen kom feberen så – ÆV! Det er bare så typisk min krop, men jeg er nok også alt for dårlig til at lytte til den 😉 Jeg er jo stadig på penicillin og derfor er jeg mere træt end normalt, men jeg har nok kørt mig selv lige en lille tak for hårdt (igen) og så kommer regningen med det samme. Jeg lærer det nok aldrig………

Nå, men heldigvis havde jeg planlagt en nem aftensmad og det var jeg rigtig glad for. Valget faldt på en opskrift fra “Spilopper & Stjerneskud” af Sif Orellana, nemlig Sømandens spinatudskejelse – nem, lækker og hurtig ret – som varmt kan anbefales. Der er forholdsvis få ingredienser i og det er alle ingredienser som er nemme at få fat i.

Jeg tilsatte lidt løg, brugte kun 500 g hakket oksekød i stedet for 800 g, jeg brugte tørret oregano fordi jeg ikke kunne få frisk og så brugte jeg creme fraiche 18%, fordi det var hvad jeg havde i køleskabet. Desuden puttede jeg revet ost på retten, i stedet for at servere det ved siden af. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Sømandens spinatudskejelse, 4 pers.:

500 g hakket oksekød

1 løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

½ frisk, rød chilipeber, udkernet og finthakket

salt, friskkværnet peber

2 tsk. tørret oregano

300 g champignon, skåret i små stykker

600 g frosset spinat, optøet og hakket groft

2 dl creme fraiche 18%

et par håndfulde revet mozzarella

olivenolie til stegning

Varm olie op i en gryde og sauter løg, til de bliver bløde og gennemsigtige. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det svitse med til det har fået farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg, oregano og chili, vend det hele godt rundt, lad det stege i et par minutter. Tilsæt champignon og lad dem stege med i et par minutter og derefter spinat, salt og friskkværnet peber. Lad det simre i ca. 15 minutter, inden creme fraiche tilsættes og det smages til. Hæld det i et ovnfast fad og sæt i en 220 grader varm ovn i 15 minutter, tag fadet ud og drys med ost, sæt i ovnen igen og giv det yderligere 15 minutter. Server med ris eller bare noget lækkert brød.

Efter maden fik vi nogle købte æbleskiver. Jeg har flere opskrifter på æbleskiver liggende, men jeg har endnu ikke haft kræfter til at lave dem og jeg kan altså godt spise de købte. Desuden fik vi selvfølgelig også lidt af den friskbagte julebag 😀

Heldigvis er der masser af mad til i aften også, så jeg slipper for at skulle stå og kreere noget i køkkenet, så i dag har jeg fået slappet mest mulig af og heldigvis er feberen nu væk igen. Halsen smerter dog stadig lidt. I morgen skal jeg have forberedt lidt mad – og ikke mindst gjort rent – for på onsdag får jeg besøg af Lone og det glæder jeg mig meget til. Det er alt for længe siden vi har fået snakket, så det skal være nogle hyggelige timer med lidt mad og en masse god snak.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Dec 5, 2011
  11:33 pm

  Piskeriset

  Dejligt med al den spinat – det burde jeg også bruge noget oftere. Den ser god ud, den ret 🙂


  • Dec 5, 2011
   11:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Jeg ELSKER spinat – og det er sådan en skøn ret – også her, dagen efter 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Dec 6, 2011
  9:58 am

  Bianca

  Åh søde Birthe! Du skal huske at få den ro du har brug for 🙂
  Hvad gik der dog af Prinsessen? Var hun blevet skræmt af et eller andet?
  Ser ud til at være en lækker ret du der har fået bikset sammen 🙂
  Knus


  • Dec 6, 2011
   12:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Ja, jeg ved det godt, men jeg har bare så svært ved det. Måske jeg lærer det engang 😉

   Jeg ved ikke hvad der lige skete med hende. Det regnede, haglede og tordnede – måske det var det der gjorde det. Hun ville ud, men da hun så hvordan vejret var, ville hun alligevel ikke ud – og så skule hun lige se igen og det nu også var så slemt…..

   LÆKKER ret, kan varmt anbefales 😀

   KH
   Birthe


 3. Dec 6, 2011
  12:08 pm

  Lisbet Mærsk-Møller

  Hej
  Du fik mig barelige til at fortælle at jeg har en meget æbleskiveglad familie og efter at ha’ prøvet stort set alt hvad der er af æbleskiveopskrifter, er vi endt ud med at bruge den opskrift som der er i Camilla Plums bog “JUL” – med den ene ændring at halvdelen af mælken erstatter vi med kærnemælk. Det er bare det bedste.


  • Dec 6, 2011
   12:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lisbet!

   Tak for tip, den opskrift må jeg finde. Jeg elsker en god æbleskive 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Dec 7, 2011
  10:07 am

  Anne Skipper

  Hej Birthe,
  Lige den slags opskrift på god ikke for dyr hverdagsmad, som jeg altid er glad for at finde inspiration til.


  • Dec 7, 2011
   5:50 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Det er bare så skøn en ret, jeg er sikker på at den vil falde i din smag 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Dec 7, 2011
  10:57 pm

  lene kristensen

  Tak for SUPER opskrift. Jeg lavede den til aftensmad i går, og serverede kun lidt feta og flutes til. Dejligt mættende. Jeg tilføjede dog en dåse gode hakkede tomater ovenpå retten, men under osten 🙂 Det fungerede faktisk rigtig fint.
  Har allerede planlagt at tage det med, når vi skal til Luciaoptog i sønnekes klasse med fællesspisning efterfølgende.


  • Dec 7, 2011
   11:00 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lene!

   Nu kan jeg jo ikke tage æren af opskriften, men ja, det er en virkelig dejlig opskrift 😀 Lyder godt med tomaterne, det må jeg prøve næste gang.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!