Newyorkerbyheart

Spaghetti med mørbrad (fra BoligLiv nr. 1/2012)……….

Bacon steges sprødt……….

Svinemørbrad steges………..

Derefter steges løg og champignon………..

Bouillon, hvidvin og fløde hældes ved og koges ind…………

Friskkogt spaghetti blandes i saucen og derefter vendes mørbrad og lidt af det stegte bacon i. Pynt med resten af bacon og lidt persille………

Aftenens tallerken…………..

Jeg har lagt syg siden i går, faktisk har vi begge lagt syge, men kæresten er kommet ovenpå i dag – det kan man ikke sige om mig!. Da vi kom til Sjælland til juleaften, havde halvdelen af familien lagt med maveonde, så det stod jo ligesom i kortene at vi også skulle få det og ganske rigtigt, i går slog det ned. I går morges havde jeg det fint nok, men ved middagstid gik det stærkt ned ad bakke og sådan har det været siden. Det er nu ikke fordi der er sket “ofringer” den ene eller den anden vej (beklager hvis nogen stødes af mine ord), men appetitten er helt væk, jeg har konstant kvalme og hvis jeg spiser noget så får jeg helt vildt ondt i maven. I går prøvede jeg med lidt ristet toast, det var ikke nogen succes. Jeg prøvede også med revet æble, cola og yoghurt – også uden succes. Jeg sov det meste af dagen i går, men den bivirkning, at hele min krop er i stærke smerter af at ligge så meget ned. Anyway, i dag har jeg også sovet det meste af dagen, selvom smerterne hærger min krop, så tager trætheden alligevel over.

Ved middagstid fik jeg så lyst til risengrød og så kogte jeg en portion, men jeg spiste kun et par skefulde, så var lysten totalt væk igen. Jeg havde taget en svinemørbrad op den anden dag, som jeg blev nødt til at tilberede i dag, så jeg kom på benene og lavede aftensmad til os. Retten er fra det seneste nummer af BoligLiv (nr. 1/2012), som vist igen har den fra Foodfanatics side. Det er en nem og dejlig ret – bortset fra i dag kunne jeg ikke få kød, ærter eller bacon til at “passe” nede i maven, men kæresten spiste det med velbehag – og jeg fik spist en lille portion spaghetti.

Jeg skriver retten som jeg lavede den, jeg lavede rigeligt, så vi også har til i morgen…………..

Spaghetti med mørbrad (fra BoligLiv nr. 1/2012), 4 pers.:

1 lille svinemørbrad, afpudset, skåret i 1 cm. tykke skiver og banket flade med håndroden

1 løg, hakket

200 g champignon, i skiver

2 fed hvidløg, knust og finthakket

1 pakke bacon i tern

lidt olivenolie

1 spsk. tørret persille + lidt ekstra til pynt (frisk persille kan selvfølgelig også bruges)

1½ dl tør hvidvin

1½ dl bouillon (jeg brugte vand og Herbamare)

1½ dl piskefløde

salt, friskkværnet peber

2 dl ærter, dampede i letsaltet vand

400 g spaghetti

Steg bacon på en tør pande, til det er sprødt og gyldent. Kom det på fedtsugende papir, så fedtet kan dryppe af. Hæld baconfedtet ud, men vask ikke panden af. Varm panden op igen og steg mørbradskiverne 1 minuts tid på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag mørbradsskiverne af panden. Kom lidt olivenolie på panden og steg løg til de begynder at tage farve. Tilsæt champignon og lad dem stege med, til de får farve og vandet fra dem er fordampet. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, under omrøring. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tag det af panden. Hæld hvidvin på panden og lad det koge ind til det halve. Tilsæt så bouillon og lad også det koge ind til det halve. Tilsæt fløden, skru ned for varmen og tilsæt løg og champignon. Kog spaghettien i rigeligt, godt saltet vand og lad det dryppe af, så det passer med at saucen er færdig. Vend den friskkogte spaghetti godt rundt i saucen og tilsæt halvdelen af bacon og den stegte mørbrad. Vend godt rundt og pynt med resten af bacon og lidt persille. Server straks med de dampede ærter.

 

Kæresten har i dag lige fået en el-guitar og en forstærker, som han har leget med hele dagen (der medfølger heldigvis høre-bøffer ;-)) Han er meget musikalsk og har gennem årene lært sig selv at spille på flere forskellige instrumenter. Han kan spille på keyboard, mundharpe, saxofon, trompet, guitar og nu også el-guitar. Han spiller ikke efter noder, men mest efter gehør. Musikgenren er som oftest blues. Det er dejligt med musik, når jeg går og laver mad 🙂

Jeg håber virkelig at dagen i morgen bliver bedre, jeg har overhovedet ikke tid til at ligge her og blomstre – der er jo også en nytårsaften der venter lige om hjørnet. Skidt være med at jeg ikke kan spise, men jeg vil gerne af med mavepinen, kvalmen og den uendelige træthed – nå ja, også smerterne, men det er vist ønsketænkning 🙂

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Dec 27, 2011
  10:50 pm

  Line

  Hej Birthe 🙂 og glædelig jul
  Det er da træls at i alle sammen er blevet ramt 🙁 jeg håber snart du kommer på dupperne igen. Jeg døjer frygteligt med noget kraftig hoste, så jeg er også lidt mat i sokkerne.
  Maden ser virkelig lække ud! Den ryger i gemmerne 🙂
  – Line


  • Dec 27, 2011
   10:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Line!

   I lige måde 🙂
   Jeg håber også snart jeg er frisk igen – også træls med hoste, har du haft det længe?? Det trætter virkelig meget at gå rundt og hoste. Håber at du havde en god juleaften?

   Mange hilsner
   Birthe


   • Dec 27, 2011
    11:32 pm

    Line

    Jeg har nok haft det i 1 1/2 uges tid efterhånden og det er sådan en der næsten river helt ned i tæerne 😉 Juleaften var virkelig hyggelig selvom jeg var lidt slatten.


    • Dec 27, 2011
     11:45 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Line!

     Måske du skulle gå til læge, håber ikke det sætter sig til noget. Jeg kender det alt for godt. Pas godt på dig selv 🙂

     Mange hilsner
     Birthe


 2. Dec 27, 2011
  11:41 pm

  Lina

  utroligt du alligevel har overskud til at lave mad og vise os andre:-) Tak for det. Hvor er du bare sej. Rigtig god bedring.


  • Dec 27, 2011
   11:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lina!

   Tak for dine søde ord, de varmer 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Dec 28, 2011
  1:43 am

  SushiStegen

  Din stakkel, jeg håber du snart får det bedre og kommer af med det stas, så du kan få lidt ro i maven og kroppen.
  OG glædelig bagjul- det lyder som om du alligevel har haft nogle dejlige juledage med skønne julegave (fedt med alt det salt) og hygger med live musik i stuen. Ikke dårligt.
  knus fra SS


  • Dec 28, 2011
   7:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sushisteg!

   Heldigvis er maven ved at blive bedre, nu kan det også være nok 😉 Jeg glæder mig så meget til at få gang i noget af alt det salt……….

   KH
   Birthe


 4. Dec 28, 2011
  2:34 am

  Karin M.Jensen

  Det er bare bvadr…. håber du/i kommer oven på… og er helt sikker på at Jan nok sku ha fixet de mörbrader om du havde bleven i vertikalt leje….
  jeg har “måske lärt det nu”..det blir printet ud og lige at gå til….men vil jo helst selv..men det fungerer ikke altid..og de kan .. så er det jo lige det med at slippe..så slip og bli frisk ..koncentrere dig på det.og det som kommer..(du ved hvad jeg mener)…ellers blir det bare kaos…og du ligger brak…vi har her en madplan ..den fungerer men kan også omgås..nogen hade lige glemt ta ud köddet af fryseren…så det blev hvad de herrer lige ku finde på…jeg er mät og tilfreds..det var lige det, vi behövede og hvad vi skulle ha..så God bedring og knus fra os…


  • Dec 28, 2011
   7:42 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Karin!

   Jeg ved ikke hvad han havde fået ud af mørbraden, men du har sikkert ret, han skulle nok have fået et eller andet spiseligt ud af det 🙂 Det var nu ok, jeg kunne godt lave det, var bare ikke helt sikker på benene 🙂 Jeg koncentrerer mig alt hvad jeg kan og det er blevet bedre, heldigvis. Nu giver jeg det lige en dag mere og så må jeg i gang.

   Knus
   Birthe


 5. Dec 28, 2011
  11:08 am

  Bianca

  Åh søde Birthe!
  Jeg håber virkelig du bliver frisk snart!! Du ønskes i hvert fald rigtig god bedring.
  Retten ser rigtig lækker ud, så det er godt at høre at kæresten trods alt nød den 🙂
  Knus


  • Dec 28, 2011
   7:41 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Tak, Bianca, hvor er du sød 🙂 Det er heldigvis ved at være bedre og maven ved at være normal………

   KH
   Birthe


 6. Dec 28, 2011
  12:49 pm

  Lykke

  Hej Birthe!
  Det ser lækkert ud 🙂 Er vild med mørbradretter
  Du må ha god bedring, mavepine er bare det værste.

  Hilsen Lykke


  • Dec 28, 2011
   7:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lykke!

   Kæresten var også ret glad for retten, jeg er sikker på at jeg også vil være bedre venner med det, når mavepinen er gået over 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Dec 28, 2011
  6:29 pm

  Anne

  Uhh, din lille stakkel. Lyder ikke rart at have ondt i mavsen – kvalme er bare det værste der findes. Er dog stolt af, at du trodsede ubehaget og tilberedte middagen, så herren i huset kunne få sin varme mad serveret;-) Det ser totalt godt ud:-)

  Kærlig hilsen og god bedring fra

  Anne.


  • Dec 28, 2011
   7:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Ja, er jeg ikke bare den perfekte “hausfrau”?? ;-D Skøn ret og med lidt fløde glider alting jo ned 😉

   Jeg er ved at være i bedring, heldigvis.

   Kærlig hilsen
   Birthe


 8. Dec 28, 2011
  11:38 pm

  Piskeriset

  Jamen altså – kan du så se at blive rask – det er så træls at være syg i julen :-O

  Her har gemalen været feberramt siden julenat og er først nu ved at komme ovenpå igen. Så når han også lige at blive rask, inden han skal på arbejde igen *suk*

  Rigtig rigtig god bedring!


  • Dec 29, 2011
   11:52 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det er virkelig træls, men nu virker det til at det værste er ovre. Maven er stadig ikke helt sig selv, men jeg kan da så småt begynde at spise 🙂 Håber da også at din gemal snart får det bedre, så du kan få lidt ud af ham her i ferien 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 9. Dec 29, 2011
  3:27 pm

  Sabine

  Åh du må sandelig ikke drikke Cola når maven er skidt – ved godt at det er gammelt råd at spise bananer og drikke Cola – men Cola er altså ren gift for maven!
  Håber du kommer ovenpå inden nytår og tak for en altid dejlig blog!


  • Dec 29, 2011
   5:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sabine!

   Tak, det fandt jeg ud af 🙂 Nu er det så småt ved at blive bedre, heldigvis.
   Tak for rosen, håber at du også vil kigge ind forbi i 2012 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!