Newyorkerbyheart

Squashpandekager med aïoli og koldhævede, grove flutes med rosenpeber og flagesalt…….

I dag har jeg haft besøg af Lone og det var bare super hyggeligt. Det er fantastisk at være sammen med mennesker hvor man kan slappe af, være sig selv og bare hygge sig.

Jeg forberedte maden i går, så i dag skulle jeg bare lige bage de koldhævede flutes, varme squashpandekagerne og anrette oliven, feta og hummus – og så var jeg klar til besøg.

Squashpandekagerne er fundet hos Ginger Jar og de blev faktisk ret gode. De ville nok være bedre helt frisklavede, for så ville overfladen være mere sprød, men smagen fejlede bestemt ikke noget. Jeg tror, at de vil gøre sig godt som en del af en buffet, men jeg serverede dem bare med friskbagt brød til. Det vigtigste ved disse pandekager er at du ikke steger squashen, de må godt stadig have lidt bid i sig.

Jeg må indrømme at ved aïoli’en sprang jeg over det laveste gærde jeg kunne finde, jeg brugte nemlig færdig mayonnaise, men lav den endelig selv hvis du har lyst til det. Der skulle have været saffron i, men det havde jeg ikke, så jeg brugte gurkemeje. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Rødløg og squash steges på panden……….

Ingredienserne til æggemassen blandes………..

………og til sidst røres squash-blandingen i………

Dejen steges i små klatter………..

Færdigstegte og klar til servering…………

Aïoli – på snydemåden…………..

Så skal der spises………

Squashpandekager med aïoli (fra Ginger Jar), 2-3 pers.:

1 squash, skåret i tern

1 rødløg, hakket

100 g god feta, skåret i små tern

4 spsk. persille, hakket

4 spsk. basilikum, hakket

salt, friskkværnet peber

friskrevet skal af 1 økologisk citron

30 g hvedemel

2 æg

olivenolie til stegning

Aïoli med gurkemeje:

4 spsk. god mayonnaise (jeg brugte Hellmann’s)

3 tsk. friskpresset citronsaft, eller efter smag

1 tsk. gurkemeje

1 fed hvidløg, presset

Varm olivenolie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde. Tilsæt squash og steg videre et par minutter, de skal være nok, men de skal stadig have lidt bid. Krydr med ganske lidt salt og friskkværnet peber. Tag af varmen og lad det køle helt af. Pisk æggene sammen med melet, tilsæt derefter feta, citronskal, squash-blandingen og lidt salt og friskkværnet peber (pas på med saltet, fordi fetaen også er ret salt). Rør det godt sammen. Kom olie på en pande så hele bunden er dækket og læg så squash-blandingen på i klatter med en spiseske. Steg dem ved middelvarme, et par minutter på hver side (vend dem kun 1 gang, da de er lidt skrøbelige), til de er gyldne. Når de er gyldne på begge sider, så læg dem på fedtsugende papir, inden de lægges på et fad. Til aïoli blandes mayonnaise med hvidløg, citronsaft og gurkemeje, smag det til. Server squashpandekagerne varme med aïoli til.

 

Som tilbehør til squashpandekagerne bagte jeg nogle koldhævede flutes. At koldhæve dej er den nemmeste måde at bage brød på. Dejen laves dagen i forvejen og stilles i køleskabet til næste dag, hvor de så bare skal bages, jeg er stor tilhænger af den måde at bage på. Disse blev super gode og du kan jo bruge det mel du har stående i skabet, dette er på ingen måde en endegyldig opskrift, ligesom du også kan ændre det du drysser ovenpå – eller helt udelade det.

Ingredienserne til brødene kommes i en skål…………

…………..og røres sammen…….

Dejen fordeles i 3 flutes og drysses med rosenpeber og Maldon salt……….

De færdigbagte flutes……….

Koldhævede, grove flutes med rosenpeber og flagesalt, 3 stk.:

½ liter koldt vand

12 g gær

1½ spsk. groft salt

100 g durummel

100 g sigtemel

200 g italiensk, fuldkornshvedemel

250 g hvedemel

Pynt:

2 tsk. hele rosenpeberkorn, knuste

Maldon salt

Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt de forskellige slags mel og saltet, rør dejen sammen med en håndmikser (dejkrogene), på en røremaskine eller rør den i hånden. Dejen skal være klistret og lidt fugtig i det. Dæk dejen til og stil den i køleskab – eller et koldt sted – natten over. Næste dag beklædes en bageplade med bagepapir og dejen fordeles i 3 flutes på pladen. Jeg brugte en ske og glattede dem så lidt ud til sidst, men du kan også bruge hænderne, gør det du synes er nemmest. Rids brødene med en skarp kniv og drys med de knuste peberkorn og Maldon salt. Forvarm ovnen til 250 grader (varmluft) og sæt en skål med vand ind i bunden af ovnen. Bag i 5 minutter, skru ned til 200 grader og bag i yderligere 6-9 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Hvis brødene skal fryses, så lad være med at bage dem helt færdige, men tag dem ud, afkøl dem og læg dem i fryseren. Når de så skal spises, tages de op og bages færdige. Læg dem på en bagerist og lad dem køle lidt af, inden de serveres.

 

Ud over squashpandekagerne fik vi også hummus med chipotle, feta og oliven.

Hummus med chipotle…………..

Feta brækket i mindre stykker og kalamata oliven……….

Lone havde 2 glas hjemmelavet marmelade med til mig og jeg kan næsten ikke vente med at smage det. Jeg elsker at få sådan noget, for det er sådan noget jeg aldrig selv får lavet – så TAK, Lone 🙂

Glæder mig til at smage på disse “godter”. Jeg holder rigtig meget af at få hjemmelavede gaver………..

Midt på eftermiddagen vinkede jeg farvel til Lone, efter nogle hyggelige timer som sagtens kunne have varet meget længere, men der er jo desværre en ret lang afstand i mellem os. Sådan nogle timer i hyggeligt selskab, tanker mig altid op på glædeskontoen, det er sådanne timer jeg tænker tilbage på når jeg synes at livet er hårdt. Men ligegyldig hvor glad jeg er indeni, så bliver jeg selvfølgelig også virkelig træt bagefter, så jeg fik mig en lille lur på sofaen – det gjorde godt 🙂

I morgen skal jeg på Kolding Sygehus og have taget nogle blodprøver, hvilket er lidt træls. Jeg skal have taget blodprøver fordi sidste gang jeg var på Fredericia Sygehus til lungetjek, var det ikke helt som det skulle være. Men da jeg kom ned til laboratoriet, havde de lukket. Heldigvis slipper jeg for at køre helt til Fredericia, men kan nøjes med Kolding. Egentlig ville jeg gerne i Storcentret bagefter, men jeg ved ikke om kræfterne er til det, jeg må se hvordan dagsformen er i morgen.

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Dec 8, 2011
  8:28 pm

  Nada Louise Cay

  De ser sørme gode ud de lækre squashpandekager!


 2. Dec 9, 2011
  7:07 pm

  Randi

  Hej Birthe
  De squashpandekager så så gode ud, at jeg var nødt til at prøve at lave dem. MEN jeg havde ikke squash og heller ikke persille. På grund af stormen havde jeg ikke lyst til at skulle ud at handle. I stedet havde jeg blomkål og spinat.
  Ellers fulgte jeg opskriften, og hold da op, hvor blev de gode. så tak for det.
  mange hilsner og god jul
  Randi


  • Dec 9, 2011
   9:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Randi!

   Det fede ved opskrifter er jo at bruge sin fantasi og det man har i køleskabet og så skabe noget der smager godt, bare ved at blive inspireret. Blomkål og spinat lyder skønt, jeg elsker begge dele, så det må prøves. Jeg vil sige at det overraskede mig at dem jeg lavede blev så gode og det er sjovt at lege med ting, der er gode 🙂 Tak fordi du delte den variant herinde……

   Glædelig jul til dig også.

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 14, 2013
  9:23 am

  Helle

  Hej Birthe.
  Disse flutes er blevet en fast del af vores frysers indhold, vi elsker dem! Jeg bruger så lidt forskellige grove meltyper, bytter dog ikke ud på durummel og hvedemelen. Har lige bikset endnu en dobbelt portion sammen med en slat knuste græskarkerner og hørfrø. Din blog er skøn, håber der kommer meget mere fra dig i mange år endnu. Positive tanker herfra


 4. Dec 8, 2011
  9:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nada Louise!

  Tak, jeg blev også ret glad for resultatet, de var virkelig lækre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!