Newyorkerbyheart

BBQ kylling med blue cheese cole slaw…….

Menuen i går (og i dag) stod på en ret som jeg har fundet hos Closet Cooking, som er en skøn, skøn side, med masser af lækre opskrifter. Vi fik BBQ kylling med blue cheese cole slaw og det smagte virkerlig skønt. Smagen fra blåskimmelost går virkelig godt med den lidt stærk/søde BBQ sauce.

Jeg lavede ikke rigtig nogen ændringer i retten, andet end at jeg ændrede lidt i målene. Jeg brugte nogle multigrain tortillas fra Santa Maria. Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem…………

Hvidkål, rødkål, gulerod og persille blandes sammen……….

Ingredienserne til dressingen blandes sammen………..

Den sammenblandede dressing………….

Dressingen blandes i grøntsagerne og der drysses med persille, skal stå og trække nogle timer inden servering………..

Blue cheese cole slaw (fra Closet Cooking), 4 pers.:

600 g rød- og hvidkål, blandet

2 gulerødder, revet

1 håndfuld persille, hakket + lidt til pynt

70 g god mayonnaise (jeg brugte Hellmann’s)

60 g creme fraiche 9%

2 spsk. grovkornet sennep

saft af 1 citron

40 g blåskimmelost, smuldret

salt, friskkværnet peber

Bland grøntsager og persille sammen i en skål. Bland ingredienserne sammen i en skål og pisk det igennem, så der ikke er for store klumper af ost, smag til. Hæld dressingen over grøntsagerne og vend rigtig godt rundt, så dressingen lægger som om kål og gulerødder. Drys med persille, dæk til og stil i køleskab så den kan trække i mindst et par timer.

Den sammenrørte BBQ sauce………..

De stegte kyllingebrystfileter……….

Kom trevlet kylling og BBQ saucen i en gryde – eller pande – og vend det godt sammen og varm igennem…….

Multigrain tortillas fra Santa Maria………..

Tortilla varmes op og kylling og ost fordeles ovenpå………..

Kom cole slaw ovenpå og rul sammen…………

Aftenens tallerken – og så fik vi ekstra cole slaw til…………..

BBQ kylling (fra Closet Cooking), 4 pers.:

3 store kyllingebrystfileter, afpudset

salt, friskkværnet peber

lidt olie til stegning

BBQ sauce:

1 lille løg, meget finthakket eller revet

2 fed hvidløg, presset

2 dl ketchup

2 spsk. dijonsennep

2 spsk. brun farin

2 spsk. Worcestershiresauce

2 spsk. æblecidereddike

1 tsk. chipotlepulver – eller mere efter smag

½ tsk. røget, stærk paprika

salt, friskkværnet peber

Desuden:

revet cheddarost

4 tortillas

Bland alle ingredienserne til BBQ saucen sammen og smag den til, start måske med at komme mindre chipotle og røget paprika i og smag dig så frem til hvor stærk du vil have den. Den kan fint laves på forhånd, den tager bestemt ikke skade af at stå og trække lidt. Varm lidt olie op på en pande og steg kyllingebrystfileterne lidt understegt (ca. 4-5 minutter på hver side, alt efter størrelse), krydr med salt og friskkværnet peber. Dæk dem til med stanniol og lad dem stå og trække 5 minutter, til de er helt gennemstegte. Brug 2 gafler til at trække kødet fra hinanden i trevle og kom det i en gryde eller en pande med høje sider. Hæld BBQ saucen ved og vend det hele godt sammen og varm det godt igennem, så kyllingen er rygende varm. Varm tortillapandekagerne op i ovn eller microovn og læg på tallerkner. Fordel kyllingen på og drys med lidt ost, hvis du ønsker osten smeltet, kan tallerken nu sættes i microovn i 1 minutstid, til osten er smeltet. Tag ud og kom lidt cole slaw på, rul sammen og server straks med ekstra cole slaw.

Lone og Søren var jo forbi i går for at tage billeder af mig og de blev faktisk gode, de kan jo ikke gøre for at modellen er som hun er ;-D Hvis I er nysgerrige, så kan I se dem i Spis Bedre i maj måned.

Det er dejligt at der er så positive tilkendegivelser ang. arrangementet i Aalborg, som jeg skrev om i går. Jeg må indrømme at da jeg fik tilbuddet måtte jeg lige tænke over det, fordi det også er lidt grænseoverskridende. Både det at møde mennesker på den måde og fordi jeg jo gennem tiden har haft en del ubehageligheder på min blog. Min tanker gik i retning af hvad jeg gjorde, hvis et ubehageligt menneske kom hen til mig. Men altså, sådan noget skal jo heller ikke afholde mig fra at afprøve sjove og spændende ting, så vidste godt at det ikke var det der skulle stoppe mig. Det bliver så spændende og jeg glæder mig rigtig meget………..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jan 18, 2012
  4:01 pm

  Camilla

  Uf, det ser lækkert ud! Jeg er dog ikke så meget til blåskimmelost, så spørgsmålet er om jeg kan lide det?! Ih, det lyder spændende med Spis Bedre, det glæder jeg mig til at se 🙂


  • Jan 18, 2012
   4:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Jeg vil ikke lægge skjul på at blåskimmelosten kan smages, men du kan jo bruge mindre – eller måske prøve med noget andet. Men det smagte bare så godt :-

   KH
   Birthe


 2. Jan 18, 2012
  9:38 pm

  heidi

  Closet Cooking er bare en skøn side, med nogle fantastiske billeder – og så laver han netop meget af det lækre mexicanske mad som jeg også er helt vild med. Har dog ikke fået prøvet så mange af hans opskrifter endnu, men det kommer forhåbentlig. Den her ret ser i hvert fald lækker ud!


  • Jan 18, 2012
   10:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Heidi!

   Ja, det er en SKØN side og det er også lige netop tex-mex siden, jeg er betaget af 🙂 Kunne leve af det hver dag, hvis det skulle være……….

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jan 18, 2012
  10:02 pm

  Piskeriset

  Sikke en smuk salat – det kan jeg jo slet ikke stå for! ♥
  Meget spændende detalje med osten – jeg fristes til at afprøve det. Hvilken ost brugte du til retten?


  • Jan 18, 2012
   10:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Ja, den blev ret fin og så smager den helt forrygende, synes jeg. Især til den lidt stærke kylling 🙂

   Jeg brugte revet cheddar.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jan 19, 2012
    11:02 pm

    Piskeriset

    Jeg var vist lidt upræcis – jeg mente hvilken blåskimmelost brugte du? 🙂


    • Jan 19, 2012
     11:35 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Piskeris!

     Jeg brugte en billig en fra Netto 🙂

     Mange hilsner
     Birthe


 4. Jan 19, 2012
  1:00 pm

  Charlotte

  Birthe, hvis jeg må komme med flg. kommentar fra din blog den anden dag. Du skrev du skulle være med i Aalborg på Nordkraft. Ordkraft hedder dette arrangement. Til alle som har lyst til at vide mere, bl.a. om programmet kan læse mere på http://www.ord-kraft.dk
  Mange hilsner Charlotte


  • Jan 19, 2012
   1:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Tak for det 🙂 Jeg tror jeg har skrevet at det er Ord-kraft jeg skal være med i og jeg har også linket til deres program og deres side……….

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jan 19, 2012
    1:36 pm

    Charlotte

    Sorry Birthe – det har du også. Det havde jeg overset.
    God gerning kan ikke gøres for tit når det gælder dig:-)
    Charlotte


    • Jan 19, 2012
     1:38 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Charlotte!

     Tak, det var vel nok sødt skrevet 🙂

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!