Newyorkerbyheart

Hvidkålsgratin med kartofler (Spis Bedre nr. 1/2012)……..

Løg sauteres og hvidløg og hvidløg tilsættes……….

Læg et lag af hvidkålen i bunden af en lille bradepande…….

Derefter et lag kartofler, salt og friskkværnet peber………….

Hæld mælke-/flødeblandingen med gorgonzola over og sæt i ovnen…………

Den færdigbagte ret………..

Romainesalat med nødder, tranebær og dressing……….

Aftenens tallerken………..

Efter weekendens strabadser, havde jeg svært ved at komme tilbage til verden i dag. Jeg blev i min seng til over middag og stod først op, da jeg ikke længere kunne holde ud og ligge ned mere, men det var modvilligt at jeg stod op, for jeg kunne sagtens ha’ sovet noget mere. I dag har jeg bare været uendelig træt, men jeg er kommet igennem dagen – OG har fået lavet mad – det synes jeg selv er lidt af en bedrift 🙂

Aftenens ret er fundet i det seneste nummer af Spis Bedre (nr. 1/2012), en ret med kartofler, hvidkål og gorgonzola – meget lækker. Dertil en helt simpel salat. Jeg tilsatte et løg, brugte lidt mere hvidløg og kom soltørrede tranebær i salaten. Næste gang vil jeg tilsætte skiver af gulerod til hvidkålsretten, det vil give både lidt farve og lidt mere “grønt”. Men skøn ret og nem at lave. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Hvidkålsgratin med kartofler (Spis Bedre nr. 1/2012), 4 personer:

1 lille hvidkål, ca. 500 g, skåret i grove tern

½ kg. kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver

1 løg, hakket

3 fed hvidløg, knust og finthakket

50 g gorgonzola

3 dl skummetmælk

2 dl fløde

salt, friskkværnet peber

lidt persille

lidt olie til stegning

Varm lidt olie op i en stor gryde og sauter løg, til de bliver bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidkål og lad det stege i 2-3 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg, rør rundt og lad det stege med i et par minutter, rør af og til. Tag det af varmen. Smør en lille bradepande eller et ovnfast fad med lidt olie. Læg et lag af hvidkålsblandingen i bunden, så et lag kartofler, salt og friskkværnet peber. Forsæt indtil det hele er brugt, slut med kartofler. Smuldr gorgonzola i en skål og tilsæt 1 dl mælk, pisk blandingen godt sammen. Tilsæt resten af fløde og mælk og hæld det over i fadet. Sæt i ovnen ved 175 grader varmluft (eller 200 grader almindelig ovn) i 1 time, dæk evt. fadet med stanniol i de sidste 20 minutters tid, så det ikke bliver alt for mørkt. Server med salat.

Salat med hasselnødder (Spis Bedre nr. 1/2012):

1 romainesalat, skyllet, slynget tørt og plukket i mindre stykker

30 g hasselnødder, hakket

1 håndfuld soltørrede tranebær

1 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

½ tsk. flydende honning

Maldon salt, friskkværnet peber

Kom de plukkede salatblade i et fad og drys med hasselnødder og tranebær. Pisk dressingen sammen og smag den til. Hæld dressingen over salaten lige inden den skal serveres.

Bøger:

Jeg er blevet færdig med Undskyldningen af Hanne-Vibeke Holst, læs min anmeldelse her. Nu har jeg kastet mig over Min broders vogter af Leif Davidsen.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 10, 2012
  1:24 am

  Karin M.Jensen

  Den mad er vi bare med på her..skal bli godt til den “grönne” dag.knus her fra


  • Jan 10, 2012
   1:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Karin!

   Det var bare så godt, glæder mig til resterne i aften 🙂

   Knus
   Birthe


 2. Jan 10, 2012
  8:08 pm

  Charlotte

  Birthe!

  Jeg har tænkt en del på om det ikke var noget for dig at melde dig til Masterchef? Be be Birthe.

  Mange hilsner Charlotte


  • Jan 10, 2012
   9:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Det tror jeg desværre ikke, dels er jeg vist ikke dygtig nok og dels har jeg ikke fysik til det. Tror heller ikke lige at det er mig, men hvor er du sød at du nævner det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Feb 8, 2012
  7:49 am

  Irene Larsen

  Hej 🙂
  En super flot og dejlig hjemmeside du her har fået lavet, jeg har lagt den til mine favoritter, og vil linke den på min hjemmeside hvis for dig er OK ????
  Utroligt arb. Du har lagt i den.
  Stort tak for en flot hjemmeside.
  Hilsen fra Køge – skal lave din hvidkåls gratin med kartofler idag.
  Irene


  • Feb 8, 2012
   12:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Irene!

   Tusinde tak for rosen, det gør mig meget glad når andre kan lide det jeg har kastet al min energi i – og du er selvfølgelig meget velkommen til at linke til mig – tak 🙂

   Håber, at du vil kunne lide hvidkålsgratinen.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!