Newyorkerbyheart

Kyllingekroketter (restemad)……….

Da jeg for over 20 år siden var Au Pair i USA lavede min Papa de lækreste “croquettes”, når vi havde rester af kylling og kalkun. Det er især en god ide at bruge rester af kalkun på denne måde, fordi kalkun godt kan være lidt tørt, når det varmes op igen. Du kan tilsætte hvad du har lyst til, til disse lækre, sprøde bidder – og derfor er det en fantastisk måde at bruge rester på.

Vi havde rester af kylling og agurkesalat, fra i lørdags, så det var det jeg gik ud fra. Vi fik kartoffelmos og sovs til, men du kan også servere dem med ris/pasta og en tomatsauce – eller måske en champignonsauce. Faktisk er der virkelig mange muligheder for tilbehør til disse, en salat vil også være godt.

Jeg må være ærlig og tilstå at efter gårsdagens Batman-oplevelse, var jeg så smerteplaget i dag, så jeg valgte nemme løsninger. Det eneste grønt vi fik til var agurkesalat og kartoffelmosen var fra pulver – men vi overlevede og det smagte godt 😉

Her kommer mit bud på en lækker middag med en rest kylling…………….

En rest kogt eller stegt kyllingekød kommes i en foodprocessor………..

………..og kør til det er nogenlunde findelt…………

Tilsæt persille, forårsløg, chili, æg, mælk og citronsaft………..

Derefter havregryn, mel og den stegte løg-blanding………

……….og til sidst den revne ost……..

Bland det hele godt sammen og så ser det nogenlunde sådan her ud………..

Form til kugler, vend i rasp og steg i olie………….

Lad de stegte kyllingekroketter dryppe af, inden de serveres………….

Sådan ser de ud indeni……….

Aftenens tallerken…….

Kyllingekroketter a la Newyorkerbyheart, 4 pers.:

1 rest kylling (stegt eller kogt), ca. svarende til 2 kyllingebrystfileter (ca. 250 g)

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg, knust og finthakket

2 forårsløg, fintsnittet

1 bdt. persille, hakket

1 tsk. tørret esdragon

1 tsk. sød chilipulver

1 æg

2 spsk. havregryn

2 spsk. mel

3/4 dl mælk

salt, friskkværnet peber

1 håndfuld revet cheddar

fintrevet skal af ½ økologisk citron

Panko rasp eller alm. rasp til at rulle i

majs- eller solsikkeolie til stegning

Sauce:

25 g smør

2 spsk. mel

2½-3 dl hønsebouillon (jeg brugte vand og Knorr Fond du Chef)

1½ dl mælk

salt, friskkværnet peber

2 spsk. fintrevet parmesanost

evt. lidt kulør

Desuden:

kartoffelmos

Sauter løget i lidt olie på en pande, ved middelvarme, til det bliver blødt og gennemsigtigt. Det skal ikke tage farve. Tilsæt så hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid, til det begynder at afgive duft, rør i det, det skal ikke tage farve. Tag det af varmen og lad det køle lidt af. Kom det tilberedte kyllingekød i en foodprocessor og kør til det er rimelig findelt – alternativt kan du hakke det meget fint med en kniv. Hæld det hakkede kyllingekød i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber, æg, mælk, forårsløg, esdragon, citronskal og chili – rør det sammen. Tilsæt havregryn, mel og den let afkølede løg-blanding – bland godt sammen. Rør til sidst osten i og rør igen. Dæk skålen til og stil den på køl i ½ time. Kom panko rasp eller almindelig rasp i en dyb tallerken og bland det med lidt salt og friskkværnet peber. Kom olie i en pande, så det står 1-1½ cm. op i pande og varm det op ved middel varme. Tag kyllingeblandingen ud form til kugler, ca. på størrelse med en bordtennisbold. Tril i rasp-blandingen og læg ned i den varme olie. Steg i ca. 10-12 minutter, vend dem rundt af og til, så de bliver gyldne over det hele. Du behøver ikke at koncentrere dig om at kødet skal være gennemstegt, fordi det jo er tilberedt. Men kødet skal selvfølgelig gennemvarmes. Tag kroketterne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, inden de serveres. Hold dem evt. varme i ovnen, mens saucen laves. Til saucen smeltes smørret i en gryde og melet piskes i. Tilsæt væsken lidt efter lidt, lad det koge op indimellem, til det har den konsistens du ønsker. Lad det kogen igennem i et par minutter, så melsmagen koges væk. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. sovsekulør hvis du ønsker lidt farve på sovsen. Tag gryden af varmen og kom den fintrevne parmesanost i, rør rundt til det er helt smeltet. Server sovsen til kroketterne sammen med kartoffelmos.

På den måde, fik jeg så mad til endnu 2 dage i den kylling, vi har nemlig også til i morgen 😀

 

Selvom jeg har haft en hel del at se til her i det nye år – og i slutningen af sidste – så er det alligevel også blevet til lidt håndarbejde. Jeg kan bare ikke sidde og se TV uden at lave noget. Hvis jeg ikke sidder med min computer på skødet, så arbejder jeg på et endnu et lille tæppe til lille Clara. Et tæppe der skal bestå af en masse små, hæklede firkanter – og nu er jeg snart færdig med at lave alle de små firkanter………..

Stakken af små, hæklede firkanter vokser stødt…………

Jeg tror jeg mangler 15 eller noget i den stil, inden jeg har alle de små firkanter jeg skal bruge. Derefter skal alle enderne hæfte (et arbejde jeg hader) og så skal det hækles sammen og afsluttes med en fin hæklet kant udenom. Der går et par dage endnu, inden hun kan tage det i brug, men jeg arbejder på det 🙂

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jan 23, 2012
  10:47 pm

  tina hansen

  Ser fint ud dit kommende tæppe – jeg bliver aldrig færdig ..men elsker at montere og hæfte ender – du sender det bare til mig !! Så fixer jeg det for dig !


  • Jan 23, 2012
   10:50 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Ej, det ville være dejligt, synes det er sådan et besværligt arbejde. Jeg kan hækle tusindvis af firkanter, men det med at hæfte ender, kan få mig til at skippe et projekt 🙂

   Mange hlsner
   Birthe


 2. Jan 23, 2012
  11:00 pm

  Trine Sørensen

  Hejsa 🙂 jeg lavede din bærtærte, den du kalder “Den skønneste bærtærte” (Det er den virkelig også!) for et år siden til min fødsesldag. Nu vil jeg lave den igen i år. Har du nogen erfaring med om man kan udskifte bærene med æbler? Jeg elsker æbletærte nemlig, så ville lave en af hver. MVH Trine


  • Jan 23, 2012
   11:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Trine!

   Jeg har ingen erfaring med at udskifte æblerne, men umiddelbart vil jeg mene at det ikke passe så godt. Men jeg har en opskrift i mit indeks med en æble/karamelkage af Mette Blomsterberg, den kan jeg på det varmeste anbefale, det er sådan en skøn æbletærte 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jan 24, 2012
  12:41 am

  Trine Sørensen

  Hej igen. Tusind tak for svaret, jeg vil prøve æblekagen! 🙂 Har du nogen ide om hvad størrelse tærtefadet er, du brugte til bærtærten? Mht. beregning i forhold til mit eget hjerteformede, der derfor nok skal ganges lidt op og ned..
  I øvrigt, hvis du vil prøve en virkelig god æblekage, så søg på bedstemor ands æbletærte. Så forstår man hvad fætter Guf taler om når han siger hendes tærter er de bedste. MUMS!!


  • Jan 24, 2012
   12:00 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Trine!

   Så lidt 🙂 ca. 23 cm. i diameter. Jeg vil huske dit tip ang. æbletærte – tak for det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jan 24, 2012
  10:45 am

  Melanie

  Hej 🙂

  Hvor ser de lækre ud og sikke en god idé 🙂 Dem skal jeg prøve at lave 🙂

  Og sikke et fint tæppe 🙂


  • Jan 24, 2012
   12:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Melanie!

   Tak for det – og jeg håber, at du vil kunne lide dem 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Jan 24, 2012
  1:38 pm

  Kamilla

  Mmm, hvor ser de kroketter lækre ud! 🙂 Dem må vi helt sikkert prøve at lave derhjemme engang! Tak for opskrift.

  Mvh Kamilla


  • Jan 24, 2012
   2:51 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kamilla!

   Tak, håber at I vil kunne lide dem, hvis du får dem afprøvet 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Jan 25, 2012
  11:18 pm

  Tante Grøn

  Mums det ligner lige noget for mig:) Lækker lækker!!


  • Jan 26, 2012
   11:37 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Tante Grøn!

   Det var i hvert fald et hit her i huset og en god måde at få en rest kylling til at strække lidt ekstra på 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!