Newyorkerbyheart

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg (Spis Bedre nr. 2/2012)………..

Rødløg skæres i tynde skiver og vendes med eddike og sukker………

Smuldret feta røres med creme fraiche, salt og friskkværnet peber………..

Kogte linser og gulerødder, vendes med en olie-eddike dressing og rå blomkål……….

Lige inden servering vendes frisk spinatblade i…………….

Gårsdagens tallerken……….

Jeg gik og hang det meste af dagen i går, fordi en forkølelse er ved at overtage min krop – og det har jeg bare slet ikke tid til. Som jeg har skrevet tidligere, skal jeg til et møde i København i den kommende uge og sygdom er slet ikke med i min plan. Sygdom er aldrig med i min plan – og så bliver jeg altid syg – ÆV 🙁

Nu skal jeg bare koncentrere mig om at blive rask igen og alle midler tages i brug. Jeg drikker dråber af det ene og det andet, spiser ekstra vitaminer osv osv. Vi skulle have været til Esbjerg i dag til børnefødselsdag, men jeg har meldt afbud. Jeg vil koncentrere mig om at blive så rask som mulig til på torsdag og jeg er bange for at udsætte mig for flere bakterier end højst nødvendig lige nu. Mit immunforsvar er så dårligt, det er det altid, så at være sammen med en masse mennesker står ikke lige højst på min to-do liste.

I går kom kæresten hjem efter at have været på kursus 1½ døgns tid med hans arbejde. Jeg havde planlagt så nem en aftensmad som mulig, både fordi mine var nærmest ikke eksisterende og fordi der var spændende håndboldkampe i TV, som også skulle passes 🙂

Valget faldt på endnu en opskrift fra det seneste nummer af Spis Bedre (nr. 2/2012), nemlig en linsesalat med rejer, fetadip og syltede rødløg. Det var en virkelig skøn salat, meget mættende og virkelig velsmagende, kan klart anbefale den. Kræfterne rakte ikke til at bage et brød til, så jeg tog den sidste rest corn bread op, som jeg havde i fryseren. Det havde i hver fald ikke taget skade af at være frosset ned, det var stadig lige så lækkert da det blev varmet forsigtigt op, indpakket i stanniol.

Jeg brugte creme fraiche 9% til fetadippen i stedet for græsk yoghurt. Jeg udelod grønne bønne, fordi jeg havde glemt at købe dem og jeg orkede ikke at køre ned i byen efter nogen, så jeg tilsatte bare lidt ekstra gulerødder og blomkål. Jeg tilsatte også lidt sennep til dressingen og desuden tilpassede jeg opskriften til at vi kun er 2. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg, (Spis Bedre nr. 2/2012), 2 pers.:

1½ dl belugalinser, godt skyllede

3 gulerødder, skrællet og skåret i skrå skiver

½ lille blomkål, plukket i små buketter

1 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. flydende honning

Maldon salt, friskkværnet peber

Fetadip:

1 dl creme fraiche 9%

50 g feta fra blok, smuldret

salt, friskkværnet peber

Syltede rødløg:

1 lille rødløg, skåret i tynde skiver

1 spsk. hvidvinseddike

2 tsk. rørsukker

Desuden:

150 g store, frosne grønlandske rejer, optøede og afdryppet

1 bakke frisk spinat, godt skylle og slynget tør

citronbåde

2 æg, kogte

Start med at lavede de syltede rødløg, det har godt af at stå lidt. Del rødløgsskiverne i ringe og kom dem i en skål. Bland eddike og sukker, rør det godt sammen og hæld det over løget. Vend godt rundt og lad det stå i mindste ½ time, gerne længere. Vend rundt i det af til. Kom æggene i kogende vand og lad dem koge i 6 minutter. Skyld dem godt under koldt vand og pil dem. Kog linserne sammen med 3 dl vand og lidt salt. Lad dem koge i 17 minutter, tilsæt gulerødderne i de sidste 5 minutter af kogetiden. Hæld det hele i en sigte og skyl godt med koldt vand. Lad det dryppe godt af og vend så sammen med de små blomkålsbuketter. Tilsæt olie-eddike dressingen og vend det godt rundt. Lad det stå til det skal serveres. Lige inden servering vendes spinaten i. Rør creme fraiche med smuldret feta og smag til med salt og friskkværnet peber. Fordel linsesalaten på 2 tallerkner. Fordel de afdryppede rejer ovenpå og derefter de marinerede rødløg. Skær æggene i kvarter og læg på salaten, sammen med fetadip og citronbåde. Server med brød.

I går kom der en pakke med posten fra Heinz. Jeg kan rigtig godt lide at få pakker for dem, for de er altid så fine. Jeg ved godt at det selvfølgelig er et reklame “trick” og at de gerne vil have omtale, men pakkerne er altid pakket så fint ind, så jeg føler mig speciel når jeg åbner dem 🙂

Så fint præsenterede pakken sig…….

……og her kan I se indholdet af pakken……….

Pakken indeholdt en rigtig fin kurv og i den lå nogle lækre grydelapper, en flaske Heinz ketchup, en flaske Heinz chilisauce (som jeg har så svært ved at få fat i i butikkerne, så det er SÅ fedt at få sådan en flaske), et lille glas koncentreret tomatketchup og en pakke økologisk fuldkornspasta.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 28, 2012
  4:50 pm

  KokkeKongen

  Hejsa
  Jeg må til at bruge oftere linser i stedet for ris, kartofler og pasta. Glemmer bare at købe dem når jeg er ude at handle. Men der er bare så mange gode opskrifter med linser, især mange indiske opskrifter jeg har lyst til at prøve.
  Hvor er du heldig at du får gaver fra Heinz 🙂


  • Jan 28, 2012
   4:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kokkekongen!

   Jeg er nu heller ikke for god til at bruge linser, men når det skal være, så er jeg faldet helt for belugalinser. De har en god konsistens synes jeg og er skønne i salater 🙂

   Jeg føler mig også meget heldig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jan 28, 2012
  6:21 pm

  Marie

  Sunde og lækre salater. Tak for at dele disse dejlige ideer. 🙂


  • Jan 28, 2012
   10:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marie!

   Det var så lidt, virkelig skøn salat 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jan 28, 2012
  7:04 pm

  Sara

  hvordan kan man få heinz ketchup fra Heinz?


  • Jan 28, 2012
   10:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sara!

   Aner ikke hvordan jeg har gjort mig fortjent til det, jeg blev kontaktet af deres reklamebureau 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jan 28, 2012
  7:13 pm

  Piskeriset

  Skøn salat – den er lige mig! *sætter den straks på gemal-listen, hæhæhæ!*


  • Jan 28, 2012
   10:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Selv min kæreste var meget glad for den, virkelig skøn salat – og meget mættende 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!