Newyorkerbyheart

Perlespelt, rodfrugter og fiskefrikadeller (Spis Bedre nr. 2/2012)………

Rødkål vendt med dressing, vindruer og tørret mango………..

Fiskefars, røres med salt, friskkværnet peber, persille og fintrevet citronskal…………..

Farsen formes til store frikadeller og vendes i panko rasp………

Rodfrugter bages i ovn…………..

……….og vendes med kogt perlespelt, dressing og drysses med persille……….

Aftenens tallerken………

Der har stået ret sund mad på menuen i aften – og det smagte godt – og mættede mindst lige så godt. Opskriften er fra det seneste nummer af Spis Bedre (nr. 2/2012). Jeg lavede nogle få ændringer. Jeg tillod mig at købe en færdig lakse-fars i Netto, som jeg brugte. Til perlespelten med rodfrugterne lavede jeg en dressing, som jeg rørte i og som gav en god smag til både spelt og rodfrugter. I rødkålen tilsatte jeg lidt grønne vindruer og lidt tørret mango, det gav god smag til salaten. Desuden brugte jeg en solbæreddike i stedet for hvidvinseddike til dressingen og tilsatte også lidt olivenolie. Desuden tilpassede jeg opskriften så den passede til os to.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Perlespelt, rodfrugter og fiskefrikadeller (Spis Bedre nr. 2/2012), 2 pers.:

Rødkålssalat:

ca. 150 g rødkål, meget fintsnittet

1 håndfuld grønne vindruer uden kerner, halveret

2 skiver tørret mango, finthakket

Dressing:

1 spsk. olivenolie

1 spsk. solbæreddike (eller brug hvidvinseddike)

1 tsk. flydende honning

Maldon salt, friskkværnet peber

Perlespelt og bagte rodfrugter:

1½ dl perlespelt, godt skyllet

2½ dl vand

lidt salt

1 gulerod, skåret i stave

2 pastinakker, skåret i stave

1/4 knoldselleri, skrællet og skåret i stave

lidt olivenolie

Maldon salt og friskkværnet peber

lidt persille, finthakket

Dressing:

1½ spsk. olivenolie

1 spsk. balsamico

1 tsk. dijonsennep

1 lille fed hvidløg, presset

1 tsk. flydende honning

Maldon salt, friskkværnet peber

Fiskefrikadeller:

250 g færdigkøbt laksefars (eller hak den selv, hvis du er til det)

½ bdt. persille, finthakket

fintrevet skal af 1 økologisk citron

salt, friskkværnet peber

lidt panko rasp eller almindelig rasp til panering

lidt smør og rapsolie til stegning

Til rødkålssalaten piskes olie, eddike, salt, friskkværnet peber og flydende honning sammen. Den fintsnittede rødkål kommes i en skål, dressingen hældes over og det vendes godt rundt. Den må gerne stå og trække i et par timer på køkkenbordet. Lige inden servering tilsættes vindruer og mango – vend godt rundt igen og server. Bland rodfrugterne i et fad, dryp med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt i ovnen ved 225 grader (varmluft) og bag i ca. 25 minutter. Skyl perlespelten godt under koldt vand og hæld den i den gryde sammen med vandet. Tilsæt lidt salt og kog i ca 17 minutter, den må godt være lidt al dente, efter min smag. Nu skulle vandet gerne være kogt væk, men hvis den ikke er, så hældes det sidste væske fra. Bland med de bagte rodfrugter. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp det meste af det over perlespelt og rodfrugter, vend godt rundt og drys med persille. Rør fiskefarsen med salt, friskkværnet peber, persille og citronskal. Form til store frikadeller (jeg fik 5 stk.) og vend i panko rasp eller almindelig rasp. Det er lidt svært og mine blev ikke særlig pæne, men smagen fejlede ikke noget 🙂 Steg frikadellerne i en blanding af smør og rapsolie i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Server straks fiskefrikadellerne med perlespelt, bagte rodfrugter og rødkålssalaten.

 

Kæresten skal på et par kursusdage i morgen og fredag – så jeg får et par dage for mig selv – og de skal bruges til at lave noget der ligner ingenting. Jeg er stadig ret meget i negativ hvad skeer angår, efter den hårde weekend jeg havde her i starten af januar. Det kan måske være svært at forstå, når nu jeg går hjemme hver dag, men det var en kræftanstrengelse jeg lavede i den weekend og min krop var ude på sit absolut yderste. Det vil tage mig noget tid endnu inden jeg er tilbage på mit normale niveau, men jeg fortryder ikke, det var det hele værd 😀 Alligevel bliver det dejligt med et døgns tid, hvor det bare er mig og prinsessen det handler om…………

I næste uge drager jeg mod København et par dage og programmet er allerede tæt pakket, men med dejlige ting. Torsdag skal jeg mødes med en læser af min blog, jeg har aldrig mødt hende før, men jeg glæder mig og er spændt. Om aftenen har jeg en middagsaftale og næste dag skal jeg til et møde, derefter går turen atter mod Jylland. I morgen skal jeg have bestilt togbiletter og booket et hotelværelse hos Nebo, der plejer jeg jo at bo, fordi det ligger lige overfor Hovedbanen og så har de en god service 🙂

Bøger:

Jeg er startet på Det forsvundne tegn af Dan Brown, men er ikke særlig godt underholdt. Den havde lige et par sider i starten der var meget gode, men ellers har jeg svær ved at holde koncentrationen. Den får lige en chance mere ellers lægger jeg den væk og finder en anden.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jan 26, 2012
  7:14 pm

  Elsebeth

  Jeg har selv lavet panko, og synes det giver en meget sprød overflade, men det suger væsentligt mere fedtstof end alm. rasp. Er det også din erfaring?


  • Jan 26, 2012
   11:31 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Det har jeg faktisk ikke tænkt over, en det kan da godt være. Jeg synes dog at det giver en lettere panering og det var et dejligt touch til de fiskefrikadeller 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jan 26, 2012
  11:36 pm

  Piskeriset

  Jeg overvejer pt. en ny taktik. Hver gang, jeg finder en ret som denne hos dig, som jeg også gerne vil have, så tager jeg et print og be’r gemalen om at lave den til mig! Så kan jeg slappe af og få god mad på samme tid! Tror dog ikke, at han køber den forklaring, men jeg synes, at den er god 😉

  Ps. husk at benytte muligheden for at spise sushi 😉


  • Jan 26, 2012
   11:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   God taktik der – håber du får den igennem 😀

   Det bliver vist desværre ikke til sushi denne gang. Det var meningen at jeg ville ha’ hentet sushi i dag i Kolding, men min krop strejkede og nægtede at sætte sig ud i bilen. Smerterne for store og bil og medicin er ikke den bedste kombi 🙁

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!