Newyorkerbyheart

Salat med pocheret æg + torsk med senneps”låg”………..

Blandede salatblade med oliven, artiskok, parmesan, chorizo, mozzarella og dressing………..

Det pocherede æg lægges ovenpå og så er der serveret……….

Der var en del rester efter aftensmaden i går, så i dag til frokost udnyttede jeg nogle af de lækre ting der var tilbage, hvilket blev til en lækker salat. Som prikket over i’et lavede jeg et pocheret æg og kom ovenpå, sådan en omgang kunne jeg nemt spise hver dag til frokost 🙂

Pocheret æg:

1 æg, helst så frisk som muligt

vand + 1 tsk. eddike

Slå ægget ud i en kop eller en lille skål. Hæld vand i en gryde og tilsæt eddiken, varm det op til det er lige under kogepunktet, men det må IKKE koge. Pisk i det med et piskeris – rundt og rundt – for at skabe bevægelse i vandet og ligesom skabe en lille hvirvel. Hæld ægget ned i midten og brug en hulske til ligesom at samle hviden lidt sammen om ægget. Lad ægget blive i vandet i 1-1½ minut – vandet må stadig IKKE koge. Tag ægget op med en hulske og nu er den klar til servering.

Frokostsalat a la Newyorkerbyheart, 1 pers.:

et par håndfulde blandede salatblade

lidt grillede, marinerede artiskokker fra glas, skåret i mindre stykker

grillede oliven (jeg køber dem i Fakta), skåret i mindre stykker

3 skiver parmaskinke, plukket i mindre stykker

3 skiver chorizo, skåret i strimler

½ kugle frisk mozzarella, i mindre stykker

salt, friskkværnet peber

lidt dressing

1 pocheret æg (se opskriften længere oppe)

Kom salatbladene på en tallerken og fordel artiskokker, oliven, parmaskinke, chorizo og mozzarella ovenpå. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Dryp lidt dressing over. Læg det pocherede æg ovenpå og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Server straks.

Note:

Denne salat er lavet udfra rester som jeg havde, men du kan jo bruge det du har/kan lide og skabe din egen salat.

 

I dag har faktisk heller ikke været en særlig produktiv dag, men jeg har da fået lavet lidt som har relation til det projekt som jeg har gang i, men som jeg desværre stadig ikke kan dele med jer. Jeg kan dog sige, at jeg er SÅ spændt og at jeg næsten ikke kan vente med at afsløre hemmeligheden 🙂 Hovedpinen havde stadig sig tag i mig i dag, men ikke helt så slemt som i går – heldigvis.

Aftensmaden blev nogle torskefileter, som jeg lavede en form for sennepssauce til og kom ovenpå, inden det kom i ovnen. Det blev faktisk rigtig godt. Tilbehøret var små ovnstegte kartofler og dampet broccoli.

Creme fraiche, sennep, kapers og skalotteløg blandes sammen……..

Fordel saucen ovenpå torskefileterne………..

Aftenens tallerken…………

Torsk med senneps”låg”, 2 pers.:

2 store torskefileter, uden skind og ben

2 store spsk. creme fraiche 18%

1 lille skalotteløg, finthakket

2 store tsk. dijonsennep

1 tsk. grovkornet sennep

2 tsk. kapers

salt, friskkværnet peber

Bland creme fraiche med de 2 slags sennep og kapers. Dup torskefileterne helt tørre og læg den i et ovnfast fad, beklædt med bagepapir. Drys fileterne godt med salt og friskkværnet peber og fordel sennep-blandingen ovenpå. Sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 10-12 minutter, til fisken netop er gennemstegt. Steg endelig ikke fisk for meget, så bliver det så kedeligt. Det skal være så torsken nemt kan deles i flager. Tag ud og server straks.

Kartoflerne blev bare vasket, halveret og tørret. Kom i et fad med lidt olivenolie, Maldon salt og friskkværnet peber. De kom i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. ½ times tid, til de blev gyldne og let sprøde

 

I morges da jeg stod op, lå der lidt hvidt på jorden, der med lidt god vilje kunne kaldes sne. Faktisk savner jeg lidt at se sne i år. Måske ikke helt så meget som de sidste 2 år, men det har nu en helt speciel hygge, når sneen falder og verden bliver stille. Det er altså mærkeligt med en vinter, hvor der bare er gråvejr og regn. Jeg savner de frostklare dage med solskin og blå, blå himmel – det er dage der kan gøre mig glad langt ind i sjælen – for de er så smukke. Desuden er det jo også altid godt med en god omgang frost, så vi kan komme af med bakterier og insekter. Hvad foretrækker I? en vinter som i år eller en vinter med sne og frost?

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Jan 20, 2012
  11:38 pm

  Camilla

  Uh, den torskeret skal da vist nok lige en tur i min inspirationsmappe – det ser virkelig lækkert ud! Jeg kan godt lide sne og kulde, men jeg bryder mig ikke om regn og blæst. Jeg ville bestemt ikke have noget imod lidt sne, men sådan som det har været de 2 forrige år, er måske lige i overkanten 😉


  • Jan 20, 2012
   11:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Det smagte dejligt. Torsk, sennep og kapers er en skøn kombination 🙂

   Lidt mindre end de sidste 2 år, men det ville være dejligt med et lag sne i nogle dage – og noget frost.

   Kh
   Birthe


 2. Jan 20, 2012
  11:55 pm

  Marianne Brøndum Pedersen

  Hej, for mig er enhver dag uden sne en god dag.
  Jeg kan da godt se, at sne er smukt i landskabet, men da jeg kører bil hver dag, så gider jeg bare ikke sne og is.
  Din frokostsalat ser god ud, NU skal jeg altså se at prøve at porchere et æg, har aldrig taget mig sammen til at prøve.


  • Jan 21, 2012
   4:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!

   Kan godt forstå at du ikke er så meget for sne, når du er ude i trafikken hver dag 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Jan 21, 2012
  2:23 pm

  Charlotte

  Uha uha – den torsk med sennepslåg går lige ind på lystavlen. Jeg har været i metro.dk i dag for bl.a. at købe fisk. Det blev til multefileter til ca. 70 kr. pr. kg. har aldrig smagt det før, men jeg tror jeg kan bruge det i stedet for torskefilet. Er det egen kreation? Rigtig god sammensætning.
  Lad os nu ikke sidde længere på pinebænken Birthe:-).
  Mange lørdagshilsner Charlotte


  • Jan 21, 2012
   4:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Jeg er sikker på at du kan bruge anden fisk end torsk – og nej jeg har set noget der ligner et eller andet sted, men kan ikke huske hvor 🙂

   Jeg kan desværre ikke afsløre noget endnu, hvor gerne jeg end vil.

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Jan 21, 2012
  2:28 pm

  Charlotte

  Vrøvl med mig. Ikke Multe, men kulmule – det er vist ikke det samme:-).
  Charlotte


 5. Jan 22, 2012
  7:59 pm

  Lykke

  Hej Birthe!

  Elsker torsk og sennepssovs, smart at bruge cremefraiche istedet for fløde 🙂 Burde spise mere fisk, men vil helst købe det helt frisk hos fiskehandleren og det er altså lidt smådyrt, øv..

  Hilsen Lykke


  • Jan 23, 2012
   5:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lykke!

   Det er også en skøn kombination 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!