Newyorkerbyheart

Varm sandwich med mozzarella og chorizo………..

Altså der var jo en tidlig håndboldkamp i dag, Danmark mod Polen ved EM i Serbien, så menuen i dag skulle være let og der skulle spises tidligt – noget vi ellers ikke gør ret tit her i huset. At håndboldkampen så ikke gik særlig godt eller rettere var en skuffelse, det er så en helt anden sag………

Valgte faldt på en varm sandwich, det er meget længe siden vi har fået sådan en, vores toaster har været gemt langt væk i rigtig lang tid. Men i dag, blev den fundet frem og støvet af 🙂

Som tilbehør fik vi en nem salat bestående af blandede salatblade, grillede, marinerede artiskokker, grillede oliven (jeg køber dem i Fakta og er blevet dybt afhængig af dem), soltørrede tranebær og Galia melon. Dressingen var bare en klassisk vinaigrette.

Ciabattabrød smøres med pesto………

Kom salatblade på…………..

Derefter parmaskinke…………

…….så chorizo, basilikum og på den anden halvdel af brødet frisk mozzarellaost i skiver………

Aftenens salat…………

Den varme sandwich serveret med salaten………..

Varm sandwich med mozzarella og chorizo, 2 pers.:

½ ciabattaflutes, delt i 2

1 lille glas pesto, købt eller hjemmelavet

blandede salatblade

4 skiver parmaskinke (jeg piller fedtkanten af, ikke fordi jeg er bange for den, men fordi jeg ikke kan lide den)

6 skiver chorizo

friske basilikumblade

6 skiver frisk mozzarella

Flæk ciabattabrødet og smør begge sider med pesto. Fordel salatblade på halvdelen af brødstykkerne og derefter parmaskinke, chorizo og frisk basilikum. Læg osteskiverne på den anden del og læg stykkerne sammen. Læg dem i en toaster, selvom det er meget svært at lukke den uden det hele glider fra hinanden eller smør sandwicherne med lidt smør på ydersiderne og steg dem på en slip-let pande, til de bliver gyldne og osten smelter lidt. Server med en salat.

Ellers sker der ikke det helt store her i det lille hjem. I dag har været en rigtig dårlig dag. Jeg kæmper stadig for at komme ovenpå og så har jeg haft en imponerende hovedpine, som har fået mig til at bevæge mig rundt i et tempo, hvor selv en snegl ville ligne en formel 1 bil 🙂 Men i morgen er der atter en dag og jeg kan håbe, at den bliver bedre end dagen i dag.

Kæresten er ved at planlægge den årlige herre-skitur, som er lidt senere i år end den har været de andre år. Men nu har de endelig fundet noget, så de kan tage afsted sidst i februar måned og i de dage vil jeg give mig selv en lille ferie. Jeg vil tillade mig mere eller mindre at trække stikket ud og bare gøre hvad jeg har lyst til: sove længe, spise hvad og hvornår jeg vil – og nok vende op på nat og dag – det er jeg rigtig god til. Hygge mig med prinsessen og prøve at tage så godt vare på mig selv, som overhovedet muligt. Jeg tror at det er det jeg trænger til.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 19, 2012
  11:15 pm

  Piskeriset

  God idé til hurtig aftensmad – jeg får også lyst til en god sandwich! Gnækkede lidt da jeg læste din kommentar om fedtkanten – synes heller ikke at der er grund til at være bange for sådan en lille sag 😀


  • Jan 19, 2012
   11:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Det smagte i hvert fald godt 🙂 Guderne skal vide at jeg ikke er fedtforskrækket, men jeg spiser dog ikke fedt bare for at spise fedt – fedtkanter har jeg aldrig været god til – så er det lige meget om de sidder på koteletter, flæskestege eller parmaskinke, det bliver skåret væk. Til gengæld spiser jeg gerne krølfedt på f. eks. culottesteg 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jan 20, 2012
  1:55 am

  Karin M.Jensen

  Det tror jeg også ..du helt ärligt vil väre tjent med….de dage er ren foräring..de giver skeèr af format..ikke att de näre er väk ..men det at kunne ta dagen uden “måsten” er guld.og bare väre..ingen klokke..men som det kommer.siden er savnet af de näre også en maning…der giver på det gode konto..så nyd de dage og gör og lav absolut ingenting..men er du som jeg ..så blir der nok lidt der ryger fra hånden…knus og kram her fra..


  • Jan 20, 2012
   11:51 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Karin!

   Ja, jeg må indse at min krop trænger til en pause og det er et godt tidspunkt, når der ikke er andre i huset som jeg skal tage hensyn til. Jeg kan vende lige så meget rundt på nat og dag som jeg har lyst til, men jeg vil selvfølgelig også savne 🙂

   Når jeg skriver at jeg skal lave ingenting, så er det det jeg kalder “ingenting” i min verden, men helt inaktiv kan jeg jo ikke være, det kender jeg mig selv for godt til 😉

   Knus
   Birthe


 3. Jan 20, 2012
  11:35 pm

  Camilla

  Mums – det ser lækkert ud 🙂 Jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste, som piller fedtkanten af skinke… jeg ser heller ikke mig selv som fedtforskrækket, men jeg dur bare slet ikke til fedt på den måde – ej heller ved koteletter, bøffer osv.


  • Jan 20, 2012
   11:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Tak, det smagte altså også dejlgit 🙂
   Krølfedt på oksekød kan jeg mærkeligt nok godt spise, hvis det er sprødt, som f. eks. på culottesteg. Men ellers skærer jeg også alt fra og det er simpelthen fordi jeg ikke bryder mig om smagen af det. Jeg spiser heller aldrig skind på fjerkræ, selvom det er sprødt, af den samme grund……….

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!