Newyorkerbyheart

Øllebrød med kakao…..

12 februar , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert, Morgenmad/Brunch, Om mig, Opskrifter - Tags: , ,

Billed fra sidste gang jeg lavede øllebrød……….

Den lille smule kakao jeg tilsatte, gør øllebrøden meget mere mørk………

Min mormor sagde altid til, at når man er syg skal man forkæles. Desværre er hun død for mange år siden, så når jeg er syg nu, så er det op til mig selv – hvis ikke jeg vil have kærestens millionbøf 😉

I går var jeg nået til det stadie, hvor jeg igen kunne tænke på mad og se billeder inde i mit hoved at ting jeg kunne tænke mig at spise. Det er for mig altid et sundheds tegn, et tegn på at det går i den rigtige retning, det håber jeg i hvert fald…..

Men altså i går fik jeg sådan en lyst til vafler, den tynde sprøde slags, men jeg har ikke noget vaffeljern. Hvis nogen af jer har et i gerne vil af med, så sig endelig til 🙂 Men altså, det næste jeg kom til at tænke på var øllebrød, som jeg altid har været vild med. Så kæresten fik instrukser på hvad han skulle have med hjem og så måtte jeg i gang. Imens jeg stod der over gryden tænkte jeg at det kunne være sjovt at putte lidt kakaopulver i, altså den usødede slags, bare for at give øllebrøden lidt dybde i smagen. Det blev virkelig godt og øllebrøden fik en skøn, dyb brun farve, det kan klart anbefales. Jeg kom kun ganske lidt i, men næste gang kunne jeg godt finde på at putte lidt mere i, bare for at se hvad der sker……..

Øllebrød, 4-6 pers.:

ca. 750 g rugbrød med kerner (du kan bruge rugbrød uden kerner, men jeg kan godt lide lidt at bide i)

2 flasker hvidtøl

2-3 dl vand

ca. 3 spsk. brun farin

1 spsk. flydende honning

fintrevet skal af ½ økologisk appelsin

saft af ½ appelsin

2 tsk. usødet kakaopulver

Desuden:

2½ dl piskefløde

1 tsk. tørrede vaniljekorn (jeg køber det hos Vanillamart)

Bræk rugbrød i mindre stykker og kom det i en gryde sammen med hvidtøl, brun farin, kakaopulver og honning. Lad det koge ved svag varme i 30-45 minutter, til klumperne kan røres ud. Rør i det tit, så det ikke brænder på. Tilsæt vand efterhånden som du synes, til øllebrøden den konsistens du godt kan lide. Personlig fortrækker jeg den godt tyk, men det er nok en smagssag. Tilsæt fintrevet appelsinskal og -saft, smag evt. til med mere sukker. Pisk fløden til skum og bland de tørrede vaniljekorn i, du kan også bruge lidt vaniljesukker eller helt udelade det. Server øllebrøden med iskold flødeskum til.

Note:

I stedet for flødeskum, kan du også nøjes med at hælde lidt mælk ved. Prøv også kaffefløde eller piskefløde – hvis du vil være rigtig god ved dig selv 🙂

 

Jeg trak en stol hen til køkkenbordet og så kunne jeg sidde og halvsove lidt, mens jeg rørte i øllebrøden af og til. Åh, det smagte så godt og på en eller anden måde, fik det mig til at tænke på min mormor. Hvil i fred mormor, jeg kommer op til dig en dag………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Feb 12, 2012
  1:30 am

  Anne R

  Hej Birthe!

  Det er en skøn side du har og jeg følger med dagligt! Du har tit været inspirationen til vores aftensmad og det er bestemt ikke noget min kæreste og datter syntes dårligt om! 😉
  Nu var jeg altså nødt til at komme på banen da du nævnte vafler og vaffeljern! Jeg har sukket efter vafler i månedsvis nu, og da jeg bor i Spanien kan jeg bare ikke opdrive et vaffeljern! Så næste gang jeg kommer til DK så ryger der altså et vaffeljern med i kufferten! 😉 Jeg håber du får din trang til vafler styret før jeg gør! 😉

  Hilsner fra Anne


  • Feb 12, 2012
   12:04 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Mange tak for rosen, den er jeg glad for. Det er skønt at andre sætter pris på det arbejde jeg ligger i denne side, som er kommet til at betyde så meget for mig 🙂

   Håber sandelig, at du snart får dig et vaffeljern.

   Mange hlsner
   Birthe


 2. Feb 12, 2012
  10:09 am

  Davids Engle

  Hej Birthe
  Det lyder virkelig lækkert med den øllebrød, men du er da vist kommet til at sætte billeder på af én af vores favoritter herhjemme: “svupper”. Det har min datter døbt retten med kylling og hvidløgsflutes. Vi fik den faktisk forleden. Skøn ret:-)
  Godt at du er ved at være på fode igen.
  Knus og god bedring….
  Kate


  • Feb 12, 2012
   12:03 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kate!

   Jeg tror ikke helt at jeg forstår? Når jeg kigger på siden, vises det rigtige billed 🙂

   KH
   Birthe


 3. Feb 12, 2012
  1:05 pm

  Lin

  Oellebroed, det har jeg ikke smagt i aartier, jo, den er god nok. Det tror jeg jeg maa lave naeste gang jeg kommer hjem til Dk.
  Du har lige gjort mig totalt nostalgisk 🙂
  Rigtig god bedring.


  • Feb 12, 2012
   10:59 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lin!

   Øllebrød er gør alle glade her i huset, det smager SÅ skønt 🙂
   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!