Newyorkerbyheart

Alt i et fad med hakkebøffer…………….

Løg sauteres………..

Champignon steges…………

Hakkebøffer brunes………

Kartofler skæres i skiver, krydres og fløde hældes ved, inden det forsteges lidt………..

Når de har stegt i ½ times tid, tilsættes champignon og hakkede tomater……….

Sauteret løg og peberfrugt fordeles ovenpå…………

De brunede hakkebøffer lægges øverst og mere fløde hældes ved……….

Den færdige ret, klar til servering………….

Gårsdagens – og aftenens – tallerken, serveres med små, dampede gulerødder……………

Efter mine dage i København var kræfterne små og jeg er lidt småsyg. Halsen gør så ondt, så jeg næsten ikke kan synke og feberen går og kommer, det er meget normalt efter sådan en tur. Min sygdom gør jo desværre at mit immunforsvar er nærmest ikke eksisterende, så ligeså snart jeg laver noget der presser min krop det mindste, så bliver jeg med 100%’s sikkerhed syg. Det er noget jeg ved, det er noget jeg er vant til – men derfor er det jo træls alligevel – det er dog sådan tingene er og noget jeg har lært at leve med. Derfor er det desto mere grund til virkelig at nyde det og hygge mig når jeg er ude, fordi jeg ved at der kommer en pris der skal betales bagefter, så kan jeg jo ligeså godt få mest muligt ud af det 🙂

I går og i dag har jeg derfor lagt mest muligt under dynen og holdt mig inde i varmen. Den isnende kulde der er udenfor i disse dage, hjælper jo ikke ligefrem en krop som min. Men så er det godt at jeg kan være indenfor i varmen og hygge mig med kæreste og prinsesse.

Menuen i går og i dag er fundet hos Kinna. Da jeg så den vidste jeg bare, at den passede lige til os – og jeg havde ret. Skøn ret, hvor det hele laves i et fad. Du kan forberede retten, helt indtil der hvor kartoflerne er forbagte og så kan du samle retten og sætte den i ovnen i den sidste stykke tid, lige inden retten skal serveres. Det vil sikkert være godt med en salat til. Jeg valgte at dampe nogle små gulerødder, det var hvad kræfterne rakte til.

Jeg tilsatte lidt tørret oregano til kartoflerne og lidt hvidløgspulver til bøfferne. Næste gang vil jeg nok krydre det lidt mere, måske med lidt chili eller chipotle, det kan den sagtens bære. Men du kan jo eksperimentere med den som du har lyst. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Alt i et fad med hakkebøffer (fra Kinna), 4 pers.:

500 g hakket oksekød

salt, friskkværnet peber

hvidløgspulver – IKKE hvidløgssalt

Desuden:

ca. 750-800 g små kartofler

groft salt, friskkværnet peber

2 tsk. tørret oregano

4-4½ dl fløde

300 g champignon, skåret i skiver

2 løg, skåret i ringe

1 rød peberfrugt, skåret i små tern

1 dåse hakkede tomater

lidt olie og smør til stegning

Skrub de små kartofler rene og skær dem i skiver, ca. 2-3 mm. tykke. Læg dem i et let smurt, ovnfast fad. Krydr godt med groft salt, friskkværnet peber og oregano – vend det hele godt rundt. Hæld halvdelen af fløden ved og sæt i en 185 grader varm ovn (varmluft) i ½ time. Imens sauteres løg i lidt smør og olie, til de bliver bløde og kun tager lidt farve. Tag dem af panden og kom champignon på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad dem stege til de bliver gyldne, tag dem af panden. Form det hakkede kød til 4 ens bøffer, krydr med salt, friskkværnet peber og hvidløgspulver. Kom evt. lidt mere olie og smør på den samme pande som du har brugt til løg og champignon og brun dem hurtigt på begge sider, ved høj varme. De skal bare lige have 1 minut på hver side, til de har fået farve. Når kartoflerne har fået ½ time, tages fadet ud og løg, champignon, rå peberfrugt og hakkede tomater fordeles ovenpå, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom de brunede hakkebøffer ovenpå og hæld resten af fløden ved. Sæt i ovnen igen og steg i yderligere ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre. Server straks, evt. med salat eller dampede grøntsager.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Feb 5, 2012
  10:38 pm

  Marianne Brøndum Pedersen

  Hejsa
  Synes lige du skal vide, at jeg er fuld af beundring over, at du trods sygdom og vel nærmest kroniske smerter stadig har humoren/humøret i behold. – og at du trods dette stadig får sat mad på bordet hver dag. Dælme godt gået.
  Glæder mig til at høre om dine planer efter københavnerbesøget.


  • Feb 5, 2012
   11:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marianne!

   Tusinde tak for de varmende ord, lige hvad jeg havde brug for at høre lige nu. Det kan være svært at holde humøret højt nogle gange fordi jeg bliver så sur på min krop, men kommentarer som dine, hjælper mig. TAK 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Feb 5, 2012
  11:03 pm

  Piskeriset

  Det ser vel nok hyggeligt ud – men det er sådan en ret, jeg ikke får lov til at lave herhjemme, fordi gemalen synes, at hakkebøffer er kedelige! :-O

  Tror jeg skal spørge mine forældre, om ikke snart de laver sådan en portion igen…


  • Feb 5, 2012
   11:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Så må du peppe dem lidt om. Kom “overraskelser” indeni eller kom salsa og ost ovenpå, så er de knap så kedelige 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Feb 6, 2012
  5:01 pm

  Carina

  Hej Birthe,
  Er glad for at opskriften kunne bruges 🙂 Og lækre tilføjelser 🙂


  • Feb 7, 2012
   12:10 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Carina!

   Tak – og det smagte jo bare super skønt. Må prøve det i flere variationer 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!