Newyorkerbyheart

Culottesteg med krydret rub og de skønneste kartofler………

Rub til culottestegen………..

Som gnides godt ind i det over det hele………

Fin majsmel blandes med krydderier………..

Helt tørre kartofler kommes ned i og posen rystes godt………….

Kartoflerne lægges ned i en lille bradepande, hvor bunden er dækket med olie og så skal de ovnen……….

…………….og de ender med at se sådan her ud………..

Den færdige steg, inden den pakkes ind for at hvile lidt (beklager det dårlige lys)………..

Kødet skæres ud i tynde skiver………..

Gårsdagens tallerken………………

Sidste fredag da vi var i byen for at spise, fik vi nogle virkelig lækre kartofler, som jeg bare måtte prøve. De er rystet i majsmel og så kan der blandes diverse krydderier i, de kan varieres i et væk og det kun med at komme i gang med at lege med dem og se hvad du kan komme frem til er din yndlingssmag. I går lavede jeg dem med hvidløgspulver og paprika, men jeg har alle mulige varianter i hovedet, som skal prøves. De er stærkt vanedannende og kan nemt gå hen at blive favoritkartoflerne her i huset 🙂

Dagen i går blev mest tilbragt på sofaen. Sygdommen sidder stadig i kroppen og jeg veksler konstant mellem ikke at have feber og at have feber, ret belastende! Jeg forberedte maden lidt i etaper, for kræfterne var for små til lave det hele på en gang, men det går også fint sådan og det er som oftest sådan jeg laver mad.

Nå, men i går skulle vi have en culottesteg, det er længe siden vi har nydt sådan en – jeg snød mig godt nok til en da jeg var selv hjemme – men det behøves vi jo ikke sige til nogen ;-D Jeg arbejdede lidt videre med den rub jeg brugte, fordi jeg syntes at resultatet blev så godt og det blev bestemt ikke dårligere i går. Tilbehøret var de før omtalte kartofler, hjemmelavet bearnaise og dampede karotter (små, sprøde gulerødder). Heldigvis har vi også til i aften, så i dag kan jeg (næste) hellige mig sofaen……….

Ovnbagte kartofler med majsmel, 2 pers:

passende mængde mellemstore kartofler, skrællet og halveret på den lange led

3-4 spsk. fin majsmel

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. mild paprika

groft salt, friskkværnet peber

rapsolie

Hæld rapsolie i en lille bradepande, så det dækker bunden. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 5 minutter.

Dup kartoflerne helt tørre, efter du har halveret dem. Kom majsmel og krydderier i en frysepose og ryst det godt sammen. Tilsæt de helt tørre, halverede kartofler og ryst godt igen, så majsmelet ligger sig om alle kartoflerne. Tag bradepanden ud af ovnen og kom nu forsigtigt kartoflerne ned i fadet, en ad gangen. Pas på, olien er varm!. Sæt tilbage i ovnen og bag nu ca. 45 minutter. Tag fadet ud en gang undervejs og vend kartoflerne. De skulle nu gerne være gyldne og sprøde. Tag dem op en ad gangen og ryst olien af, kom i en skål og server.

Note 1:

Jeg var ret forbavset over at kartoflerne ikke trak mere olie. Jeg havde stort set den samme mængde tilbage, som jeg puttede i bradepanden til at starte med.

Note 2:

Prøv dig frem med at blande forskellige krydderier i majsmelet.

 

Culottesteg med spicy rub a la Newyorkerbyheart, 4-5 pers.:

1 culottesteg, ca. 1,2 kg., afpudset og fedtet ridset

2 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. tørret rosmarin

1 tsk. tørret oregano

2 tsk. BBQ & Grill Mesquite (fra Santa Maria)

1 tsk. chipotle pulver

friskkværnet peber

Desuden:

Maldon salt

lidt vand

1 lille løg, groftskåret

3 fed hvidløg, knust

Afpuds culottestegen (gerne om formiddagen på dagen hvor den skal serveres) og rids fedtet i rudemønster. Bland krydderierne til rub’en sammen. Dup stegen tør og fordel nu krydderierne over det hele, gnid og tryk det godt ind i kødet. Læg i et fad, dæk til og sæt i køleskabet. Tag stegen ud af køleskabet 30-45 minutter før det skal tilberedes. Forvarm ovnen til 225 grader (varmluft). Hæld en lille sjat vand ved stegen, kun lige så bunden er dækket – hæld evt. mere ved hvis du skal brugen stegeskyen til sauce. Læg løg og hvidløg ned ved, krydr stegen ovenpå med Maldon salt, sæt i ovnen og brun den i 15 minutter. Skru ned til 165 grader (varmluft) og lad den nu stege i yderligere 35-45 minutter, alt efter hvordan du ønsker den. Jeg må indrømme at jeg aldrig bruge stegetermometer, mest fordi jeg synes det er irriterende, men brug det endelig hvis du har det bedst med det. Tag stegen ud, pak den ind og lad den hvile i ca. 15 minutter, inden den skæres ud i tynde skiver.

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Feb 12, 2012
  4:12 pm

  Jesper

  De Kartofler ser fantastiske ud. De skal prøves.

  Mvh
  Jesper


  • Feb 12, 2012
   10:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jesper!

   Det er så skønne – og meget vanedannende synes jeg. Vi har fået dem igen i aften, denne gang med hvidløgspulver og rosmarin 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Feb 12, 2012
  4:30 pm

  Pia

  Uhm, så fandt jeg da pludselig ud af hvad jeg skal servere for mine gæster næste lørdag. Tak for inspirationen :-)Det lyder vildt lækkert, glæder mig allerede.
  God bedring til dig, håber snart du kommer ovenpå igen. Det er da træls for dig.
  Vh. Pia


  • Feb 12, 2012
   10:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Pia!

   Så lidt, håber at det vil smage alle. Lad mig høre hvordan det går 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Feb 13, 2012
  12:27 am

  Anja

  Nøøøøøøj det ser godt ud – mine tænder løber i vand!!!
  De der kartofler er jeg da bestemt også nødt til at prøve! 🙂


  • Feb 13, 2012
   12:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anja!

   Tak, det smagte også virkelig godt – og de kartofler bliver noget vi får tit her i huset 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Feb 13, 2012
  6:21 am

  Jesper Hansen

  Hej igen.
  Har linket til de kartofler “ubeset” i mit Blog indlæg om koteletter, selv om jeg ikke har smagt dem endnu 😉

  Mvh
  Jesper


  • Feb 13, 2012
   12:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jesper!

   Tak for det, det er pænt af dig, håber du snart får dem afprøvet 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Feb 13, 2012
  2:33 pm

  Mette

  uhm – sådan en gang ovnkartofler er bare det bedste i verden… så det skal da helt sikkert snart prøves herhjemme 🙂


  • Feb 13, 2012
   3:12 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mette!

   Det er det nemlig og disse er i særklasse, synes jeg 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Apr 1, 2012
  3:21 pm

  Annelise

  De lyder så lækre de kartofler.
  Tænker jeg skal prøve dem i aften, men jeg har ikke lige majsmel hjemme.
  Tror du man kan bruge en anden slags mel?
  Tak for en super god blog.


  • Apr 1, 2012
   10:28 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Annelise!

   Jeg ved ikke om samme effekt opnåes ved andre slags mel, men jeg tvivler på det. Majsmel kan købes de fleste steder og er ikke så dyrt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Mar 3, 2014
  12:14 pm

  Lotte BG

  Hej

  De kartofler ser vildt godt ud.
  Jeg skal prøve kartoflerne til min mands fødselsdag sammen med culotten. Ved majsmel mener du da Maizena eller skal den være grovere ??
  Glæder mig til at smage dem 🙂

  Lotte


  • Mar 3, 2014
   1:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lotte!

   Det er grovere i det og gulligt. Det kan fået i bla Kvickly, Bilka, Føtex osv.

   Held og lykke med det.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!