Newyorkerbyheart

Fastelavnsboller med marcipan og blød nougat……….

Marcipan-remoncen…….

Den færdighævede dej rulles ud og skære ud i firkanter…………..

Der kommes remonce og blød nougat på hver firkant………….

De foldes sammen og sættes på bageplade. Når de har hævet engang til, pensles de med æg og drysses med sukker……….

De lækre, færdigbagte boller…………

Som ser sådan her ud indeni…….

I den forløbne uge har blogland været fyldt med opskrifter på fastelavnsboller. En af dem fangede min opmærksomhed, fordi de var med både marcipan og blød nougat. Jeg har endnu ikke haft held med at finde en god opskrift med marcipanfyld, så disse måtte jeg bare prøve. Opskriften er fra Ida Marengs og den er så absolut anbefalelsesværdig. Lækker blød dej, som er nem at arbejde med – og fyldet bliver altså ikke bedre. Jeg lavede ikke de store ændringer, andet end at jeg drysses perlesukker ovenpå i stedet for at komme glasur på, jeg skar lidt ned på mængden af gær og så lavede jeg lidt ekstra fyld, bare fordi foretrækker fastelavnsboller hver der er godt med fyld i 😀

Jeg lavede også dejen på min brødmaskine, som jeg jo har for vane at gøre med gærdeje, men har du ikke sådan en så laver du bare dejen på almindelig vis.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……………

Fastelavnsboller med marcipan og blød nougat (fra Ida Marengs), 25-28 stk.:

2 dl sødmælk

30 g gær

2 æg

150 g smør, skåret i mindre stykker

2 spsk. rørsukker

5-600 g hvedemel

Desuden:

1 æg, let pisket sammen til pensling

perlesukker til pynt

Fyld:

100 g rørsukker

155 g god marcipan, plukket i mindre stykker

90 g smør, blødt

ca. 150 g blød nougat, skåret i tern

Lun mælken til den er håndvarm (37 grader). Smuldr gæren ned i brødmaskinens beholder og tilsæt sukker. Hæld den lune mælk over og tilsæt nu resten af ingredienserne, dog ikke alt melet. Hold ca. 125 g tilbage. Sæt maskinen i gang på dens dejprogram, hos mig tager det 1½ time, inkl. hævning. I starten mens maskinen ælter, hold da øje med hvordan konsistensen på dejen er, tilsæt mere mel hvis det er nødvendigt. Det skal være så dejen lige netop slipper beholderens sider. Hvis du ikke har en brødmaskine, så følg linket til original opskriften, så kan du se fremgangsmåden der. Til fyldet kommes smør, marcipan og sukker i en skål. Pisk det sammen med en el-mikser. Når maskinen er færdig, er dejen hævet og klar. Tag dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 2. Rul hver stykke dej ud til en firkant (ca. 3 mm. tyk), der skæres i firkanter på ca. 10 x 10 cm. Kom en lille skefuld fyld på hver firkant og læg en firkant med blød nougat oveni. Fold nu firkantens hjørner ind mod hinanden og knib dem godt sammen, så dejen er lukket og fyldet ikke kan løbe ud. Stil bollerne med lukningen nedad på en bageplade, beklædt med bagepapir. Forsæt til al dejen er brugt. Dæk bollerne til, stil dem et lunt sted hvor der ikke trækker og lad dem hæve i 1 times tid. Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft). Pensl bollerne med sammepisket æg og drys med perlesukker. Sæt i ovnen og bag 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en bagerist, inden de serveres lune.

 

Som jeg skrev i mit forrige indlæg, så har jeg haft en form for allergisk reaktion på den korte (men kraftige) penicillinkur jeg var på, mod kold lungebetændelse – og det døjer jeg stadig med. Kløen er ikke helt forsvundet og min hud føles konstant varm. Altså min hud er normalt meget varm fordi mine led udvikler så meget varme hele tiden, men det her er på en anden måde. Jeg har fået nogle allergipiller, men hvis det ikke snart bliver bedre så må jeg nok til læge igen, jeg føler efterhånden jeg er fast inventar deroppe………….

Kæresten er så småt ved at gøre klar til den årlige herre-skitur og jeg gør klar til at gå i hi. Jeg har et stort projekt jeg skal have kigget på. Ikke noget fysisk hårdt arbejde, men der skal tænkes en del tanker og så er det rart at kunne sidde helt uforstyrret. Med mit kendskab til mig selv, vil jeg nok sidde og tænke store tanker langt ud på natten, for det er der jeg tænker bedst. I går inden jeg skulle sove, ville jeg lige tjekke min mail og der lå en virkelig god nyhed, en nyhed der betyder at min helt store drøm måske kan gå i opfyldelse. Der skal stadig være en del ting der skal falde i hak, men gør det det, så bliver det stort – som i virkelig STORT 😀 Men den mail gjorde at min hjerne gik i gang, så jeg lå og skrev notater det meste af natten på min Iphone. Hver gang jeg vågnede op, syntes jeg at jeg havde fået en ny god ide. Kender I det, hjernen kører sit helt eget løb og har bestemt ikke tænkt sig at lægge sig til at sove??

HUSK nu at I stadig kan nå at tilmelde jer til madbloggertræffet, som I år finder sted hos Lone Landmand. Der er stadig et par ledige pladser, ser HER hvad der kræves og hvordan du melder dig til.

Til at slutte af på, kan får I lige et par billeder af prinsessen, hun påstår at det er længe siden hun sidst var på 😀

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Feb 20, 2012
  10:25 pm

  MissMuffin

  Uhm, de ser gode ud!
  Er dejen ikke dejligt tynd og blød? Jeg synes tit, at der er alt for meget “bolle” når man selv bager fastelavnsboller, men her ser det ud til de er fint tynde..

  Jeg har også prøvet at få en allergisk reaktion, men det var vidst det man kalder kontaktallergi. Efter at ha fjernet min ekstensions fik jeg en milliard små knopper ned over ansigt, hals, bryst og skulder og det var varmt og kløede konstant! Så ku jeg lære det, ja jeg ku!
  Men efter 3 dage med hormoncreme fra håndkøb var det heldigvis slut..


  • Feb 20, 2012
   10:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej MissMuffin!

   Jo, det er nemlig en fin tynd dej. De er helt perfekte, efter min mening. Tilpas med dej og tilpas med fyld 🙂

   Uha, det lyder ikke rart, godt at det hurtigt gik væk.

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Feb 21, 2012
  2:48 pm

  Nikita

  mmmmh, de ser gode ud! lige til en kop varm the.
  opdagede din blog for nogle uger siden og du inspirerede mig til at starte min egen, håber du vil kigge på den!
  Har allerede lavet et par af dine opskrifter og jeg lover at din gulerodskage faldt i utroligt god jord 😉


  • Feb 22, 2012
   9:28 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Nikita!

   Det er nu også en fin blog du har dig, har været inde og kigge flere gange 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Feb 22, 2012
  8:35 am

  feenfood

  Jeg elsker også ekstra fyld – det skal der helt sikkert til 🙂
  Synes også der er virkelig mange gode opskrifter på fastelavnsboller rundt omkring, har godt tænkt på at jeg hellere må få lavet en ekstra portion eller to. Bare for lige at sammenligne opskrifter mens bollerne er frisk erindring 😉


  • Feb 22, 2012
   9:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Feenfood!

   Ja, jeg prøver at få lavet et par forskellige hvert år, det er ikke altid at det lykkes, men I går gjorde det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Feb 22, 2012
  4:11 pm

  Louise

  Dine fastelavsboller ser super gode ud. Det er også rigtig godt at der er billeder af hvert skridt, det gør det meget nemmere når man først står med dejen. Skal prøve at lave dem i weekenden, tror dog at det bliver uden nougat, det kan mit søde barn ikke lide.

  Hilsen
  Familie Andersen


  • Feb 22, 2012
   9:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Jeg håber at I all vil kunne lide dem, de er meget populære her i huset, kan jeg afsløre 🙂 Måske man også kunne prøve at komme en lille klar nutalla ovenpå, hvis du er til det………..

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!