Newyorkerbyheart

Frokostanretning med avocado og varmrøget laks, grøntsagslasagne med aubergine og besøg af Clara-musen……..

Jeg beklager at der har været lidt stille her på bloggen og at kommentarer heller ikke er blevet godkendt, men det har sin grund. BlogHQ, som jeg har min blog hos, har skifter server og derfor måtte jeg ikke lave noget på bloggen mens de flyttede min blog. Der lå en hel masse kommentarer og ventede på at blive godkendt, ikke mindst fordi min fødselsdags-konkurrence, kører på fuld blus. Det er rigtig sjovt at læse alle jeres svar og jeg er SÅ glad over at I er så mange der har lyst til at deltage 🙂 Der er mange virkelig gode bud og der er mange af jeres selskaber som jeg godt kunne tænke mig at deltage i. Der er faktisk et par stykker af jer som endda har inkluderet mig, det er jeg meget beæret over – tak 🙂 Jeg vil også takke for de mange søde og rørende kommentarer mange af jer ligger samtidig med, det gør mig både meget glad og meget rørt på en gang. Der er endda et par stykker af jer som skriver at I har været med helt fra starten af og jeg må sige at jeg er helt vildt stolt over det. Det er en kæmpe ære, at I har hængt ved i alle de år, det må betyde at jeg gør noget rigtigt 🙂 TAK fordi I er jer, I er de bedste læsere i verden 😀

Konkurrencen løber til 29. februar, midnat, så du kan stadig nå at være med. Læs mere HER.

Frokosten i går…………..

I går var kærestens søster og lille Clare på besøg det meste af dagen, en super hyggelig dag og det var så skønt at se lille Clara igen. Det er faktisk ved at være noget tid siden jeg sidst har set hende. De kom ved frokosttid, så jeg lavede en frokosttallerken til hver af os. Super lækker og nem lille anretning at lave, den mætter godt og så er farverne jo skønne synes jeg.

Frokostanretning med avocado, varmrøget laks og “smilende” æg, 2 pers.:

2 stykker rugbrød

2 avocado

saft af ½ citron

et par dråber tabasco

1/4 tsk. spidskommen

1/4 tsk. hvidløgspulver

Maldon salt, friskkværnet peber

3 æg

1 håndfuld cherrytomater, halveret

1 stykke agurk, skåret i kvarter

1 stykke varmrøget laks, skind og det brune fjernet og plukket i mindre stykker

salt, friskkværnet peber

150 g store grønlandske rejer fra frost, optøet og afdryppet

lidt karse

Dressing:

4 spsk. creme fraiche 9%

salt, friskkværnet peber

1 spsk. limesaft

et nip sukker

dild, finthakket

Tag avocadokødet ud og mos det, så groft eller fint som du ønsker det – personligt foretrækker jeg at det er lidt groft. Kom straks citronsaft ved og rør godt rundt. Tilsæt spidskommen, tabasco, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Smag til. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Bring vand i god og læg æggene ned i. Kog i ca. 7-8 minutter, til de er “smilende” – dvs. stadig har flydende blomme. Hæld vandet fra og kom lidt koldt vand over dem, lad dem stå i et par minutter, inden de tages op og pilles. De skal helst stadig være lune når de serveres. Læg rugbrødet på hver sin tallerken, fordel avocadomosen ovenpå, derefter varmrøget laks, rejer, tomater og agurk. Halver æggene og læg dem ved. Drys med lidt salt, friskkværnet peber og karse. Server straks med dressingen (som faktisk sagtens kan undværes, hvis du føler for det).

Vi hyggede os virkelig sammen hele dagen og kærestens søster bestemte sig for at blive og spise aftensmad sammen med os, så vi rigtig kunne få lidt glæde af Clara. Hun er så sød og så er hun vokset helt vildt. Hun er nu lige godt 3 måneder, tiden går så stærkt…………

Lige ankommet – og med et lille spil på læben………….

I mors trygge favn………….

Glad og tilfreds i kærestens arme………..

Aftensmaden i går bestod af en grøntsagslasagne med aubergine, som jeg fandt hos Mat på bordet. Det var et hit og jeg har allerede fået bestilling på at lave den igen. Jeg fik resten i dag og da smagte den ligeså godt 🙂 Jeg brugte frosset spinat i stedet for frisk, tilsatte lidt mere hvidløg og udelod parmesan. Som tilbehør fik vi en salat med blandede salatblade, galia melon, agurk, tomater, soltørrede tranebær og saltede peanuts. Dressingen var bare den franske fra Knorr (de små pulverdressinger, der bare skal blandes med vand og olie). Salaten fik faktisk også ros og det var også en fin kombination mellem det salte, det søde og det friske, hvis jeg selv skal sige det 😉

Jeg skriver opskriften på lasagnen som jeg lavede den………….

Tomatsovsen……..

Spinat og hvidløg……….

De stegte aubergineskiver…………..

Lag laves med aubergineskiver, tomatsovs, spinat og mozzarellaost…………..

De friske lasagneplader skæres til…………

Den færdige lasagne klar til servering………..

Gårsdagens salat………..

Gårsdagens tallerken…..

Grøntsagslasagne med aubergine, spinat og mozzarella (fra Mat på Bordet), 4 pers.:

2 store auberginer (eller 3 små)

1 løg, hakket

4 fed hvidløg, knust og finthakket

2 dåser hakkede tomater

et nip sukker

500 g frosset spinat, optøet og afdryppet

1 pakke friske lasagneplader

2 kugler frisk mozzarella, presset for væde og plukket i små stykker

frisk basilikum

salt, friskkværnet peber

olivenolie

Skær auberginen i skiver på langs, ca. ½ cm. tykke, drys dem med groft salt og læg dem i en sigte for at dryppe af i ½ time. Skyl dem under koldt vand og dup dem helt tørre. Pensl dem alle med olivenolie, på begge sider, og steg på en varm (grill)pande, til de får farve. Krydr med salt og friskkværent peber – og læg dem til side. Varm lidt olivenolie op i en gryde og sauter løget, til det bliver blødt og gennemsigtigt, men uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og lad det steg med i 1 minuts tid, til det begynder at dufte. Hæld tomaterne ved, krydr med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Lad det småsimre uden låg i godt 10 minutter. Tag 10 store basilikumblade, læg dem ovenpå hinanden og rul dem sammen, inden de skæres i strimler (chiffonade – hvis I vil have det korrekte udtryk med ;-)). Tag gryden af varmen og rør den friske basilikum i, smag til. Kom den frosne spinat i en beholder der kan tåle at gå i microovn, tilsæt 1 spsk. vand. Læg låget løseligt over og giv det ca 4½ minut ved høj effekt. Tag ud og hæld i en sigte og pres al væden ud af det. Varm olivenolie op på en pande og sauter hurtigt hvidløg, til det begynder at dufte, det skal ikke tage farve. Hæld den godt afdryppede spinat ved og steg i et par minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber, tag af varmen. Smør et ovnfast fad med lidt olie. Kom lidt af tomatsovsen i bunden og fordel lidt af spinaten ovenpå. Læg så et lag lasagneplader, derefter auberginer, tomatsovs, spinat, mozzarellaost og endnu et lag lasagneplader. Forsæt på den måde, til alt er brugt op. Slut af med tomatsovs og mozzarella. Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 35-40 minutter. Dæk evt. fadet i de sidste 15 minutter, hvis det får for meget farve. Tag ud af ovnen og lad det trække i 5 minutter, inden det serveres med en salat.

Note:

Lasagnen kan fint forberedes, helt indtil den er lagt sammen og så bare stilles i køleskab. Så er den lige til at sætte i ovnen, inden den skal spises. Måske den skal have lidt længere tid, hvis den er helt kold.

 

Vi spiste også nogle af de lækre fastelavnsboller, faktisk så mange, så det var lige før vi fik det dårligt 😀

I skal også lige se mit nye mobilcover, som jeg har fundet på Ebay, er det ikke bare lige mig??? 😀

Jeg synes at det er SÅ fedt!! Desværre er det også ret glat og pga min sygdom er jeg en klovn til at holde fast på ting, så det er lidt en uheldig kombination. Det bliver vist kun når jeg er i byen, at dette nye cover bliver taget i brug. Ellers har jeg et som er mere “skridsikkert”, som er lidt mere tryg ved……

De 2 nyeste bøger i min samling…………

Jeg har lige fået disse 2 nye bøger, som jeg har købt hos Saxo. Nemlig den komplette Walt Whitman samling, som jeg glæder mig til at læse og så “Love Letters of Great Men”, som er den bog Carrie læser højt op af for Big i Sex and the City the Movie. Bogen eksisterede faktisk ikke, inden filmen så vidt jeg ved, men nu kan alle altså læse den.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Feb 23, 2012
  5:16 pm

  Spaceblog

  Den lasange og salat ser virkelig lækre ud. Kan godt forstå maden vi ros. Hvordan spiste du resten i dag? Tænker bare på at spinat jo ikke må genopvarmes?


  • Feb 23, 2012
   6:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Spaceblog!

   Tak. Jeg ved godt at mange siger det, men jeg har aldrig lyttet og jeg har opvarmet spinat mange gange uden at tage skade – og det samme for min kæreste. Man bestemmer jo selv og hvis du ikke vil gøre det, så er det jo også fint.

   Hilsen
   Birthe


 2. Feb 23, 2012
  5:20 pm

  Camilla

  Sikke en lækker frokost anretning – mums 🙂 Åh, den lille Clara bliver da bare mere og mere nuttet, hun er simpelthen bare bedårende!
  Uh, jeg må bestemt have fingrene i Love Letters of Great Men, det er lidt sjovt det med, at den ikke fandtes før, men måtte laves bagefter 🙂


  • Feb 23, 2012
   6:04 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Camilla!

   Tak, det smagte virkelig dejligt 🙂

   Hun er bare den kæreste lille unge og så er det jo ufatteligt hvor hurtigt det går, det kan jeg jo også se når jeg kigger på dine billeder.

   Kh
   Birthe


 3. Feb 24, 2012
  12:09 am

  Lin

  Sikke dog en sød lille hjerteknuser.:-)
  Den lasagne må jeg prøve en dag. I dag lavede jeg din chili con carne med øl og chokolade. Sikke en lækkerbisken.


  • Feb 24, 2012
   12:35 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lin!

   Ja, hun er virkelig en lille lækkerbisken 🙂

   Den lasagne var SÅ god, kæresten har allerede bestilt den igen…..

   KH
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!