Newyorkerbyheart

Fuldkornsfettuccine med tigerrejer og vodka a la Newyorkerbyheart……….

Skalotteløg sauteres og tomater kommes ved………….

Lidt vodka tilsættes og koger ind, derefter tilsættes hvidløg og squash…………

Efter nogle minutter tilsættes de rå tigerrejer…………….

Basilikum og friskrevet parmesan tilsættes………..

…..og så er saucen klar……

Friskkogt fettuccine vendes i…………….

Aftenens tallerken…………

I USA stiftede jeg bekendtskab med vodka i tomatsaucer og jeg synes at det giver et sjovt lille twist. Spiritussen koges jo væk, så børn kan også være med her. Jeg har før lavet pastasaucer med vodka: her, her og her – men i aften får I min helt egen version. Jeg gik ud fra hvad jeg havde – de rejer jeg havde tøet op – og så gik jeg ellers i gang. Jeg var ganske godt tilfreds med resultatet. Maden er hurtig at lave og det er helt perfekt i disse dage, hvor ondt i halsen og feber der kommer og går, er virkeligheden for mig.

225 g frisk fuldkornsfettuccine

250 g rå, frosne tigerrejer med skal, optøet

1 skalotteløg, finthakket

2 fed hvidløg, knust og finthakket

1 lille squash, skåret i kvarte skiver

1 stor tomat + 1 god håndfuld cocktailtomater, skåret i tern

et nip tørrede chiliflager (efter smag)

1/4 dl vodka

1 spsk. fløde (det var hvad jeg havde)

salt, friskkværnet peber

2 spsk. friskrevet parmesanost + evt. mere til servering

1 håndfuld frisk basilikum, hakket

salt, friskkværnet peber

olivenolie til stegning

Pil skallen af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Varm lidt olie op på en pande og sauter skalotteløg, til det bliver blødt og gennemsigtigt, men det skal ikke tage farve. Kom tomaterne ved og steg videre, til de ligesom koger lidt ud, krydr med salt, friskkværnet peber og lidt tørrede chiliflager. Hæld vodka ved og lad det koge i et par minutter, så spritten koges væk og væden er kogt lidt ind. Tilsæt squash og lad dem stege med i et par minutter, inden de rå rejer tilsættes. Steg til de begynder at få farve. Når de netop har skiftet farve på begge sider, så tilsættes fløde, det meste af basilikum og parmesan. Vend godt rundt og smag til, tag varmen af panden. Husk rejerne må endelig ikke få for meget, for så bliver de meget kedelige. Imens koges den friske fettuccine i rigeligt, godt saltet vand, efter anvisning på emballagen. Vandet hældes fra og pastaen vendes i saucen. Fordel på tallerkner og drys med lidt ekstra parmesan og basilikum. Server straks.

 

I går fik vi bestilt flybilletter, hotel og andre ting til vores tur til USA i maj måned, hvor vi skal over og se min families ældste søn graduere fra Duke University. Der falder ro over mig, når billetterne er i hus og jeg ved at det hele er på plads. Vi skal være 1½ dag i Newark, New Jersey – som jo er ret tæt på New York. Derefter går turen til Durham, North Carolina i et par dage, inden vi flyver til New Hampshire og bruger resten af dagene (ca. 5 dage). Vi flyver fra Kastrup derover denne gang, fordi det giver os lige ½ dag mere i New York. Det betyder dog at vi skal have en overnatning i Kastrup natten inden, for at kunne være sikker på at være derovre så tidligt, men det tager vi med. Jeg har bestilt billetter til 9/11 Memorial, de koster ikke noget, men de skal reserveres – husk det hvis I planlægger at besøge det.

Jeg kan kun sige at jeg er glad for at vi startede med at spare op for 4 år siden, da vi havde været med til graduation fra High School. Vi vidste jo at vi nok også blev inviteret til hans graduation fra Duke, så vi tænkte at vi lige så godt kunne gå i gang med at spare op………

 

Jeg er kommet med på Wordfeud-vognen og det betyder, at jeg måske bliver nødt til at stoppe med at blogge, fordi jeg nu spiller mod rigtig mange mennesker 😉 Det er min egen skyld, for jeg søgte selv efter flere inde på min Facebook-side – og det har jeg fået. Jeg er dog virkelig dårlig til det, så alle vinder vist over mig – men jeg skal nok komme efter det. Så hvis bloggen ligger stille hen, så er det fordi jeg har gang i min nye “Wordfeud-karriere” 😀

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Feb 8, 2012
  12:37 am

  Piskeriset

  Spændende detalje med vodkaen – jeg kan ikke helt forestille mig smagen, så det kan være, at jeg må kaste mig ud i et lignende forsøg ved lejlighed 🙂


  • Feb 8, 2012
   1:00 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Jeg har leget med det en del gange efterhånden og jeg synes at det er lidt sjovt. Desuden skal jeg jo finde en måde at bruge vores spiritus på. Jeg drikker det jo ikke længere og kæresten drikker det ikke selv 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 28, 2012
  8:34 pm

  Henriette Hansen

  Hej 🙂
  Jeg forsøgte mig med denne pastaret i aftes, det gav stor glæde hos familien og det smagte rigtig godt.

  Men jeg tænkte på er denne opskrift til 2 personer? Og er dine opskrifter altid det eller?


  • Aug 28, 2012
   10:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Henriette!

   Dejligt at I kunne lide den 🙂

   Hvis der ikke står noget er det som regel til 2-3 pers. Jeg laver tit så jeg har til frokost en dag eller 2. Som regel husker jeg at få det skrevet på, men det glipper nogle gange.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!