Newyorkerbyheart

Happy Valentines Day……….

Smukke blomster……….

Kæresten kom hjem med en smuk buket blomster i dag. Det er langt fra hvert år på Valentines Day at han gør det og det er ok for mig, men jeg bliver selvfølgelig også glad for at få blomster. Ikke fordi det er V-Day, men fordi han køber dem til mig. Vi fejre ikke Valentines Day her i huset, men jeg bruger dagen på at tænke på dem i mit liv som jeg elsker og som betyder noget for mig. Dem der kan holde mig ud, dem der kan rumme mig som den jeg er og dem som jeg betyder noget for. Det at et andet menneske kan elske dig betingelsesløst er en kæmpe gave, synes jeg. Jeg har også tænkt på min kære Anette, som jo desværre ikke er her mere, men som lærte mig hvad venskab er. Det er sådan jeg bruger Valentines Day, det behøver ikke at være kommercielt og overfladisk, men kan godt være en reminder om at sætte pris på dem som er i vores liv. Ikke at vi ikke skal gøre det alle de andre dage i året. Nogle gange har jeg bare erfaret at hverdagen overtager og at man lidt “glemmer” ens kære………

Jeg havde sådan set planlagt at vi skulle have haft en lækker 2 retters menu i aften, men det blev ligesom skrinlagt pga sygdom. Jeg har fået forbud mod at lave noget praktisk i dag, selv støvsugerne måtte jeg lade stå – og jeg fulgte ordren. Den stærke penicillin har afhjulpet de slemme smerter jeg havde i går og det værdsætter jeg virkelig meget, men jeg kan godt mærke at min krop er svækket. Jeg er helt slap og har virkelig ikke noget energi, så det at skulle blive på sofaen er slet ikke noget problem. Jeg har vitterlig ikke lavet noget i dag, andet end at spille Wordfeud, sove – og sove. I aften svang jeg mig dog op til at bage en kage til kæresten og han blev meget glad 🙂

Super lækker kage, som jeg faldt over inde hos Kristine, som igen har den fra en amerikansk side. Jeg lavede halv portion og så passede det lige til 3 af de hjerteskåle, som jeg har fået af Anette. Jeg skar lidt på sukkeret, men der kan godt skæres lidt mere, efter min smag. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Blødt smør, brun farin og rørsukker blandes i en skål………

Det piskes luftigt, æg og vanilje tilsættes og det piskes igen……….

Hakket chokolade blandes i………..

Dejen fordeles i de valgte portionsforme………..

Så er de færdige, de skal være lidt bløde i midten……….

Der kommes en kugle vaniljeis ovenpå – og i dagens anledning lidt lyserødt glimmer – og så er den klar til servering……….

Cookie Dough Dessert, 3 pers.:

95 g hvedemel

½ tsk. bagepulver

1/4 tsk. salt

85 g smør, blødt

40 g rørsukker

40 g brun farin

1 æg

1 tsk. vaniljeekstrakt

50 g god, mørk chokolade, hakket

Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. I en anden skål kommes blødt smør og de 2 slags sukker. Pisk det luftigt med en el-mikser. Tilsæt æg og vaniljeekstrakt og pisk godt igen med el-mikseren. Bland de tørre ingredienser i og tilsidst det hakkede chokolade. Smør de valgte portionsforme og fordel dejen i dem, de skal fyldes 3/4 op. Sæt i en 175 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 15 minutter – alt efter hvor store forme du bruger. Hold øje med dem, de skal bare blive gyldne og lidt sprøde ovenpå, men de må godt være lidt bløde indeni. Det er lidt som en stor cookie, deraf navnet går jeg ud fra. Tag ud af ovnen, lad dem afkøle i 1 minut, inden der kommes en kugle god vaniljeis på. Lad den smelte lidt og server så straks.

 

Har I set annonceringen af det næste madbloggertræf?? Der er kun plads til 20 personer og nogle af pladserne er allerede besat nu. Du kan se tid, sted, andre praktiske informationer og program HER.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Feb 16, 2012
  1:05 pm

  Kristine

  iih, hvor skønt i kunne lide den syndfulde dessert også 🙂 og hvor fint med hjerteformene 🙂


  • Feb 16, 2012
   1:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kristine!

   Kæresten blev meget glad 😀

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!