Newyorkerbyheart

Kold lungebetændelse……….

Som I ved har jeg været syg længe efterhånden, men da jeg hader at gå til læge, har jeg tænkt at det nok ville gå over igen. Men i går og i nat fik jeg helt vild ondt i brystet, sådan en mærkelig svidende smerte samtidig med at det føltes som om der lå et ton mursten ovenpå mig. I formiddags blev smerterne så uudholdelige, at jeg bestilte en tid hos lægen. Han mente straks at det var kold lungebetændelse, men tog en blodprøve for at være sikker – og han havde ret. Så nu er jeg på penicillin. Jeg skal kun tage det i 3 dage, men det skulle virke i 10 dage, så nu må vi se. Desuden fik jeg besked på at gå hjem, lægge mig under dynen i en uge og tage det stille og roligt. Min krop trænger åbenbart til ro og afslapning. I ved jo alle hvordan jeg har det med ro og afslapning, ikke min stærkeste side, men jeg prøver. Faktisk kommer det nok lidt af sig selv, for jeg kan godt mærke at jeg ikke har det særlig godt og jeg er så uendelig træt hele tiden. Feberen går og kommer stadigvæk – og så er der de der smerter i brystet – som jeg virkelig håber penicillinen hurtigt får bugt med, for det gør godt nok ondt!! Jeg fik også at vide af lægen, at hvis jeg ikke fik hvile og tog det alvorligt, så kunne det være svært at komme af med – og det kunne vende tilbage med fornyet styrke. Så nu slapper jeg af 🙂

Vi har aldrig fejret Valentines Day, men jeg havde alligevel planlagt at lave en god middag til kæresten i morgen. De planer er nu skrinlagt. Kæresten proklamerede, at hvis jeg virkelig ville gøre noget for ham for Valentines Day, så blev jeg i sengen hele dagen. Det gør jeg så ikke, for det kan min krop ikke, men jeg har lovet at slappe af – og lade ham lave………………………….tada millionbøf 😀

Det står han og laver i skrivende stund og i morgen skal vi så have resten. Hvis jeg så har været sød – og har det bedre – må jeg få lov til at lave mad igen på onsdag. Så nu må jeg hellere indtage sofaen sammen med prinsessen.

Jeg vil dog lige dele vores frokost i går med jer. Jeg lavede en lækker tallerken til os med avocado på rugbrød, pocheret æg og rejer. Det var et hit skulle jeg hilse og sige.

Avocado smøres ovenpå brød……….

Så rejer………..

Så er der serveret…….

Avocadomad med rejer og pocheret æg a la Newyorkerbyheart, 2 pers.:

2 stykker god rugbrød

2 avocado, most

saft af ½ citron

1 fed hvidløg, knust og finthakket

et par dråber tabasco

Maldon salt, friskkværnet peber

2 tomater, skåret i tern

150 g rejer, afdryppet

2 æg

vand

2 tsk. eddike

Bland straks avocado med citronsaft, tabasco, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Smag til. Fordel det ovenpå rugbrød. Fordel rejerne ovenpå og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Kom vand i en stor gryde, sammen med eddike og varm det op til det er lige under kogepunktet. Det må IKKE koge! Slå æggene ud i hver sin skål. Rør i vandet, så der ligesom skabes en hvirvelstrøm og hæld så et æg ned i midten. Saml hviden lidt med en ske og lad det stå i ca. 1-1½ minut. Vandet må stadig IKKE koge, det er meget vigtigt, men det skal være lige under kogepunktet. Tag ægget op med en hulske og læg ovenpå rejerne. Lav nu det andet æg på samme måde. Fordel tomater ovenpå, krydr med salt og friskkværnet peber. Server straks.

Nogen af jer oplevede måske at I ikke kunne komme ind på min side i går. Der var nogle problemer, men de skulle nu være løst. Det er jo desværre ikke noget jeg har nogen indflydelse på, det er sådan noget der sker af og til. Håber, at det ikke voldte jer alt for meget besvær.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Feb 13, 2012
  9:54 pm

  Frk.B

  Æv 🙁 Rigtig god bedring til dig, Birthe!

  KH A


  • Feb 13, 2012
   10:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Frk. B!

   Ja, det er rigtig træls – tak 🙂

   KH
   Birthe


 2. Feb 13, 2012
  10:35 pm

  Piskeriset

  Kan du så installere dig selv i en lænestol eller sofa med en god bog! Det er en ordre 😉

  Rigtig god bedring!


  • Feb 13, 2012
   10:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeri!

   Javel! 😀 Går ud fra at det stadig er ok at Wordfeude??? – selvom jeg ikke har været særlig aktiv i dag 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Feb 14, 2012
  10:16 am

  Camilla

  Rigtig god bedring, søde 🙂 Håber du snart får det bedre og at penicillinen hjælper!


 4. Feb 14, 2012
  11:39 am

  Susanne

  Hej Birthe.
  Pu ha, sådan en kold lungebetændelse er ikke til at spøge med….:(
  Rigtig god bedring, håber du hurtigt er på højkant igen.
  Mange hilsner
  Susanne


  • Feb 14, 2012
   1:03 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susanne!

   Nej, det har jeg også fået at vide, så jeg prøver at tage den lidt med ro 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Feb 14, 2012
  12:22 pm

  Niels Kornum

  skal da helt klart prøve sådan en rugbrød – ser så lækkert ud, godt der ikke er længe til frokost.

  Nå faldt faktisk over det her i går, et link med gode ideer til fuldkorn at spise mere fuldkorn, og nemme ting er det. Det kan ses her http://www.fuldafkorn.dk


  • Feb 14, 2012
   1:03 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Niels!

   Det var virkelig lækkert, kan klart anbefales 🙂

   Tak for link til siden, den ser god ud.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!