Newyorkerbyheart

Pulled pork med Root Beer……….

Bayou Blast, Creole krydderi-rub………..

Beklæd et fad med film, drys krydderiblandingen ud over kødet og gnid det godt ind i kødet. Pak det ind i filmen…………

Jeg bestemte mig for at hælde Root Beer ved, men i virkeligheden kan du prøve med cola eller bare bruge vand……….

Men altså stegen pakkes ud af filmen, lægges i et fad og Root Beer hældes ved og så skal det bare i ovnen i en masse timer……….

Confetti coleslaw, efter den sædvanlige opskrift……………..

Mine absolut yndlings burgerboller……….

Den færdige steg…………

………som hives fra hinanden med 2 gafler……….

Fordeles på burgerboller og lidt BBQ sauce, kommes over………

Coleslaw kommes ovenpå…………

Aftenens tallerken…………

Efter at jeg startede med den 3-dages penicillin kur mod kold lungebetændelse, fik jeg udslæt. Det startede med at være på mine håndled, som blev helt røde, hævede og med små knopper. I går aftes bredte det sig til resten af kroppen, det kløede over det hele, sved og varmede i al huden – jeg var ved at blive skør. Heldigvis er der altid en masse søde mennesker inde på min Facebook-side, som er klar til at hjælpe. Jeg har fået fat i nogle allergipiller og nu går det lidt bedre, eneste minus, pillerne gør mig ekstra trætte. Nu var det jo ikke fordi jeg var frisk i forvejen, så i dag har jeg bare lagt på sofaen og sovet alt det jeg har kunnet komme afsted med. Jeg har dog fået lavet lidt i mine få, vågne øjeblikke 🙂

Jeg har lavet pulled pork, som jo skal startes dagen før, eller det gør jeg i hvert fald. Jeg har lavet det et par gange før, det kan I se her. Denne gang blev det lidt anderledes. Jeg fandt en virkelig skøn krydderiblanding hos A Feast For Your Eyes, som hedder Bayou Blast, som nakkestegen blev gnedet ind i. Jeg bestemte mig for at hælde Root Beer ved, fordi vi havde noget (selvom kæresten protesterede voldsom, for han ville hellere drikke den), men jeg snød mig til at tage en alligevel. Det kan godt være lidt svært at få fat i Root Beer i Danmark, men der er kommet en butik inde på Strøget, hvor de kan købes. Ellers er jeg sikker på at cola kan bruges – IKKE light – eller bare brug vand.

Jeg lavede den sædvanlige cole slaw, bare i konfetti-udgave, hvor jeg tilsatte rødkål og lidt bladselleri. Det gør den så smuk, synes jeg selv. BBQ saucen blev også den som jeg lavede sidst, fordi jeg ikke kunne overskue at skulle lave en som skulle varmes og alt muligt. Jeg bagte også selv burgerbollerne, eller rettere min brødmaskine lavede alt det hårde arbejde, det var virkelig værdsat i dag. Men altså, de burgerboller er mine yndlings lige for tiden, fordi jeg synes at de er så skønne.

Pulled Pork med Root Beer, 4-5 pers.:

1,2 kg nakkesteg

Bayou Blast (krydderi blanding fra A Feast For Your Eyes), ca. 1½ dl, men kan holde sig:

2½ spsk. sød paprika

2 spsk. groft salt

2 spsk. hvidløgspulver

1 spsk. friskkværnet peber

1 spsk. løgpulver

1 spsk. chipotle pulver eller cayenne peber

1 spsk. tørret oregano

1 spsk. tørret timian

Desuden:

1 flaske/dåse Root Beer, en almindelig cola (IKKE light) eller bare vand

cole slaw

BBQ sauce

Burgerboller

Bland krydderierne sammen i et glas, tag 2 spsk. fra til stegen, resten kan gemmes. Beklæd et fad med film (som overlapper hinanden) og læg stegen ned i. Drys 1 spsk. af krydderiblandingen på hver side og gnid det godt ind i stegen. Sørg for at det kommer alle steder også på enderne. Pak stegen ind i filmen og stil den i køleskab i mindst 12, helst 24 timer. Tag stegen ud, hæld Root Beer ved – eller vand – så det står ca. 2½ cm. op ad stegen under HELE stegetiden. Du kan lave stegen i et ovnfast fad, en stegeso eller en støbejernspande/gryde med låg, der kan tåle at gå i ovnen. Sæt i en 100 grader varm ovn (varmluft) 7½-8½ time, til stegen er godt mør. Den lave temperatur nedbryder fedt og væv, som smelter ind i kødet og gør det saftigt og fuldt af smag. Husk nu at tjekke at der hele tiden er nok væske ved stegen – jeg brugte kun 1 Root Beet og supplerede så med vand for resten. Vend den ca. halvvejs. Tag stegen ud og lad den trække i ½ time, inden den trækkes fra hinanden med 2 gafler. Selvom du ikke skal bruge det hele, så træk al kødet fra hinanden nu, mens det er varmt. Vend kødet med lidt af stegeskyen. Hvis du ikke bruger al kødet med det samme, så gem noget af stegeskyen, så du har noget til kødet når det skal varmes op igen. Fordel kødet på burgerbollerne og kom BBQ sauce over. Kom cole slaw ovenpå, server evt. mere til, læg overbollen på og server straks. Du kan også servere pomes frites, chips eller løgringe til.

 

I morgen skal jeg heldigvis ikke lave mad, vi har masser af mad til i morgen, så jeg kan bare slappe af. Jeg havde egentlig drømt om at bage lidt, men jeg tror ikke at kræfterne rækker, nu må vi se. Kæresten er ret streng med at tjekke, at jeg får slappet nok af 🙂

Vi har lige bestilt en bustur til Berlin. Vi har kørt med selskabet (SkanRejser) de 2 gange vi har været i Berlin og det har været godt hver gang, den første gang bedre end det sidste. Men denne gang skal vi bo på samme hotel som vi boede på første gang vi var i Berlin. Beslutningen om at tage til Berlin blev taget ret impulsivt. Kæresten har noget ferie der skal bruges. Vi kiggede på nogle forskellige muligheder, men da vi jo skal til USA i maj måned, skulle det ikke være noget dyrt. Vi kan komme til Berlin i 4 dage/3 nætter for godt kr. 3.000,- ialt inkl. Berliner Karte. Vi glæder os til at gense Berlin, fordi det er en dejlig by og der stadig er så meget vi gerne vil se.

Print Friendly
Tilbage

22 kommentarer


 1. Feb 19, 2012
  9:01 am

  heidi

  Jeg havde allerede luret at der er tilbud på nakkefilet i næste uge, og havde bestemt at der skal laves PP igen snart. Dit indlæg gør ikke lysten mindre 🙂
  Jeg plejer kun at lave den med dry rub, men det kan godt være man skulle prøve at have i det mindste et par stykker i et fad med marinade, eller noget andet flydende. Lækkert ser det i hvert fald ud!


  • Feb 19, 2012
   1:28 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Heidi!

   Har du ikke prøvet det med Dr. Pepper, eller husker jeg forkert?? Nå, men jeg kan godt lidt når der er væde væd. Jeg tror at jeg næste gang vil prøve med noget flydende BBQ sauce-agtig noget. Jeg har også kraftig overvejet om jeg skulle købe mig en stak nakkefileter, for det er jo nem og lækker gæstemad 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Feb 22, 2012
    7:13 pm

    heidi

    Åhh du har da ret – godt husket 🙂
    Jeg har lige købt 6 kg nakkefilet i Bilka i dag, som er kommet i fryseren til engang der bliver tid til det – så er der mulighed for at prøve lidt af hvert, og at lave rigeligt af det!


 2. Feb 19, 2012
  9:15 am

  feenfood

  Der er godt nok mange forskellige variationer af pulled pork. Har netop lavet det selv for første gang, efter at have kigget meget længe på det. Det skal serveres i aften for et par gæster, og jeg glæder mig så meget til at smage resultatet 🙂


  • Feb 19, 2012
   1:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Feenfood!

   Ja, det er der og krydderierne alene kan jo varieres i en uendelighed. Jeg håber at I bliver ellevilde med det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Feb 19, 2012
  9:22 am

  Tóra

  Åh det ser lækkert ud – det bliver et projekt til næste weekend!


  • Feb 19, 2012
   1:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tora!

   Håber, at I vil kunne lide det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Feb 19, 2012
  10:51 am

  Pandekagepiraten

  Mhh 😛 Tror kæresten vil blive rigtig glad hvis han blev overrasket med pulled pork en dag. Gad vide om det kan laves i en bordovn…

  Hvilken butik på Strøget kan man købe root beer i? 😀


  • Feb 19, 2012
   1:24 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Pandekagepiraten!

   Jeg tror han vil blive vildt glad, det bliver min kæreste i hvert fald, når jeg laver det 🙂 Det burde vel kunne lade sig gøre at lave det i bordovn, den skal jo stege ved lav temperatur.

   Butikken hedder Candy Megastore og er et sandt slaraffelland 😀

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Feb 19, 2012
  10:54 am

  Piskeriset

  Spændende detalje med root beer – hvor meget forskel gjorde det i smagen? Blev kødet sødere af det?

  Pulled pork er bare SKØN mad 🙂

  (og så vil jeg slet ikke komme ind på, at jeg er lidt misundelig på Berlin-turen… det er en skøn by :-))


  • Feb 19, 2012
   1:23 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Jeg synes ikke det gjorde det helt vilde og kæresten mener bestemt at det er spild af god sodavand 😉 Men nu fortyndede jeg det jo også op med vand, men det gav lidt sødme til kødet…..

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Feb 19, 2012
  12:54 pm

  Anne

  Det lyder da ikke rart med allergi – jeg går så småt og venter på at min høfeber springer ud, det plejer at ske her i slutningen af februar eller starten af marts:-) Godt at pillerne virker, selvom de måske sløver lidt – trods alt bedre end at klø og være rødspættet:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


  • Feb 19, 2012
   1:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Er lidt i tvivl om hvor meget det hjælper, er faktisk rødspættet og har kløe – træls 🙁

   KH
   Birthe


 7. Feb 19, 2012
  9:54 pm

  Søren Sørensen

  Ser bestemt lækkert ud. Jeg lavede PP til mig og mine venner i starten af feb da vi skulle se Super Bowl. (brugte forresten din opskrift på nemme burger boller);-) Kæresten og jeg har også snakket lidt om at tage en tur til Berlin i næste måned, så måske jeg skulle tjekke scanrejser ud.
  god bedring til dig.
  Søren


  • Feb 19, 2012
   10:01 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Søren!

   Pulled Pork er altid et hit her i huset. Jeg har en hel mappe med forskellige variationer, så der er nok at tage af 🙂

   Det er 3. gang vi skal rejse med Skanrejser og vi har været godt tilfredse, de kan godt være lidt langsomme til at svare på mails osv. men rejserne har der ikke været nogen i vejen med og så er det en forholdsvis billig måde at komme til Berlin på med overnatning og morgenmad på hotellet.

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Feb 20, 2012
  11:57 pm

  Kirsten

  Hej Birthe!

  Jeg skriver normalt ikke kommentarer til forskellige blogs, men jeg synes lige du fortjener nogle ord med på vejen. For det første er jeg ikke den store madlaver som du, men jeg bliver altid fantastisk inspireret af dine opskrifter og de lykkes som regel 😉
  En anden ting jeg synes er fantastisk er at du er så åben omkring din sygdom. For nogle måneder siden fortalte du en historie om en pige der selv var kronisk syg og som kun havde et antal bolde om dagen at gøre godt med. Den historie betød meget fordi jeg selv har en mor med en kronisk sygdom og det er virkelig svært at sætte sig ind i når man ikke ved hvordan det føles på egen krop.
  Denne besked blev lidt længere end jeg havde regnet med, men tak for en super blog!


  • Feb 21, 2012
   11:32 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Kirsten!

   Mange tak for din kommentar, det glæder mig usigeligt meget, når andre kan bruge det jeg skriver. Jeg går ud fra at det er Spoon teorien du mener, den her handler om skeer. Det er sådan en god historie, der kan få raske mennesker til at fornemme lidt, hvordan det er at have en kronisk sygdom som konstant tærer på ens krop. Der er så mange ting man skal overveje, hver gang man vil foretage sig noget. Hele tiden tænker jeg: er det det værd?? Efterhånden lærer man at mærke efter og gøre de ting, som er smerterne og trætheden værd 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


  • Feb 22, 2012
   9:31 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kirsten!

   Tusinde tak for din kommentar. Det er skønt at andre måske kan forstå hvordan det er at have en kronisk sygdom lidt bedre. Jeg kan sagtens forstå at det kan være svært at sætte sig ind i hvordan det er, men historien med skeerne, giver et rigtig godt billed af hvordan vi hele tiden skal veje for og imod 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 9. Feb 28, 2012
  9:59 am

  Heidi

  Så skøn mad! Både min datter og jeg er helt vilde med det. Brugte dog alm gær til bollerne og det gik fint, men de blev meget store 🙂
  Fantastisk opskrift – tak!


  • Feb 28, 2012
   11:34 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Heidi!

   Ja, det er virkelig skøn mad 🙂 Det er rigtigt, de bliver store, men det foretrækker jeg nu til lige netop denne ret, men du kan jo altid lave dem mindre og så bare lidt flere……….

   Mange hilsner
   Birthe


 10. Mar 5, 2012
  3:42 pm

  Lars Rosengren

  Nu har jeg lavet det 2 gange indenfor 14 dg.

  Første gang var det en nakkefilet på ca. 1,5 kg. Den blev lavet i en stegeso og fik 8 timer ved 100 grader. Mums

  Anden gang var det en filet på lidt over 2 kg. Den kunne ikke være i stegesoen og blev derfor lavet i en bradepande. Den var også god, men ikke så god som den første.

  Selvfølgelig kan der være forskel på kødet, men jeg vil nok hellere lave den i en stegso fremover.

  vh
  Lars

  Ps. Man ved det er et hit, når ens 11-årige søn hellere vil have en burger med pulled pork, end den sædvanlige med kyllet.


  • Mar 5, 2012
   3:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lars!

   Burgere med pulled pork slår alt, jeg elsker det og det er sjovt at eksperimentere med smag synes jeg 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!