Newyorkerbyheart

Restaurantbesøg i Købehavn: LêLê………

Super god limonade, inde på LêLê………..

Friske forårsruller og forskellig dip……….

Fra venstre: tigerrejer med sød basilikum, wonton med kalkun, krabbe og grønsager, vietnamesiske forårsruller med krabbe og svinekød, Hanoi frikadelle og udenfor billedet La Lot ruller med oksekød og vilde betelblade………

Efter det hyggelige “dagsprogram“, var det dejligt at ligge i den gode seng og hvile mig lidt. Kl. 18.30 skulle jeg være på LêLê. Jeg havde en aftale som mest var for hyggens skyld, men som også var en forberedelse til det møde jeg skulle til i fredag – og som var hele grunden til at jeg i det hele tage var i København. Jeg havde glædet mig meget il at spise på LêLê, som jeg har hørt så meget godt om – og jeg blev bestemt ikke skuffet 🙂

Der var ikke så langt at gå hen til LêLê fra mit hotel, men hold nu op, hvor var det KOLDT!! Det var godt vi havde bestilt bord, for der var masser af mennesker i byen, fordi der også var/er Modeuge. Det første bord vi blev anvist, var vi ikke helt glade for. Det var sådan et højt bord med høje stole, ikke det mest komfortable. Men da vi henvendte os til tjeneren fik vi anvist et bord oppe ved køkkenet og det passede os bedre. Meget venlig og opmærksom betjening, desuden kom maden virkelig hurtig. Vi valgte at dele deres Sadec menu, men blev ikke helt mætte, så vi bestilte også noget råmarineret tun – som jeg glemte at tage billeder af – men som smagte helt forrygende. Vi fik 4 pænt tykke skiver tun, som vi delte. Vi bestilte også deres Goi Du Du, som er en papayasalat med oksekød og vietnamesisk mynte, som også var lækker og som vi også delte. Vi bestilte begge deres lemonade som virkelig kan anbefales, den smagte eminent og i det hele taget har de et fint udvalg af non-alkoholiske drikkevarer som er spændende og anderledes end danskvand og sodavand, som er det udvalg der normalt er. Hvis man er rigtig heldig, har nogle også forskellige juice og saft. I alt kom vi af med lige godt kr. 700,- for mad og drikkevarer. Vi var ikke helt færdige med at snakke og hygge os efter LêLê, så vi gik hen på BarBar Bar, hvor vi fik kaffe og nøddekage. Kagen var nu ikke specielt god, synes jeg, men det var et hyggeligt sted og det var midnat inden jeg igen var tilbage på hotellet. Super hyggelig aften i København, lækker mad og godt selskab, hvad kan man så ønske sig mere??

Jeg må indrømme at jeg nyder mine ture til København, jeg synes det er hyggeligt at komme til storbyen, hvor der er en noget anden puls end i den lille jyske landsby jeg bor i. Men når jeg har været afsted i et døgns tid så er jeg også godt træt, fordi mit program altid er ret tæt pakket, på disse ture.

Jeg skyndte mig at gå i seng, men jeg fik ikke sovet så meget, jeg var helt enormt nervøs inden mit møde fredag formiddag. Det blev måske til 3 timers søvn, mere blev det i hvert fald ikke. Der var mange mennesker nede og spise morgenmad i hotellets restaurant. Der plejer at være mennesker, men ikke så mange. Det må være pga modeugen. Efter morgenmaden var det tid til at gå op og gøre mig i stand, få pakket og checket ud. Jeg tog en taxa hen til den adresse jeg skulle være på, fordi det bare var for koldt at gå og så var jeg også ret træt. Efter mødet gik jeg tilbage til hotellet og nød, at jeg bare kunne slentre afsted i mit helt eget tempo. Jeg kom forbi Trinitatis Kirke – tror jeg nok at det var – som jeg gik ind i. Både for at få varmen, men også fordi jeg godt kan lide at gå ind i kirker og jeg har aldrig været i den kirke før. Organisten sad og øvede, så jeg satte mig ned lidt og nød det smukke rum…………….

Trinitatis Kirke……….

Blå himmel, solskin og KOLDT – smukt vejr i København………….

Jeg havde et par timer inden jeg skulle med toget, men kunne ikke rigtig bestemme mig til at få noget at spise, så det endte med at jeg ikke spiste noget – hvilket jeg fortrød senere i toget. Hold da op, hvor var jeg sulten, da jeg nærmede mig min station 🙂 Jeg havde dog faktisk sovet det meste af vejen hjem i toget, jeg var helt færdig og havde desuden ondt i halsen og feber.

Jeg var hjemme klokken 16 og blev hentet på banegården af kæresten. Så havde jeg lige knap 2 timer, inden vi skulle ud af døren igen. Vi var blevet inviteret til fødselsdag hos en i tennisklubben. Selvom jeg var dødtræt og havde meget ondt i halsen, tog jeg med derom og spiste. Jeg havde sagt ja tak og så kunne jeg ikke bare blive væk. Det var også hyggeligt og noget virkelig lækkert mad vi fik. Vi fik bl. a nogle kartofler som jeg helt sikkert skal prøve at lege lidt med, de var super lækre, så I kan godt glæde jer 🙂

Jeg tog hjem igen omkring kl. 21.30 og gik lige på hovedet i seng. Jeg var helt færdig, halsen gjorde ondt og feberen vendt tilbage. Jeg ved det vil komme nu, jeg har kæmpet i over en måned for at holde sygdommen fra døren, fordi jeg har presset min krop alt, alt for meget – nu er der en regning der skal betales. Jeg betaler den gladeligt, for det jeg har opnået er jeg ret stolt af, så nu kan sygdommen bare komme. Jeg har tid til at lægge mig syg nu, så det er helt ok………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Feb 4, 2012
  6:56 pm

  Cphfoodie

  Så kom du endelig på LéLé – er glad for du kunne lide det 🙂


  • Feb 4, 2012
   6:58 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Cphfoodie!

   Ja, det har jeg sørme gerne villet længe 🙂 Skønt sted og ditto stemning og mad. Skal helt bestemt spise der igen – og have deres skønne limonade 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Feb 5, 2012
  6:18 pm

  Piskeriset

  Dejligt at læse om din oplevelse hos LéLé – vi har kun spist der én gang men var meget tilfredse, og det er et sted, jeg gerne kommer igen 🙂


  • Feb 5, 2012
   8:51 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Det var virkelig skøn mad, jeg skal helt klart derind igen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Feb 5, 2012
  8:43 pm

  Michelle

  Ååååhhh jeg elsker bare LéLé, den bedste vietnamesiske restaurant der findes i Danmark..:) Næste gang, hvis der bliver en næste gang, så lov mig at prøve deres Lychee drik, den er formidabel..:)


  • Feb 5, 2012
   8:52 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Michelle!

   Den er i hvert fald god 🙂 Jeg kan se, at der er indtil flere af deres drikke jeg skal have prøvet, de lyder alle sammen meget lækre.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!