Newyorkerbyheart

Sprøde kyllingenuggets med sprød peberfrugtsalat…………

Knuste tortillachips blandes med krydderier……..

Den sprøde peberfrugtsalat……….

Guacamole………….

Lidt nachos med oliven……..

Sprøde kyllingenuggets………….

Aftenens tallerken………….

I dag er sidste dag jeg har taget penicillin og jeg kan heldigvis mærke at de har hjulpet. Normalt tager det rimelig lang tid inden penicillin virker på mig, men disse “super” piller, virker altså hurtigt. De har dog også slået min mave mere eller mindre i stykker, men det er en helt anden snak. Men altså smerterne i brystet/lungerne er væk, men jeg er uendelig, UENDELIG træt. Jeg er normalt træt, men det her er helt ekstremt. Hvis jeg bare holder mig til at ligge på sofaen så er det fint, men med det samme jeg begynder at bevæge mig rundt, så overvælder trætheden mig. Så det med at slappe af og tage det roligt, det kommer helt naturligt i disse dage 🙂

Jeg havde faktisk planlagt at støvsuge i dag, men måtte indse at det ville kroppen ikke. Da vi skulle over og handle, faldt jeg i søvn i bilen, det er aldrig sket før. Da vi kom hjem hvilede jeg lidt igen, inden jeg lavede mad. At handle og lave mad, var nok for mig i dag. Jeg må indse, at min krop er svækket og at det tager lidt tid at komme over denne omgang.

Nå, men i aften har vi fået sprøde kyllingenuggets, en peberfrugtsalat, guacamole, og nachos. Måske en lidt sjov sammenblanding, men det smagte godt – og det er jo det det hele handler om.

Eva Langoria siger, at der skal citronsaft i guacamole og ikke limesaft, limesaft bruges til salsa. Hvis det er godt nok til hende, er det også godt nok til mig 😉 så i aften prøvede jeg det. Det giver en anden smag, en mere frisk smag synes jeg, så det tror jeg faktisk at jeg vil blive ved med i fremtiden.

Guacamole, 2-3 pers.:

2 avocado, moste

2 spsk. rødløg, finthakket

1 fed hvidløg, knust og finthakket

1 frisk rød chili, udkernet og meget finthakket

½ tomat, udkernet og skåret i små tern

saft af ½ citron

Maldon salt, friskkværnet peber

et par dråber Tabasco

Tag kødet ud af avocadoerne og mos det groft med en gaffel (eller fint, hvis du foretrækker det, personligt vil jeg helst at der er lidt struktur i min guacamole). Kom det i en skål og vend det straks med citronsaft. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og smag det til.

 

Sprøde kyllingenuggets, 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter, afpudset

en stor håndfuld tortillachips

1 tsk. hvidløgspulver

½ tsk. spidskommen

½ tsk. chipotlepulver (eller røget paprika)

1 tsk. sød chilipulver

1 tsk. tørret oregano

salt, friskkværnet peber

olie til stegning

lidt limesaft

Kom tortillachips i en frostpose og knus dem med en kødhammer eller en kagerulle. Hvor fint eller groft du knuser dem, er helt op til dig. Bland krydderierne i. Skær kyllingebrystfileterne i mindre stykker. Kom olie på en pande og varm det op ved middelvarme. Vend kyllingestykkerne i de knuste, krydrede tortillachips og kom dem på panden. Steg til kyllingen er gennemstegt og ydersiden gylden, ca. 3 minutter på hver side. Tag af panden og dryp med lidt limesaft, server straks.

Til nachos kom jeg bare lidt tortillachips i et lille fad, dryssede ost over og kom lidt oliven øverst, inden fadet kom i ovnen til osten var smeltet.

Sprød peberfrugtsalat, 2 pers.:

½ rød peberfrugt, skåret i små tern

½ grøn peberfrugt, skåret i små tern

1 dl frosne majs, optøede og afdryppet

lidt sorte oliven

Bland det hele sammen og server.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Feb 15, 2012
  11:29 pm

  Piskeriset

  Jeg tager hatten af for den dejlige mad, I får, selvom du er syg. Når jeg er syg, står det på yoghurt, måske et stykke rugbrød eller evt. en gang spaghetti (sidstnævnte er faktisk min yndlingsmad, når jeg har ondt i halsen).


  • Feb 15, 2012
   11:30 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeris!

   Well, hvis jeg ikke tager mig sammen, så for vi jo millionbøf – og det har vi altså fået i 2 dage nu ;-D

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Feb 16, 2012
  8:42 am

  feenfood

  Hjemmelavede nuggets – har jeg aldrig overvejet før, men det gør jeg da bestemt nu 🙂
  Håber da snart du er helt ovenpå igen, er aldrig sjovt at være syg.
  Min favorit ‘sygemad’ er ristet brød med lidt smør, tomatskiver og salt, det fik vi altid som små når vi var syge.


  • Feb 16, 2012
   12:31 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Feenfood!

   Åh, det skulle du gøre, de smager fantastisk 🙂 Uhmm, tomatmad, jeg spiser masser af dem når jeg kan få skønne tomater om sommeren……….

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Feb 16, 2012
  10:32 am

  Lars Rosengren

  Spidskommen. Det er efter min mening uundværligt i en guacamole.

  Prøv det:)


  • Feb 16, 2012
   12:28 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lars!

   Ja, jeg ved godt at mange sværger til det, jeg har også prøvet det men jeg synes ikke om det. Jeg kan godt lide guacamole på denne måde. Heldigvis er smag og behag forskellig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Feb 16, 2012
  10:33 am

  Lars Rosengren

  De nuggets ser virkelig lækre ud. De skal prøves ved lejlighed.


  • Feb 16, 2012
   12:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lars!

   Tak, de blev også virkelig lækre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Feb 16, 2012
  10:50 am

  Lilli

  Uhmmm, det ser lækkert ud.
  Jeg har aldrig været vild med de industrielt fremstillede nuggets, synes altid, at jeg er SÅÅÅÅÅ uheldig at tygge i noget der knaser! Men siden vi er begyndt at lave dem selv, lidt efter samme princip som ovenfor, har jeg heller ikke det store problem med at servere dem for ungerne. De er vilde med dem – også i madpakken dagen efter.


  • Feb 16, 2012
   12:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lilli!

   Helt enig. Jeg indrømmer glad og gerne at jeg har købt færdig mad, men aldrig nuggets, det er bare for mærkeligt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Feb 16, 2012
  11:06 am

  Sofie

  Ja, her i huset er der så godt som ingen mad, hvis jeg er syg … det er ihvertfald ikke “blogmad” 😀
  Ligger selv underdrejet for tiden, og det er pasta med ketchup til drengene, og jeg lever af knækbrød..
  – Ang citron/ lime , jeg har altid lavet det med citron, det syntes jeg giver den mest friske smag. Så kan kun tilslutte mig 🙂


  • Feb 16, 2012
   12:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sofie!

   Jeg vil gøre alt for at undgå millionbøf i endnu 2 dage 😉

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Feb 16, 2012
  8:05 pm

  Jeanet

  Uh ha da.. hvor det lyder lækkert, jeg har slet ikke tænkt på, at jeg kunne lave mine egne kyllingenuggets – men sådan bliver det altså i fremtiden efter at have set din opskrift 🙂 Det lyder til at være en super lækker panering, som du bruger til kyllingen! Min datter har faktisk bestilt fredagsmaden i morgen til at være mexikanske pandekager, så det er helt oplagt, at jeg også laver dine kyllingenuggets!
  Og stadig god bedring til dig, håber at du snart er helt frisk og på højkant igen 🙂


  • Feb 16, 2012
   9:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Jeanet!

   Jeg håber at I vil kunne lide det, det er i hvert fald et hit her i huset, selvom vi ingen børn har 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Feb 16, 2012
  9:54 pm

  Anne Skipper

  Datteren og jeg er fans er mexicansk mad, så det her er vist en af dem vi skal have prøvet af – snart, tror jeg hun vil sige 🙂


  • Feb 16, 2012
   10:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Så er jeg sikker på at I vil blive glad for disse kyllingenuggets 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 9. Feb 20, 2012
  3:06 pm

  Christine

  ih, hvor er jeg glad for at finde en (dansker) der bruger samme opskrift til guacamole som mig selv! Guac bør IKKE laves med en pulverblanding og absolut IKKE tilsættes creme fraiche!


  • Feb 20, 2012
   3:33 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Christine!

   Det er en af de få ting, der virkelig kan give mig nervøse trækninger, hvis man putter creme fraiche i sin guacamole – eller laver den fra pulver – fordi det jo er så nemtt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!