Newyorkerbyheart

XL muffins med banan og Daim (Magasinet Mad! nr. 2/2012)……….

10 februar , 2012 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Helbred, Kager/Brød/Småkager, Opskrifter - Tags: ,

Hvedemel blandes med vaniljekorn, bagepulver, natron og sukker……

Lav en fordybning, kom kærnemælk og æg i og slå det sammen med en gaffel……….

Bland smeltet smør, moset banan og grofthakket Daim i………..

Kom smørrebrødspapir i en muffinsform og derefter dejen……….

De færdigbagte muffins……..

Klar til servering………..

Smelte Daim er altså godt…….

I går da kærestens mor var på besøg, bagte jeg også lidt muffins, så vi havde noget til kaffen. Onsdag, hvor vi troede hun skulle komme til spisning, havde kæresten købt fastelavnsboller (sådan nogen med remonce i). Men da jeg blev nødt til at aflyse pga sygdom, så spiste vi dem selv og derfor måtte jeg så i gang med at bage i stedet for 🙂

Valget faldt på nogle muffins fra det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 2/2012), som jeg havde markeret. De så utrolig lækre ud og så var der både banan OG Daim i. Når de skriver XL muffins, så lyver de ikke, de er store. Jeg brugte smørrebrødspapir som muffinsforme, som jeg sprayede med lidt olie. Jeg brugte 3 bananer i stedet for 2, fordi bananerne var ret små. Jeg blandede lidt limesaft i de moste bananer, for at give dem lidt syrlighed og så skar jeg lidt ned på sukkeret. Den store mængde Daim og bananerne tilføjer dem meget sødme. Jeg fik 10 store muffins ud af portionen. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

XL muffins med banan og Daim (Magasinet Mad! nr. 2/2012), 10 stk.

3 små bananer (eller 2 store)

saft af 1 lime

3 dobbelte Daim (168 g), grofthakket

75 g smør, smeltet og afkølet

350 g hvedemel

100 g rørsukker

1 tsk. salt

1½ tsk. bagepulver

½ tsk. natron

korn af 1 stang vanilje

3½ dl kærnemælk

1 æg

20 stykker smørrebrødspapir

Smelt smørret og lad det afkøle. Mos bananerne og bland med limesaft. Hak Daim groft. Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron, salt og korn fra vaniljestangen godt sammen i en skål. Lav en fordybning i blandingen og kom ægget og kærnemælken i hullet. Slå det sammen med en gaffel. Vend så det smeltede, afkølede smør i med en dejskraber, med så få tag som muligt og derefter Daim og bananer – også med få tag som muligt. Jo mindre du rører i muffinsdejen, jo mere luftige bliver de, så bland dejen med let hånd og undgå at røre mere end højst nødvendigt. Læg smørrebrødspapir ovenpå hinanden 2 og 2, så de former en stjerne. Pres papiret ned i muffins hullerne og smør dem med smeltet smør eller spray dem med lidt olie. Fordel dejen i dem og sæt dem i en forvarmet ovn ved 175 grader (ikke varmluft), bag i 30-40 minutter, til de er gennembagte. Tjek dem med en tandstikker. Lad dem køle lidt af i formen, inden de løftes op. De er gode lune, mens chokoladen stadig er lidt smeltet.

 

Nå, men ellers er det status quo her i det lille hjem. Jeg er stadig syg, har feber og føler mig elendig (som jeg altid gør når jeg er syg). Jeg fryser og sveder på skift og føler det efter hånden helt som om jeg har flere personligheder – eller i hvert fald 2 – en der fryser og en der sveder helt vildt! Jeg håber på at jeg snart bliver rask, det ville være rart. Jeg håber at I alle derude, får en skøn weekend………………..

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Feb 10, 2012
  11:33 pm

  tina hansen

  Altså Birteh – jeg må sige jeg er dybt misundelig – og en anelse imponeret over at du magter at bage osv – selvom du er syg…Herhjemme hat den stået på rester og rugbrødsmadder, jeg har nu heller ikke haft lyst til mad….og så er jeg sgu syg….Nå anyyways må tage mig sammen (har det meget bedre til aften) imorgen kommer ældstesønnen hjem fra Lanzarote – og bør måske forkøles lidt med muffins – de ser lækre ud !
  Endnu engang hatten af for dig – bukker mig ærbødigst !
  Tina


  • Feb 11, 2012
   4:23 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Tak, hvor er du sød!! 🙂 Jeg er dårlig til at blive liggende på sofaen, selvom jeg burde – og sikkert også derfor det tager mig så lang tid at blive rask. Min krop får aldrig helt den ro den burde, jeg føler mig så doven, når jeg bare ligger der og “blomstrer”. Det er dog sket, at jeg har haft så høj feber, at det har været umulig for mig at stå på benene, så må jeg jo overgive mig 🙂

   Jeg håber, at du snart får det bedre.

   Knus
   Birthe


 2. Feb 11, 2012
  12:13 pm

  Helle

  Nøøøøj, hvor det lyder lækkert !! Tænkte bare lige, om man ikke kunne lave dem i almindelige “papir”-muffinforme, dels for nemheden og dels for at de ikke skulle blive så store.

  Håber snart du får det bedre, – rigtig go’ bedring !
  Kh
  Helle


  • Feb 11, 2012
   4:19 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Helle!

   Kan ikke se nogen grund til at du ikke skal kunne lave dem i almindelige papirsforme, jeg synes bare at smørrebrødspapir er mere dekorativt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Feb 11, 2012
  3:44 pm

  Anna Banana Butterhair

  Uhmm ja de er nemlig bare mega gode… og klistrede 😀 Jeg lavede dem i sidste weekend og tog nogle med på job om mandagen – de bragte stor lykke på kontoret. Nu har jeg købt ind til en portion mere, denne gang med Dumle i stedet for Daim. Jeg havde nemlig håbet at Daim’en blev mere karamel-lækker end den gjorde (den blev jo bare klistret i dejen :)). Så nu prøver vi med Dumle og ser om de kan blive mere karamel-lækre af det 😉


  • Feb 11, 2012
   4:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anna Banana Butterhair!

   Jeg er sikker på at du opnår det resultat med Dumle 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Feb 11, 2012
  6:08 pm

  Sequence

  Ej, hvor lyder det lækkert. Dem vil jeg prøve at bage, næste gang vi skal have gæster.

  Rigtig god bedring til dig Birthe


  • Feb 12, 2012
   12:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sequence!

   Mange tak, jeg håber at det snart bliver bedre 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Feb 11, 2012
  8:21 pm

  Bianca

  Hold op hvor ser de skønne ud! Får da virkelig lyst til sådan en god gang muffins. Må hellere på jagt i køkkenskabene efter noget lækkert, for energien er der desværre ikke endnu, men ingen tvivl om dette lækre indlæg frister min bagetrang.
  Du må have rigtig god bedring! Håber du snart er på højkant!
  Knus


  • Feb 12, 2012
   12:08 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Bianca!

   Jeg kender det godt, det med ingen energi at have, desværre alt for godt. Håber virkelig, at du snart kommer ovenpå igen.

   Knus
   Birthe


 6. Feb 12, 2012
  1:32 am

  Piskeriset

  Nammenam! De ser rigtig indbydende ud 🙂


  • Feb 12, 2012
   12:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   De smager også godt, omend de er lidt store 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. Feb 12, 2012
  1:01 pm

  Sara

  Hej Birthe, hvor kan man købe sprayfedt som du også nævner i at du har sprayede smørrebrødspapire med :)?


  • Feb 12, 2012
   1:04 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sara!

   Altså man kan købe de pumpeflasker, hvor man selv kan hælde olie i. Men jeg må indrømme at jeg købte nogle forskellige slags i New York sidste år, som jeg elsker at bruge, de er så nemme. Jeg købte en til bagning og en med olivenolie, som er godt at spraye grøntsager med – eller hvis du panerer noget og hellere vil stege det i ovnen. Jeg ved ikke om det kan købes herhjemme, desværre. Men måske det kan købes på nettet 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Oct 2, 2013
  10:47 am

  Marie Sørensen

  Hejsa! Hold da op hvor ser det super lækkert ud! Jeg skal bage til min kæreste på fredag, og er sikker på de bliver et hit! Men hvor længe kan de holde sig lækre?? Hvis de ikke kan fryses ned. . Altså, tænkte på at bage dem med en veninde i dag, så vi lige kunne få en smagsprøve, og så tage resten med på Fredag. Men er de så stadig gode?
  Knus Marie


  • Oct 2, 2013
   11:49 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Marie!

   De skal helst være friskbagte, så er de bedst.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!