Newyorkerbyheart

Beignets

Varm mælk, kærnemælk, tørgær og sukker blandes sammen og skal stå lidt…………

Mel, natron og salt tilsættes og der røres med en el-mikser………..

………..til dejen ligesom formes til en kugle……….

Efter det har hævet tages det ud på køkkenbordet og drysses med mel…….

……….pres det fladt………..

Fold det sammen på midten……..

Fold hjørnerne ind under, så det bliver til en stor bolle, drys med mel igen………..

Rul ud til en cirkel og skær det i ruder……….

Steg i godt varm olie, til de bliver gyldne………..

Lad dem dryppe af på køkkenrulle, inden de lægges på en tallerken……….

Drys med masser af flormelis – og i dagen anledning et amerikansk flag………..

MUMS!!!

Den første gang jeg smagte beignets var da min Mama og Papa holdte deres årlige sommerfest på Martha’s Vineyard, imens jeg var au pair i 1991. En af gæsterne lavede beignets og jeg syntes at de var SÅ lækre. Siden har jeg fået dem en gang i New York, men jeg har aldrig selv prøvet at lave dem. Men i anledningen af min blogs 6 års fødselsdag, så synes jeg at det skulle være. Jeg havde ingen danske flag, men nogle små amerikanske – og det er måske i virkeligheden også mere rigtigt i mit tilfælde 🙂

Beignets er – i USA – en form for doughnut der serveres med masser af flormelis. De er Louisiana officielle doughnut, men de er måske mest kendt fra New Orleans.

Jeg fandt en version på Epicurious med kærnemælk i, ellers var mange af de opskrifter jeg fandt med evaporated mælk og det er altså lidt svært at opdrive her hvor jeg bor. De blev ret lækre, men det gav også en stor portion, så nu har jeg puttet resten af dejen i fryseren udskåret og det hele – om det virker ved jeg ikke.

Næste gang kunne jeg godt tænke mig at tilsætte en form for smag til dejen, for ellers smager de ikke af så meget. Af sammen grund er det vigtigt at de drysses med masser af flormelis, da det tilfører dem lidt smag. De skal spises lune – og gerne med en god kop kaffe til.

Jeg lavede halv portion og skriver opskriften som jeg lavede den……………

Beignets (fra Epicurious), ca. 50 stk.:

1 dl sødmælk

1,8 dl kærnemælk

2 tsk. tørgær

1 1/4 spsk. rørsukker

1/4 tsk. natron

et nip salt

ca. 325 g hvedemel

solsikke- eller majsolie til fritering

Varm mælken op ved middelvarme, til den lige netop begynder at koge. Tilsæt kærnemælk, tørgær, salt og sukker – sæt det til side i 5 minutter. Hæld blandingen i en skål, tilsæt salt, natron og det meste af melet. Sæt dejkrogene på en el-mikser – eller brug en røremaskine med dejkrog – og pisk ved lav hastighed til de tørre ingredienser bliver fugtige. Skru op på mellemste hastighed og pisk til dejen former sig til en blød kugle, men dejen skal stadig være fugtig og klistrende. Pisk i yderligere et par minutter. Dæk skålen til og stil et sted hvor det ikke trækker i en god times tid. Når dejen er klar, kommes ½ liter olie i en gryde, gerne en støbejernsgryde eller -pande, tænd for middelvarme og lad olien varme op. Stik enden af en tændstik ned i og hvis det syder om den, så er olien varm nok. Hvis olien ikke er varm nok, så suger dejen alt for meget olie, så det er ret vigtigt. Drys køkkenbordet med mel, hæld dejen ud på bordet og drys det med mel. Tryk dejen flad og fold det på midten. Fold enderne ind under, så der igen formes en kugle. Drys med mel og rul ud med en kagerulle til en cirkel, ca. 3 mm. tyk, lad dejen hvile i 1 minut. Skær ud i ruder med en pizzaskærer eller en kniv. Kom nu forsigtigt 3-4 stykker dej ned i gryden ad gangen, ikke for mange, for så falder temperaturen for meget. Kog til de er bobler op og bliver gyldne på begge sider. Læg på køkkenrulle så de kan dryppe af og læg dem så på en tallerken. Forsæt til de alle er bagte, hold dem evt. lune i ovnen ved 100 grader (ikke varmluft). Læg dem på en tallerken og drys med maser af flormeslis. Server med en god kop kaffe.

 

“Lediggang er roden til alt ondt” – eller ferie er i hvert fald. Jeg har fået lavet absolut nada i de sidste dage. Altså jeg havde jo også proklameret at jeg ville holde fri, men jeg havde alligevel en drøm om at jeg ville få ryddet op i bare nogle få af de bunker der ligger rundt omkring i huset. Men altså, der er sket absolut INTET indtil videre. Oh well, i morgen er der atter en dag 😀

Dagens frokost………..

Min frokost i dag bestod af en salat med friske figner, frisk mozzarella, parmaskinke, balsamico, olivenolie, salt, friskkværnet peber og brød. Det smagte skønt.

I aften står menuen på pekingand. Jeg havde nogle ande-pandekager i fryseren og så skal der bare lige steges et andebryst, så det er ret nem mad. Kokken ELSKER nem mad i disse dage 😀

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Mar 1, 2012
  7:42 pm

  Louise (MissMocca)

  Tillykke med fødselsdagen kære yndlings-blog, som dog ofte får mit mundvand til at løbe og giver mig virkelige irriterende cravings på alle mulige lækre opskrifter 🙂


  • Mar 1, 2012
   10:11 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Tak, hvor er du sød 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Mar 2, 2012
  12:27 am

  Karin M.Jensen

  Tillykke her fra med….og det er jo lige som det skal väre med at lave ingenting..bara godt at du passer på dig selv,,så du bliver helt frisk..knus her fra..


  • Mar 2, 2012
   12:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Karin!

   Tak – og jeg har i hvert fald fået slappet af, men det lader ikke til at hjælpe på trætheden.

   Knus
   Birthe


 3. Mar 2, 2012
  8:26 am

  feenfood

  Uhh det ligner sådan rigtig comfort-food til en hyggeaften 🙂 Men tror du har ret, jeg ville nok også tilsætte en eller anden form for smag tror jeg….


  • Mar 2, 2012
   12:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Feenfood!

   Jeg er sikkker på at de vil gøre sig godt til en hyggeaften 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Mar 2, 2012
  3:29 pm

  Sanne

  Tillykke:) Mmm…de skal helt sikkert prøves. Jeg elsker friturestegt kage 😉


 5. Mar 4, 2012
  9:10 am

  Piskeriset

  Sikke nogen fine små størrelser! Jeg tror kun, jeg har smagt det én gang, og det var da vi var i Paris i efteråret. Ved ikke helt, om jeg tør lave dem selv, for de smagte pænt vanedannende 😉


  • Mar 4, 2012
   9:12 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Jeg skal have arbejdet lidt med smagen, men de er ret lækre og nok ikke nogen man skal spise alt for tit 🙂
   Hvad smagte dem I fik i Paris af?

   Mange hilsner
   Birthe


   • Mar 4, 2012
    11:10 pm

    Piskeriset

    Hm… de var forholdsvist neutrale i smagen, men jeg tror, der var lidt kanel i dem? Er ikke helt sikker. Jeg må nok tage derned for at smage dem igen, hehehe 😀


    • Mar 5, 2012
     1:08 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, PIskeris!

     Uhm, kanel kunne være et godt bud 🙂

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!