Newyorkerbyheart

Frisk pasta med varmrøget laks………..

Sukkerærter, asparges, forårsløg, hvidløg og chili steges sammen på en pande……….

Fløde hældes ved og fintrevet citronskal kommes i………..

Friskkogt pasta blandes sammen med grøntsagsblandingen og varmrøget laks tilsættes og vendes sammen med……..

Aftenens tallerken………..

I aften har kærestens mor været på besøg til spisning. Det blev bare til noget simpelt mad, fordi kæresten stadig “tvinger” mig til at tage det stille og roligt 😉 Så i aften bestemte jeg mig for at vi skulle have en pastaret, det er jo altid nemt og hurtigt at lave. For et stykke tid siden faldt jeg over en opskrift hos TildeMa(d). Jeg tilsatte lidt citronskal til retten og ændrede lidt på mængderne, fordi jeg skulle lave til 3 personer. Jeg udelod fintrevet parmesan – fordi jeg glemte det 😀

Det er en helt super skøn ret, med masser af smag og citronskallen løfter den lige, synes jeg. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Frisk pasta med varmrøget laks, 4 pers.:

450 g frisk pasta

300 g varmrøget laks (jeg brugte nogle med hvidløg)

1 bdt. forårsløg, fintsnittet

1 bakke sukkerærter, skåret i mindre stykker

3 fed hvidløg, knust og finthakket

1 bdt. asparges, det nederste knækket af og skåret i mindre stykker

1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket

4½ dl fløde

fintrevet skal af 1 økologisk citron

1 håndfuld persille, finthakket

salt, friskkværnet peber

Pil skindet af laksestykkerne, fjern det brune kød og pluk det i mindre stykker. Gør alle grøntsagerne klar. Sæt en stor gryde med vand over til pastaen, når det koger så tilsæt godt med salt. Kom lidt olivenolie på en pande og tilsæt asparges, sukkerærter og forårsløg – lad det stege i 1 minuts tid – krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt chili og hvidløg, lad det stege med til hvidløget begynder at dufte, rør i det hele tiden. Hæld fløden ved og lad det koge lidt ind, tilsæt citronskal og smag det til. Når det er kogt lidt ind, så tag det af varmen. Kom pastaen i det spilkogende vand og giv det ca. ½ -1 minut mindre end der står på emballagen. Hæld vandet fra og kom det tilbage i gryden. Tilsæt grøntsagsblandingen og varmrøget laks, bland det hele godt sammen og hæld det i et fad. Drys med persille og server straks, evt. med noget lækkert brød og en salat.

Her var kræfterne ikke til salat, så vi fik bare noget brød til.

 

Som jeg skrev i går, så har jeg måske været lidt “fraværende” på bloggen. Ikke sådan at jeg ikke har lavet indlæg, for det har jeg jo, men mit hjerte har måske været et andet sted. Jeg skrev et par grunde i går, men en anden grund er også at jeg har et stort savn i min hverdag – et savn som i dag har årsdag – og det har præget mig længe. I dag er det nemlig et år siden jeg fik beskeden om at min skønne Anette tabte kampen til kræften. På en eller anden måde er det helt rigtig at det så har været sådan et vejr i dag. Smukt forårsvejr, solskin og blå himmel – rigtig Anette vejr.

Jeg har grædt rigtig mange tårer siden hun døde – og således også i dag. Det er stadigvæk et kæmpe tab for mig og et savn, som gnaver i mit hjerte hver dag. Men jeg ved også hun er med mig i alt hvad jeg laver, jeg kan jo mærke, se og høre hende. Hun er der når solen skinner og himlen er blå (som i dag), hun er der når jeg ser smukke blomster, hun er der når jeg støder på alle nuancer af farven blå (som hun elskede), hun er der når jeg hører noget bestemt musik, læser bestemte ting, hører og læser noget om Frankrig, ser en Renault (som var hendes bilmærke) og når jeg laver noget mad som jeg ved at hun ville kunne lide. Hun er der hele tiden og der går ikke en eneste dag, uden jeg har tænkt på hende. Jeg sidder ofte og bladrer igennem mine billeder af hende, hun var så smuk, havde det mest vidunderlige smil og så var hun var hun bare et fantastisk menneske. Jeg ved godt at jeg jo langtfra er ene om tabet. Alle, hvis liv Anette rørte, begræder taber og mest selvfølgelig hendes familie. Mit tab, i forhold til hendes bror, hendes far – og ikke mindst – hendes datter, kan jo slet ikke sammenlignes. At hendes datter skulle miste hendes mor i så ung en alder – allerede mens hun er teenager – er der jo slet ingen retfærdighed i. Gud hvor jeg savner hende, hvor ville jeg ønske at jeg kunne se hende, bare en gang til. Jeg ville sige farvel og fortælle hende hvor meget jeg holdt af hende, jeg håber inderligt at hun vidste det. Min kære Anette, du vil altid være i mit hjerte. Jeg vil altid tænke på dig med både glæde og et kæmpe savn, men jeg ved at du sidder og kigger ned til os og smiler over at livet er gået videre………..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Mar 22, 2012
  11:18 pm

  Lea

  Kæreste Birthe…
  Kan ikke gøre andet end at sende dig et virtuelt knus. Du er fuldt ud berettiget til din smerte og dit savn, og intet vi kan sige, vil ændre på dette.
  Knus og kram Lea


  • Mar 22, 2012
   11:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lea!

   Åh, du er så sød, tak!!
   Jeg har prøvet at kommentere på din blog, men det vil ikke lykkes for mig. Faktisk kan jeg ikke skriver på nogen wordpress blogs, meget mærkeligt, det er noget der er kommet lige pludselig.

   KH
   Birthe


   • Mar 23, 2012
    1:04 pm

    Lea

    Hej igen…
    Det er da noget underligt noget.. Og faktisk så har jeg ikke kunnet kommenterer på blogspot-blogs i denne uge.. Hmm.. Ved ikke hvad der er galt, men håber det snart går i orden..

    Kærligst Lea


    • Mar 23, 2012
     2:36 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Lea!

     Hm, meget mærkelig. Håber også snart at det går i orden 🙂

     KH
     Birthe


 2. Mar 23, 2012
  1:29 am

  Elisabeth

  Stort kram til dig søde Birthe <3


 3. Mar 23, 2012
  10:24 pm

  Rikke Laasby Møller

  Hejsa Birthe,

  Hvor er det dejligt, at du mindes en kær veninde i alle de gode ting du ser, oplever og tænker på – det er vidunderligt, at kunne – mange kan ikke tillade sig selv, at mindes og sørge over tab, da det gør for ondt – det gør ondt, men smerten gør også minderne rigtige og nærværende og det er vigtigt synes jeg – det er på alle måder tilladt, at mindes og sørge, at gøre det når man har brug for det og når man vil trøste sig selv lidt. Som den forladte kan man knuge minderne til sig og holde fast, og som den der forlod er man en lille sky, en dejig sommerdag, en smuk blomst eller noget helt andet, som kun den forladte kan se…. Håber det gav mening og jeg kan godt forstå din sorg, selvom jeg ikke kendte Anette ( desværre ), du beskriver hendes som et dejligt menneske….
  Jeg har været syg i denne uge, og er langt fra ovenpå endnu, og hvor er det bare smadder ærgeligt, med det skønne vejr, men håber jeg kan komme lidt ud i weekenden. Som vi snakkede om sidste år, så er der jo krimimesse i denne weekend, men har slet ikke fået skrevet til dig, da vi jo snakkede om, at skulle derop. Håber vi kan gøre det en anden gang, men jeg må nok droppe, at skulle derop i år.
  Håber du må komme ovenpå og blive frisk igen 😀 God weekend Birthe….
  Knus Rikke


  • Mar 23, 2012
   10:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Rikke!

   Åh, tak 😀 Nu sidder jeg lige og græder lidt, fordi det er så sødt det du skriver og det rammer mig. For ja, jeg ser Anette i de smukke blomster, havet (som hun elskede) osv. Hun er med mig i alt hvad jeg foretager mig, jeg bærer hende i mit hjerte og det vil jeg altid gøre. Hun kom til at betyde så uendelig meget for mig, selvom jeg – desværre – ikke havde kendt hende så længe. Men det var alligevel som om vi havde kendt hinanden i 100 år. Vi var bare på den samme bølgelængde og jeg tror på, at det var en mening med at jeg skulle lære hende at kende. Hun skulle lære mig nogle ting – og jeg skulle måske lære hende nogle ting. Det er sådan noget jeg tror på, at vi møder forskellige mennesker i vores liv, fordi vi skal lære noget af dem 🙂
   Jeg kommer heller ikke til krimimesse, jeg har godt set det, men mit helbred er desværre for dårligt. Men det kommer forhåbentlig et næste år igen. Håber, at du snart får det bedre og rigtig god weekend.

   Knus
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!